KLM-fly i Amsterdam Schiphol-lufthavnen. Foto: Sascha Porsche / Wikimedia Commons.

Otte nye KLM-ruter i Europa

Hollandske KLM åbner i sommertrafikprogrammet 2017 otte nye europæiske ruter fra Amsterdam-Schiphol.

Med samlet 15 daglige afgange til Amsterdam fra lufthavnene i København, Billund og Aalborg er der godt nye for rejsende med KLM fra det danske marked. Det hollandske flyselskab vil nemlig flyve til otte nye destinationer i Europa i det kommende sommertrafikprogram, der træder i kraft i slutningen af marts måned.

Fem af de nye ruter er helårsruter, og der er tale om destinationerne London City i Storbritannien, Gdansk i Polen, Graz i Østrig, Porto i Portugal samt Málaga i Spanien. Herudover åbnes der tre sæsonruter til Split i Kroatien samt Cagliari og Catania i Italien.

Der flyves ikke i dag fra København til London City, Graz og Cagliari, så her kan KLM´s nye ruter vise sig at have værdi for østdanskerne. Særligt KLM-ruten til London City ventes at blive populær, da det bliver den hurtigste forbindelse fra København til lufthavnen nær Londons finansdistrikt. Her vil KLM fremover kunne tilbyde flyvninger med Embraer E195-flyene med 100 sæder, mens der stadig vil være codeshare med CityJet på det irske selskabs flyvninger med de ældre Avro RJ85´ere.

Fra Billund er der i dag direkte flyvninger til London City, Gdansk og Málaga, så her vil det blive Graz, Porto og Split samt de to italienske destinationer, der kan stimulere interessen, mens Aalborg Lufthavn kan bruge det hele med undtagelse af Málaga-ruten, hvor den nordjyske lufthavn i forvejen er velforsynet med direkte flyforbindelser.

82 destinationer i Europa
Det er primært KLM´s nye Embraer-fly, der skal benyttes på de kortere ruter, mens det bliver Boeing 737-700 fly, der skal bringe passagererne frem og tilbage til Málaga, Porto og Split samt til Catania på Sicilien.

“Vi ønsker at tilbyde vores kunder flere direkte flyvninger fra Amsterdam til destinationer efter deres valg. Når man medregner den allerede annoncerede nye rute til London City, vil KLM introducere otte nye destinationer i 2017. Dermed vil KLM betjene i alt 82 europæiske destinationer direkte fra Amsterdam,” siger KLM´s koncernchef Pieter Elbers i en pressemeddelelse.

Fra Københavns Lufthavn flyver KLM i det syv måneder lange sommertrafikprogram seks gange dagligt til Schiphol-lufthavnen ved Amsterdam, mens der er henholdsvis fem og fire daglige afgange fra henholdsvis Billund og Aalborg.

 

Relaterede artikler:

KLM præsenterer 12. destination i Afrika

KLM forbereder ny rute til Minneapolis

Officielt: KLM åbner rute til Teheran

KLM følger efter SAS til Miami

KLM åbner rute til Astana

x

Læs Også

SAS-piloter tvivler på at de får gavn af ekspansion

Nye SAS-baser udenfor Skandinavien skal skabe luft til ekspansion. De danske SAS-piloter tvivler dog på, at ekspansionen kommer dem til gavn.

A320neo-fly på SAS-baser i London og Málaga

Det bliver en håndfuld af de kommende A320neo-fly, der skal placeres på de nye SAS-baser i Storbritannien og Spanien. SAS kan ikke udelukke fyringer i Skandinavien.

Vejen banet for hollandsk Ryanair-base

En domstol har afvist indsigelser mod bygningen af en ny lufthavn, der skal være Hollands nye charter- og lavprislufthavn samt sandsynligvis ny stor Ryanair-base.

De største jyske udenrigsruter i 2016

Der var god vækst i de jyske udenrigsruter i 2016, og for første gang nogensinde er KLM tæt på at have flere passagerer i Jylland end i Københavns Lufthavn.

Schiphol ind på en tredjeplads

Amsterdam-Schiphol lufthavnen avancerede i 2016 til positionen som Europas tredjestørste lufthavn ved at overhale konkurrenten i Frankfurt.

KLM og Iberia deler punktligheds-titel

Titlen som verdens mest punktlige flyselskab er blevet delt op i to. Derfor kan både KLM og Iberia kalde sig verdens mest punktlige i 2016.