Det første Ryanair-fly blev mødt med røde faner, da det landede i CPH i 2015.

Ryanair skærer ned i København

Ryanair har valgt at annullere opstarten af to nye ruter fra Københavns Lufthavn, og yderligere to ruter er taget ud af det kommende sommertrafikprogram.

Onsdag den 18. marts 2015 holdt Ryanair sit indtog i Københavns Lufthavn med den første rute, som havde Dublin som destination. Sidenhen har selskabet haft vokseværk i den danske hovedstadslufthavn, selvom det var et “bump på vejen”, at man i sommeren 2015 måtte trække sig fra den nyetablerede base i CPH efter en trussel fra fagbevægelsen om blokade, da det irske lavprisflyselskab ikke ønskede at indgå overenskomster med det danske personale.

Men det har ikke forhindret Ryanair i at nå en dominerende position som det tredjestørste flyselskab i Københavns Lufthavn med i alt 1.917.727 passagerer i 2016 og en markedsandel på 6,6 procent.

Men nu ser det ud til, at Ryanair har valgt at slække lidt på væksthastigheden. I februar i år annoncerede Ryanair to nye ruter fra Københavns Lufthavn til åbning i slutningen af oktober. Den første rute var Sevilla i Spanien, der skulle betjenes med to ugentlige afgange, og den anden rute var til Liverpool, hvortil Ryanair ville flyve fire gange om ugen fra den 29. oktober.

Ingen af ruterne bliver dog til noget, da Ryanair har fjernet dem fra reservationssystemerne. Det samme er tilfældet med ruten til Porto, der blev åbnet den 26. marts 2016 som helårsrute. Den starter dog op igen i slutningen af marts 2018.

Det er dog ikke tilfældet med ruterne fra København til Pescara i Italien og Zadar i Kroatien. Begge ruter bliver lukket ned i slutningen af oktober, og de optræder ikke i Ryanairs bookingsystem i det kommende sommertrafikprogram.

14 helårsruter fra CPH
Nedskæringerne i Københavns Lufthavn kommer i kølvandet på en uge, hvor Ryanair er blevet presset i defensiven efter at selskabet sidste fredag meddelte, at man ville aflyse 2.000 flyafgange indtil den 28. oktober som følge af fejldispositioner omkring piloternes ferie. Selskabet har angiveligt ikke har taget højde for, at konkurrerende flyselskaber har rekrutteret piloter fra Ryanair. hvorfor vagtplanerne ikke længere hænger sammen.

Irish Times skriver således, at 700 piloter det seneste år har forladt Ryanair, og Norwegian har officielt bekræftet, at selskabet har hentet 140 piloter fra Ryanair.

Efter tilpasningerne på ruterne til og fra København vil Ryanair samlet tilbyde 19 destinationer fra den danske hovedstadslufthavn. Tenerife er en vinterdestination, mens Napoli, Porto, Valencia og Thessaloniki alene betjenes i sommertrafikprogrammet. Herudover er der 14 helårsruter der går til henholdsvis Alicante, Bologna, Budapest, Bruxelles-Charleroi, Dublin, Edinburgh, Kaunas, London-Luton. London-Stansted, Køln, Madrid, Málaga, Milano-Bergamo samt Rom-Ciampino.

CHECK-IN.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ryanairs nordiske salg- og marketingchef, Chris Lundshøj, om årsagen til reduktionerne i trafikprogrammet fra Københavns Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Her er alle Ryanairs danske aflysninger (opd.)

København får igen Liverpool-rute

Ny Ryanair-rute fra København til Sevilla

Fire nye Ryanair-ruter fra CPH

Ryanair åbner ny CPH-rute

x

Læs Også

SAS opruster på Berlin-ruter

I kølvandet på airberlins kollaps indsætter SAS i vintertrafikprogrammet op imod 200 ekstra afgange på Berlin-ruterne fra København og Stockholm.

Endnu et stort underskud hos CityJet

Irske CityJet kom ud af regnskabsåret 2016 med et underskud på 225 mio. kroner efter store omkostninger til etablering i Skandinavien som operatør for SAS.

Ny Ryanair-rute fra Billund til europæisk hovedstad

Den 10. maj 2018 åbner Ryanair en rute mellem Billund og Athen, og dermed bliver der to flyselskaber på ruten til Grækenlands hovedstad.

SAS-gave til Aarhus var ikke helt ny

SAS-direktør Lars Sandahl Sørensen lovede Aarhus-borgmesteren, at aarhusianerne ikke skulle betale ekstra for at rejse med SAS ud i verden. Det skulle man heller ikke i forvejen.

CPH: Lovændring vil være ekspropriation

Hvis reguleringen af Københavns Lufthavn ændres, vil der være tale om ekspropriation og at kommercielle beslutninger lægges i hænderne på embedsmænd, mener CPH.

SAS udsætter opstart af Heathrow-base

Forsinkede flyleverancer har fået Scandinavian Airlines Ireland til at udskyde opstarten på Heathrow-basen, som skulle have åbnet i slutningen af oktober.