KLM-fly i Amsterdam Schiphol-lufthavnen. Foto: Sascha Porsche / Wikimedia Commons.

Otte nye KLM-ruter i Europa

Hollandske KLM åbner i sommertrafikprogrammet 2017 otte nye europæiske ruter fra Amsterdam-Schiphol.

Med samlet 15 daglige afgange til Amsterdam fra lufthavnene i København, Billund og Aalborg er der godt nye for rejsende med KLM fra det danske marked. Det hollandske flyselskab vil nemlig flyve til otte nye destinationer i Europa i det kommende sommertrafikprogram, der træder i kraft i slutningen af marts måned.

Fem af de nye ruter er helårsruter, og der er tale om destinationerne London City i Storbritannien, Gdansk i Polen, Graz i Østrig, Porto i Portugal samt Málaga i Spanien. Herudover åbnes der tre sæsonruter til Split i Kroatien samt Cagliari og Catania i Italien.

Der flyves ikke i dag fra København til London City, Graz og Cagliari, så her kan KLM´s nye ruter vise sig at have værdi for østdanskerne. Særligt KLM-ruten til London City ventes at blive populær, da det bliver den hurtigste forbindelse fra København til lufthavnen nær Londons finansdistrikt. Her vil KLM fremover kunne tilbyde flyvninger med Embraer E195-flyene med 100 sæder, mens der stadig vil være codeshare med CityJet på det irske selskabs flyvninger med de ældre Avro RJ85´ere.

Fra Billund er der i dag direkte flyvninger til London City, Gdansk og Málaga, så her vil det blive Graz, Porto og Split samt de to italienske destinationer, der kan stimulere interessen, mens Aalborg Lufthavn kan bruge det hele med undtagelse af Málaga-ruten, hvor den nordjyske lufthavn i forvejen er velforsynet med direkte flyforbindelser.

82 destinationer i Europa
Det er primært KLM´s nye Embraer-fly, der skal benyttes på de kortere ruter, mens det bliver Boeing 737-700 fly, der skal bringe passagererne frem og tilbage til Málaga, Porto og Split samt til Catania på Sicilien.

“Vi ønsker at tilbyde vores kunder flere direkte flyvninger fra Amsterdam til destinationer efter deres valg. Når man medregner den allerede annoncerede nye rute til London City, vil KLM introducere otte nye destinationer i 2017. Dermed vil KLM betjene i alt 82 europæiske destinationer direkte fra Amsterdam,” siger KLM´s koncernchef Pieter Elbers i en pressemeddelelse.

Fra Københavns Lufthavn flyver KLM i det syv måneder lange sommertrafikprogram seks gange dagligt til Schiphol-lufthavnen ved Amsterdam, mens der er henholdsvis fem og fire daglige afgange fra henholdsvis Billund og Aalborg.

 

Relaterede artikler:

KLM præsenterer 12. destination i Afrika

KLM forbereder ny rute til Minneapolis

Officielt: KLM åbner rute til Teheran

KLM følger efter SAS til Miami

KLM åbner rute til Astana

x

Læs Også

Passagerkaos i Amsterdam-Schiphol

KLM anbefaler passagererne at møde op i Amsterdams Schiphol-lufthavn tre timer før afgang mod tidligere to timer på grund af udsigten til lange køer.

KLM vender tilbage til Costa Rica

KLM genåbner rute til Costa Rica, som blev lukket for næsten 20 år siden. Landets præsident jubler over udsigten til flere europæiske turister.

Schiphol Airport bliver næststørste lufthavn i Europa

Amsterdams Schiphol Airport bevæger sig med lynskridt mod positionen som Europas næststørste lufthavn, hvilket forventes at blive en realitet ved udgangen af 2017.

Ny afgangshal taget i brug i Schiphol

På godt seks måneder har Amsterdam Schiphol-lufthavnen etableret en ny afgangshal, der skal pilles ned igen om 2,5 år, når første etape af lufthavnens permanente udbygning er klar.

C-serie fly nonstop over Atlanten

Et af Bombardiers nye C-serie fly tog en direkte tur over Atlanten som led i arbejdet med at få lov til at bruge flyet i London City-lufthavnen.

KLM styrker nordiske føderuter

Med en ny codeshare-aftale til 10 destinationer i Sverige og Finland styrker KLM sit nordiske fodaftryk.