Seattle. Foto: Rattlhed / Wikimedia Commons.

Oslo får Seattle-rute i gave

Oslo Gardermoen fik lovning på en rute til Seattle i gave fra Norwegian, da lufthavnen torsdag formiddag indviede sin udbygning.

Norwegians topchef Bjørn Kjos havde en noget speciel gave med, da Oslo Gardermoen-lufthavnen torsdag formiddag indviede sin udbygning, der øger lufthavnens kapacitet til 32 mio. passagerer om året.

Kjos forærede nemlig Gardermoen en ny langdistancerute til storbyen Seattle på den amerikanske vestkyst nær grænsen til Canada.

Norwegian oplyser til CHECK-IN.dk, at der endnu ikke er søgt om landingstilladelser til ruten i hverken Oslo Gardermoen eller Seattle. Men ruten forventes at åbne i vinteren 2017 eller i sommeren 2018.

SAS fløj i mange år fra København til Seattle, hvor firmaer som Microsoft og Amazon holder til. Det er også her Boeing bygger hovedparten af sine kommercielle fly. Inklusiv de Boeing 787 Dreamliner-fly, som Norwegian sandsynligvis kommer til at bruge på ruten.

Icelandair er i dag alene om at flyve direkte fra Norden til Seattle med deres rute fra Keflavik. Norwegian åbner til september to ruter fra London Gatwick til netop Seattle og Denver med henholdsvis fire og to ugentlige flyvninger.

Udvidet betydeligt
Udbygningen af Oslo Gardermoen centrerer sig om Pier Nord, hvor lufthavnen hidtil har været indrettet med indenrigstrafik i den vestlige del af lufthavnen samt international trafik i den østlige del. Pier Nord, der er indrettet i to etager, vil rumme international trafik i stueetagen, mens førstesalen er forbeholdt indenrigstrafikken. Med i i alt 21 nye gates, hvoraf 11 er betjent med flybroer og de sidste 10 via busser til fjerneparkerede fly, er kapaciteten udvidet betydeligt.

Der er også blevet plads til 34 nye check-in skranker samt et større areal både før og efter sikkerhedskontrollen, der samtidig er blevet udvidet med 12 sluser og samlet i ét område. Arealet af lufthavnens terminal er gennem byggeriet øget med 117.000 kvadratmeter fra 148.000 til 265.000.

De nye terminalfaciliteter i Pier Nord er løbende blevet taget i brug siden oktober måned sidste år, og siden den 1. januar i år har der været prøvedrift af alle arealer samtidig med, at de kommercielle arealer er blevet færdiggjort.

 

Relaterede artikler:

Ny Oslo Lufthavn indvies i dag

Norwegian åbner ruter til Seattle og Denver

Emirates vil flyve fra København til Seattle

 

x

Læs Også

Norwegian og Ryanair har stoppet drøftelser

Billet- og bookingsamarbejdet mellem Norwegian og Ryanair bliver ikke til noget. Forholdet mellem de to selskaber er kølnet betydeligt.

Norwegian og easyJet i langrute-samarbejde

EasyJet-passagerer kan fremover flyve oversøisk med Norwegian fra London Gatwick og overvejer at åbne op for noget tilsvarende i andre europæiske lufthavne.

CPH: Selskaber bør hæve USA-priser

Københavns Lufthavn så gerne at de selskaber, der flyver til USA, satte priserne op, og ser ikke megen plads til flere USA-selskaber i CPH.

Første Boeing MAX 8-fly i København

Norwegian har siden i søndags benyttet de splinternye Boeing 737 MAX 8 på udvalgte afgange mellem Oslo og København.

Orkan-aflysninger rammer 5.000 Norwegian-kunder

Norwegian er et af de flyselskaber, der er blevet hårdt ramt af orkanen Irmas hærgen, og indtil videre er 20 afgange aflyst og omkring 5.000 passagerer er berørt.

Norwegian og SAS aflyser Florida-flyvninger

Orkanen Irma skaber store problemer, og Norwegian og SAS aflyser samtlige Florida-flyvninger i de kommende dage, hvilket vil berøre omkring 2.000 skandinaviske passagerer.