Lejlighed i det gamle kontroltårn i Arlanda Lufthavn. (Foto: Joakim Johansson)

Rampetårn omdannet til eksklusiv lejlighed

Det gamle rampetårn i Stockholm-Arlanda lufthavnen er blevet omdannet til en eksklusiv lejlighed i samarbejde med en stor europæisk ferieboligportal.

Det må være alle flyentusiasters drøm at kunne bo midt i en lufthavn med udsigt til landingsbaner, fly og trafik. Denne drøm kan nu gå i opfyldelse, idet det gamle rampetårn i Stockholm Arlanda-lufthavnen er blevet indrettet til en lille eksklusiv lejlighed på 35 kvadratmeter med eget køkken og panoramaudsigt over en af lufthavnens hovedbaner.

Udover 24 timers ophold i lejligheden midt i lufthavnen, byder opholdet på VIP-service ved ankomst, et besøg i det nuværende kontroltårn 80 meter oppe over jordens overflade samt mulighed for at komme en tur bag kulisserne i lufthavnen. Morgenmaden serveres i tårnet med RC Chocolat som leverandør, og middagen foregår hos Pontus in the Air, som er ejet af den kendte svenske mesterkok, Pontus Frithiof.

Det er kunstneren Cilla Ramnek, der har fået til opgave omdanne og indrette den lille eksklusiv feriebolig i tårnets top.

“Jeg accepterede opgaven, idet jeg synes, at tårnet var mega cool på en måde, som jeg godt kan lide. Både æstetisk, men også fordi jeg tænkte, at det havde en snert af forladthed, hvilket jeg altid har været fascineret af. Det er uden sidestykke det mest underholdende miljø, som jeg nogensinde har arbejdet i. Jeg er inspireret af selve stedet, men også de særlige forhold, og dermed var det naturligt at finde den rette møblering,” siger Cilla Ramnek.

Bruges til konkurrence
Selvom lejligheden er i første omgang blevet indrettet til et særligt konkurrenceformål sammen med den europæiske ferieboligportal HomeAway, er den svenske storlufthavns direktør alligevel glad for resultatet.

“Det er dejligt, at kunne tilbyde både svenske og internationale gæster muligheden for at opdage en godt gemt hemmelighed i Stockholm Arlanda. Samtidig ser vi muligheden for at præsentere alt, hvad Skandinaviens hastigst voksende lufthavn har at tilbyde,” siger Kjell-Åke Westin, der er lufthavnsdirektør i Stockholm Arlanda Airport.

I konkurrencen #HomeAwayArlanda kan fem heldige vindere fra Sverige og udvalgte lande i Europa blive de eneste gæster, der får mulighed for at tilbringe natten i lejligheden i tårnet. Vinderen har mulighed for at tage og til tre gæster med, og i tillæg til overnatningen i tårnlejligheden følger tre nætter i en feriebolig i Stockholm, Oslo, Købehavn eller Helsinki.

Konkurrencen løber på Homeaway.com fra den 13. juni til den 30. juli.

 

Relaterede artikler:

KLM-fly indrettet som luksuslejlighed

x

Læs Også

MAX-fly på Dubai-rute fra Skandinavien

Stockholm Arlanda kommer før København med de nye Boeing 737 MAX-8 fly. Norwegian indsætter nemlig til oktober flytypen på tre ruter fra Stockholm.

Air India kom til Stockholm

Onsdag aften gjorde Air India endelig sin entré i Stockholm Arlanda med åbningen af sin rute til Delhi. Om en måned er det formentlig Københavns tur til at byde inderne velkommen.

EasyJet i markant reduktion i Københavns Lufthavn

EasyJet har i sommertrafikprogrammet reduceret kapaciteten i CPH med 26 procent siden sidste år, mens selskabet til gengæld øger kraftigt i Stockholm.

Oslo: Vil ikke tale nedsættende om CPH

CPH går ikke af vejen for at tale nedsættende om Oslo Gardermoen og Stockholm Arlanda. I Oslo ønsker man ikke at kaste mudder den anden vej.

Lettere USA-adgang får lunken modtagelse

Danmarks Rejsebureau Forening tror ikke det får den store betydning, hvis danske rejsende kommer med i det amerikanske Global Entry-program, sådan som regeringen foreslår.

EasyJet fortsætter Arlanda-ekspansion

Med to nye ruter til oktober har easyJet på et år øget antallet af ruter fra Stockholm Arlanda fra én til seks.