Alsie Express ATR72-fly i Sønderborg Lufthavn. (Foto: Alsie Express)

Rekordvækst i Sønderborg Lufthavn

Et tidligt forsalg og interlineaftaler på lufthavnens eneste flyrute har givet Sønderborg Lufthavn en flyvende start på året.

Sønderborg Lufthavn har fået en særdeles god start på 2017 med tocifrede vækstrater i januar og februar. Således er antallet af passagerer steget med 35 procent i januar og 13 procent i februar. Til sammen er passagertallet i årets første to måneder steget med 1.735 passagerer svarende til 23 procent i forhold til samme periode sidste år.

Lufthavnen har én fast flyrute med Alsie Express til Københavns Lufthavn med op til fem daglige rotationer. Det er derfor her passagerfremgangen finder sted.

Hos Alsie Express peger direktør Lone M. Koch på godt forsalg og interlineaftaler, som de primære forklaringer på fremgangen.

”Vi har nu i en periode arbejdet med at tilbyde 399 kr. billetter med 60 dages forsalg og det er der mange gæster der har valgt at benytte. Med så langt et forsalg er billetterne til rådighed på samtlige afgange. Desuden har vi nu fuld effekt af vores interlinesamarbejde,” forklarer Lone M. Koch.

Indføre lavere takster
Københavns Lufthavn annoncerede i sidste uge, at de vil arbejde for at styrke indenrigstrafikken, blandt andet med en stor markedsføringsindsats til 20 mio. kroner, der skal få flere til at rejse indenrigs. Samtidig vil CPH indlede en dialog med myndighederne for at få deres vurdering af mulighederne for at det fra næste takstperiode, der begynder i 2019, kan være muligt at indføre en lavere lufthavnstakst for indenrigsflyvninger, hvilket ikke er muligt i dag med de gældende EU-regler.

”Der er mange, der kunne have glæde af at flyve mellem landsdelene, som ikke gør det i dag. En af årsagerne er, at mange ikke kender nok til mulighederne, og derfor ser vi det som en naturlig opgave for os at samarbejde med flyselskaberne om at markedsføre indenrigstrafikken mere. Derfor vil vi allerede fra i år afsætte 20 mio. kroner til at markedsføre indenrigsflyvning”, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

Tænke i kreative løsninger
I Sønderborg har man noteret sig Københavns Lufthavns indenrigsfokus.

”Vi er meget spændt på at høre mere om de nye indenrigstiltag fra Københavns Lufthavn. Det ender med at dansk indenrigs på sigt bliver den højhastighedsforbindelse som binder Danmark sammen – luftens metro – men så skal vi virkelig i gang med at tænke i kreative løsninger, der nedbringer omkostningerne når der flyves korte sektorer og høj frekvens,” understreger Lone M. Koch fra Alsie Express.

 

Relaterede artikler:

Sønderborg stod i stampe

Flere Sønderborg-afgange

Sønderborg er blevet gladere for CPH

CPH vil omfavne provinsen

Sønderjyder ønsker at flyve udenom CPH

x

Læs Også

Sønderborg Lufthavn i chartergennembrud

Næste sommer kan Sønderborg Lufthavn tilbyde 18 charterflyvninger til to destinationer i samarbejde med Gislev Rejser.

Folkene bag vandflyrute får luftfartspris

Folkene bag Danmarks første vandflyrute samt Lone Marie Koch fra Alsie Express var modtagerne, da de danske flyvejournalister fredag uddelte priser.

Uheldsfly fra Sønderborg har forladt TUI-flåden

Boeing 737-flyet fra TUIfly, der kørte af banen i Sønderborg Lufthavn, blev for 14 dage siden udlejet til et amerikansk flyselskab.

Fødselsdagskage og fredagsøl på indenrigsflyrute

Den 17. juni er det tre år siden, at Alsie Express debuterede på flyruten mellem Sønderborg og København. Det bliver fejret i dag.

Sønderborg er blevet gladere for CPH

Sønderborg Lufthavn og CPH er blevet forenet i en fælles kampagne under navnet "Sønderborg rykker tættere på CPH og San Francisco".

70 jyske flyruter til fem millioner passagerer

Seks jyske lufthavne kan tilsammen tilbyde omkring 70 flyruter, hvilket er omkring halvdelen af de 156 flyruter, der er tilgængelige fra Københavns Lufthavn.