Reuters: Lufthansa i forhandlinger med SAS

Det internationale nyhedsbureau Reuters skriver, at Lufthansa siden efteråret har ført drøftelser med SAS om at overtage en aktiepost i det skandinaviske flyselskab.

Med jævne mellemrum dukker der spekulationshistorier op omkring Lufthansa og SAS. Det er også sket i dag, hvor det internationale nyhedsbureau Reuters i eftermiddag skriver, at Lufthansa har forhandlet med SAS om køb af en aktiepost siden efteråret.

Reuters hævder at have fået dette bekræftet fra to af hinanden uafhængige kilder.

“SAS vil blive koblet på Eurowings-platformen,” siger en af kilderne til nyhedsbureauet.

Ifølge Reuters har Lufthansa ikke interesse i en fuld overtagelse af SAS, mens en mindre ejerandel kan give adgang til bestyrelsesposter samt indflydelse på selskabets fremtidige strategi.

SAS har tidligere givet udtryk for, at selskabet på sigt ønsker at deltage i konsolideringen af europæisk luftfart, ligesom Lufthansa har givet udtryk for, at man gennem Eurowings-projektet er klar til at integrere nye selskaber i koncernen.

“Lufthansa ønsker at udbygge Eurowings, men selskabet ønsker ikke at tage noget som helst risiko i forbindelse med omstruktureringer,” hedder det fra en af kilderne.

SAS ønsker ikke at kommentere til Reuters, mens Lufthansa kalder det for ren spekulation.

SAS-aktien var ved 16.00-tiden handlet op med næsten syv procent på Københavns Fondsbørs på baggrund af rygterne.

x

Læs Også

SAS indgår aftale med norske piloter

SAS og de to norske pilotforeninger er blevet enige om ny treårig overenskomst, hvormed konflikten begrænses til de aflyste flyvninger torsdag morgen og formiddag.

SAS aflyser 100 flyvninger

Ruten fra København til Oslo vil kun i begrænset omfang blive ramt ved den kommende pilotstrejke i SAS. Ruterne til de øvrige norske byer samt de jyske Norges-ruter går fri.

Fratrædende pilot leder SAS-forhandlinger

Forhandlingsleder Jens Lippestad, der er på vej til at bringe de norske SAS-piloter i konflikt, forlader angiveligt SAS i løbet af få måneder.

SAS raser over CPH’s rute-kannibalisme

Københavns Lufthavn giver fortsat rabat til nye ruter til lufthavne i byer, som i forvejen har CPH-ruter fra andre lufthavne. Det er ren kannibalisme, pointerer SAS.

CPH: Selskaber bør hæve USA-priser

Københavns Lufthavn så gerne at de selskaber, der flyver til USA, satte priserne op, og ser ikke megen plads til flere USA-selskaber i CPH.

CPH vil give rabat til nye sæsonruter

Københavns Lufthavn har ændret sin rabatmodel, så flyselskaber nu kan få rabat på lufthavnsafgifterne i CPH, når de åbner sæsonruter.