Boeing 767-fly fra American Airlines i brand i Chicago O´Hare lufthavnen. (Foto: My Names Ian / Instagram)

Passagerfly i brand i Chicago-lufthavn

Et passagerfly fra American Airlines brød fredag eftermiddag i brand i Chicago O´Hare lufthavnen og 161 passagerer blev evakueret.

Et fly fra American Airlines måtte fredag eftermiddag kl. 14.35 lokal tid evakueres i Chicago O´Hare lufthavnen, da der var udbrudt brand i flyets højre side efter et dæk var eksploderet, mens flyet var på vej ud af startbanen. Der er tale om et Boeing 767-300ER fly med indregistreringen N345AN.

Flyet var som rutenummer AA383 på vej til at gennemføre en flyvning fra Chicago til Miami, da det brød i brand blot seks minutter efter, at det havde forladt gaten og kørt ud til startbanen. Ifølge de amerikanske luftfartsmyndigheder blev hændelsen igangsat af det eksploderede dæk, der sidenhen førte til “motorrelaterede mekaniske problemer”.

Der spekuleres i, at der angiveligt har ligget en fremmed genstand på startbanen, der kan have beskadiget dækket, hvorefter rester af denne genstand kan have brudt hål på den inderste brændstoftank på højre vinge, skriver Aviation Herald.

Ifølge CNN er 161 passagerer og ni besætningsmedlemmer blevet evakueret via redningssliskerne i flyets venstre side, mens flammer og sort røg steg op fra flyets modsatte side. Lufthavnen har midlertidigt haft lukket banen 10L-28R indtil kl. 23.00 lokal tid. Ifølge myndighederne er ingen passagerer eller besætningsmedlemmer kommet alvorligt til skade, man omkring 20 mennesker blev bragt til hospitalet for mindre brud og forstuvninger opstået i forbindelse med evakueringen.

Flyets vej fra terminalen til startbanen kan følges på Flightradar24.com.

American Airlines-flyet var tidligere fredag ankommet til Chicago efter at have gennemført en atlantflyvning fra London-Heathrow som rutenummer AA047.

Fredag aften dansk tid var to fly fra SAS på vej til Chicago fra henholdsvis København og Stockholm. Begge landede i O´Hare lufthavnen uden forsinkelser.

x

Læs Også

Ville ind i cockpit med laptop

Efter at have forsøgt at trænge ind i cockpittet med en bærbar computer blev en mand tapet fast til sit sæde på et American Airlines-fly.

United-boss: Vi kan slå Norwegian

United Airlines' topchef erklærer krig mod Norwegian. For dem kan United lettere slå end de statsstøttede mellemøst-selskaber.

Strandede SAS-passagerer hjem med ekstrafly

Et SAS-fly landede sent mandag eftermiddag i Københavns Lufthavn med de 196 passagerer, der strandede i Canada under en flyvning fra Chicago til København i lørdags.

Dyr lavprisrute til Chicago

WOW air vil fra den 13. juli tilbyde lavprisflyvninger fra Keflavik til Chicago, men en prissammenligning viser, at SAS er billigere fra København end det islandske lavprisflyselskab.

Regionalfly ramte hjort under takeoff

Et American Eagle-fly måtte sikkerhedslande i Douglas International Airport i Charlotte med hul på en brændstoftank efter at have ramt en hjort på startbanen.

Tre langruter fra Arlanda større end i CPH

Stockholm Arlanda havde flere passagerer end CPH til og fra tre vigtige langrute-destinationer.