Lejlighed i det gamle kontroltårn i Arlanda Lufthavn. (Foto: Joakim Johansson)

Rampetårn omdannet til eksklusiv lejlighed

Det gamle rampetårn i Stockholm-Arlanda lufthavnen er blevet omdannet til en eksklusiv lejlighed i samarbejde med en stor europæisk ferieboligportal.

Det må være alle flyentusiasters drøm at kunne bo midt i en lufthavn med udsigt til landingsbaner, fly og trafik. Denne drøm kan nu gå i opfyldelse, idet det gamle rampetårn i Stockholm Arlanda-lufthavnen er blevet indrettet til en lille eksklusiv lejlighed på 35 kvadratmeter med eget køkken og panoramaudsigt over en af lufthavnens hovedbaner.

Udover 24 timers ophold i lejligheden midt i lufthavnen, byder opholdet på VIP-service ved ankomst, et besøg i det nuværende kontroltårn 80 meter oppe over jordens overflade samt mulighed for at komme en tur bag kulisserne i lufthavnen. Morgenmaden serveres i tårnet med RC Chocolat som leverandør, og middagen foregår hos Pontus in the Air, som er ejet af den kendte svenske mesterkok, Pontus Frithiof.

Det er kunstneren Cilla Ramnek, der har fået til opgave omdanne og indrette den lille eksklusiv feriebolig i tårnets top.

“Jeg accepterede opgaven, idet jeg synes, at tårnet var mega cool på en måde, som jeg godt kan lide. Både æstetisk, men også fordi jeg tænkte, at det havde en snert af forladthed, hvilket jeg altid har været fascineret af. Det er uden sidestykke det mest underholdende miljø, som jeg nogensinde har arbejdet i. Jeg er inspireret af selve stedet, men også de særlige forhold, og dermed var det naturligt at finde den rette møblering,” siger Cilla Ramnek.

Bruges til konkurrence
Selvom lejligheden er i første omgang blevet indrettet til et særligt konkurrenceformål sammen med den europæiske ferieboligportal HomeAway, er den svenske storlufthavns direktør alligevel glad for resultatet.

“Det er dejligt, at kunne tilbyde både svenske og internationale gæster muligheden for at opdage en godt gemt hemmelighed i Stockholm Arlanda. Samtidig ser vi muligheden for at præsentere alt, hvad Skandinaviens hastigst voksende lufthavn har at tilbyde,” siger Kjell-Åke Westin, der er lufthavnsdirektør i Stockholm Arlanda Airport.

I konkurrencen #HomeAwayArlanda kan fem heldige vindere fra Sverige og udvalgte lande i Europa blive de eneste gæster, der får mulighed for at tilbringe natten i lejligheden i tårnet. Vinderen har mulighed for at tage og til tre gæster med, og i tillæg til overnatningen i tårnlejligheden følger tre nætter i en feriebolig i Stockholm, Oslo, Købehavn eller Helsinki.

Konkurrencen løber på Homeaway.com fra den 13. juni til den 30. juli.

 

Relaterede artikler:

KLM-fly indrettet som luksuslejlighed

x

Læs Også

Norwegian øger med 18 procent på Stockholm-langruter

Fra slutningen af marts næste år vil Norwegian kun beskæftige den største af selskabets to Dreamliner-varianter på ruterne fra Stockholm-Arlanda.

Arlanda haler ind på Københavns Lufthavn

Stockholm Arlanda er nu Nordens næststørste lufthavn. Men selvom væksten i maj var langt højere end i CPH, så er der stadig langt op til den danske storebror.

Afvist i Arlanda og accepteret i København

USA-sanktioner betød, at ingen handlingselskaber ville røre iranske Mahan Air i Stockholm Arlanda. I CPH havde et af selskaberne dog ingen problemer med iranerne.

Singapore Airlines åbnede ny rute til Skandinavien

Singapore Airlines åbnede tirsdag selskabet anden rute til Skandinavien, hvor Stockholm betjenes med moderne Airbus A350-fly.

Hainan Airlines til Stockholm

Kinas største privatejede luftfartsselskab kommer til Stockholm Arlanda til juli.

Droner stopper trafik i Stockholm-lufthavne

Sveriges største og tredjestørste lufthavn måtte begge i weekenden lukke for flytrafik i en halv time på grund af droneflyvning.