Alitalia A320-200. (Foto: Alitalia)

Officielt: Lufthansa har afgivet bud på Alitalia

Lufthansa er parat til at forsætte konsolideringen i europæisk luftfart. Det tyske Star Alliance-selskab meddeler, at der er afgivet bud på dele af Alitalia.

Mandag udløb fristen for at give bud på Alitalia, der i øjeblikket befinder sig i en kontrolleret betalingsstanding, hvor den italienske regering har garanteret den fortsatte drift gennem lån til en samlet værdi på 900 mio. euro, eller lidt mere end 6,7 mia. kroner.

Lufthansa har flere gange på rygtebasis været sat i forbindelse med Alitalia, og mandag kunne den tyske luftfartskoncern så officielt bekræfte, at der er afgivet et bud på dele af Alitalia.

“Lufthansa-gruppen har i dag afleveret et tilbudsdokument, der udtrykker interesse i at etablere et ‘NewAlitalia’. Lufthansa har valgt ikke at afgive et tilbud på hele Alitalia, men har markeret interesse i dele af det globale rutenetværk og europæiske samt italienske punkt-til-ruter,” hedder det i en pressemeddelelse.

Lufthansa oplyser, at tilbuddet inkluderer et koncept for et omstruktureret Alitalia med en fokuseret forretningsmodel, der er blevet døbt NewAlitalia og som vil kunne skabe langsigtede økonomiske perspektiver.

Salgsfrist forlænget
Ifølge det italienske dagblad Corriere delle Sera har Lufthansa tilbudt at investere 500 mio. euro (3.725 mio. kroner) i dele af Alitalia, selvom dette ikke kan bekræftes, da de ansvarlige italienske konkurskommissærer har bekræftet ikke at afsløre detaljer om tilbuddet.

Oprindeligt var det planen, at det midlertidige lån på 600 mio. euro fra den italienske stat skulle sikre flyselskabet overlevelse frem til den 5. november, der var fristen for salget af Alitalia. I sidste uge valgte staten at træde til med yderligere 300 mio. euro, og samtidig blev det besluttet, at salget af flyselskabet i stedet skal være gennemført senest den 30. april 2008.

Tilbagebetalingen af lånet er også udsat fra november 2017 og frem til den 30. september 2018.

Lufthansa besluttede i sidste uge at investere 1,5 mia. euro, eller hvad der svarer til 11,2 mia. kroner, i overtagelsen af 71 fly og 3.000 ansatte fra airberlin, og udover at blive altdominerende i Tyskland gør Lufthansa sig således klar til at indlemme Italien i det europæiske herredømme, der også omfatter Belgien, Schweiz og Østrig.

 

Relaterede artikler:

Ryanair trækker sig fra Alitalia-bud

Alitalia-kommissær: Alitalia kan reddes

10 selskaber vil byde på Alitalia

Alitalia på køberjagt

Etihad vil sælge Alitalia til Lufthansa

x

Læs Også

Lufthansa åbner USA-rute fra Berlin

For første gang i 16 år vender Lufthansa tilbage til Berlin-Tegel med en langdistancerute, men det tyske flyselskab også vil etablere en USA-rute fra Düsseldorf.

Airberlin-løsning kan være på plads om to uger

Airberlins bestyrelse arbejder på senest om to uger at have solgt selskabet i bidder til Lufthansa og easyJet.

Berlinere stemmer for at bevare Tegel-lufthavn

Et flertal af berlinerne vil fortsat gerne have en lufthavn midt inde i byen.

Endnu en Doha-rute må lukke

Lufthansa ophører med at beflyve Doha i ørkenstaten Qatar ved udgangen af sommertrafikprogrammet.

Lufthansa-service på autopilot

ANMELDELSE: Lufthansa leverer teknisk set et godt og punktligt produkt, og kabinepersonalet havde slået autopiloten til. Man savner den nære og personlige service.

Lufthansa overhaler KLM i Billund

For første gang nogensinde har Lufthansa i en enkelt måned flere passagerer i Billund Lufthavn end konkurrenten KLM.