Reuters: Lufthansa i forhandlinger med SAS

Det internationale nyhedsbureau Reuters skriver, at Lufthansa siden efteråret har ført drøftelser med SAS om at overtage en aktiepost i det skandinaviske flyselskab.

Med jævne mellemrum dukker der spekulationshistorier op omkring Lufthansa og SAS. Det er også sket i dag, hvor det internationale nyhedsbureau Reuters i eftermiddag skriver, at Lufthansa har forhandlet med SAS om køb af en aktiepost siden efteråret.

Reuters hævder at have fået dette bekræftet fra to af hinanden uafhængige kilder.

“SAS vil blive koblet på Eurowings-platformen,” siger en af kilderne til nyhedsbureauet.

Ifølge Reuters har Lufthansa ikke interesse i en fuld overtagelse af SAS, mens en mindre ejerandel kan give adgang til bestyrelsesposter samt indflydelse på selskabets fremtidige strategi.

SAS har tidligere givet udtryk for, at selskabet på sigt ønsker at deltage i konsolideringen af europæisk luftfart, ligesom Lufthansa har givet udtryk for, at man gennem Eurowings-projektet er klar til at integrere nye selskaber i koncernen.

“Lufthansa ønsker at udbygge Eurowings, men selskabet ønsker ikke at tage noget som helst risiko i forbindelse med omstruktureringer,” hedder det fra en af kilderne.

SAS ønsker ikke at kommentere til Reuters, mens Lufthansa kalder det for ren spekulation.

SAS-aktien var ved 16.00-tiden handlet op med næsten syv procent på Københavns Fondsbørs på baggrund af rygterne.

x

Læs Også

Her er det samlede ruteprogram for SAS Ireland

Scandinavian Airlines Ireland skal fra den 3. december frem til slutningen af oktober næste år flyve på 43 forskellige SAS-ruter, hvoraf tre ruter er intra-skandinaviske.

SAS tilbød ved en fejl gratis mad til Go-passagerer

Passagerer på den nye rute fra Stockholm til Israel har købt billet i den tro, at der var gratis måltider ombord, men det er en fejl, erkender SAS.

SAS Ireland i luften 3. december

Den 3. december går SAS' kontroversielle irske datterselskab på vingerne med sine første flyvninger mellem London og CPH. Senere følger flyvninger indenfor Skandinavien.

Piloter overrasket over SAS Ireland på skandinaviske ruter

SAS' nye irske datterselskab vil om få måneder overtager flyvninger på intra-skandinaviske ruter, som i dag betjenes med skandinavisk personale, og det kommer bag på piloterne.

SAS afviser at kommentere flyordre

En anonym europæisk kunde har underskrevet en hensigtserklæring om køb af 31 Bombardier CSeries-fly, men SAS ønsker ikke at kommentere.

SAS venter tredje overskud i træk

SAS er inde i en god udvikling og forventer et overskud på op mod 1,5 mia. kroner næste år. Hvis det holder, så vil det være tredje år i træk.