Boeing 737-800 fra Ryanair i Billund Lufthavn. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Ryanair tilbyder større og billigere bagage

Det irske lavprisflyselskab Ryanair tager konsekvensen af for lidt plads i kabinen og sænker gebyret for indchecket bagage, samtidig med at man tillader flere kilo.

Vi kender den alle sammen. Den hårde og til tider stressende kamp om pladsen til vores håndbagage på hattehylden over passagersæderne. Nogle gange ender kufferten flere rækker bagude eller længere fremme, eller også bliver man bedt om at sætte den af ved gaten.

Efter Ryanair gjorde det muligt at medbringe to gratis tasker som håndbagage, har Europas største lavprisflyselskab oplevet massive problemer med pladsen i kabinen. I august havde Ryanair en belægningsprocent på 97 procent, og det forårsagede flere forsinkelser ved boarding som følge af for lidt plads til bagagen i selve flykabinen.

Ryanair offentliggjorde derfor i går, at man pr. 1. november ændrer på politikken for kufferter ombord på lavprisselskabets fly. Formålet er at få flere passagerer til at indchecke kufferter i stedet for at medbringe dem som håndbagage.

Følgende ændringer vil træde i kraft på alle Ryanairs flyvninger om små to måneder:

  • Den tilladte indcheckede bagage øges fra 15 kilo til 20 kilo på alle slags kufferter/tasker
  • Standardgebyret for indchecket bagage sænkes fra 35 euro (260 kroner, red.) til 25 euro (185 kroner, red.) for en 20 kilos taske
  • Kun Priority Boarding-kunder (inklusiv Plus, Flexi Plus og Family Plus) får lov at medbringe to stykker håndbagage på flyet
  • Alle ikke-prioriterede kunder får kun lov at medbringe en mindre taske ombord på flyet, mens deres største taske (trolleyen) skal stilles ved gaten (gratis)

Mere smidig boarding
Marketingschef hos Ryanair, Kenny Jacobs, fortæller om lavprisselskabets seneste tiltag i forsøget på at forbedre passagerernes rejseoplevelse.

”Disse ændringer i bagagepolitikken vil årligt koste Ryanair over 50 millioner euro (370 millioner kroner, red.) i reducerede indtægter fra bagagegebyrer. Vi mener dog, at ved at tilbyde større tasker til mindre gebyrer vil motivere flere kunder til at overveje at checke en kuffert ind, hvilket vil reducere antallet af kunder med to stykker håndbagage ved gaten,” siger han i en pressemeddelelse.

Kenny Jacobs håber, at boarding-processen bliver hurtigere, og forsinkelserne færre, når ikke-prioriterede kunder i stedet gratis skal stille deres største stykke bagage ved gaten. Det irske lavprisflyselskab oplever i dag stor travlhed, når der skal håndteres over 360 stykker håndbagage på den enkelte flyvning, hvis alle kunder medbringer to tasker.

Ryanair oplyser, at Priority Boarding kan købes for fem euro (37 kroner, red.) i forbindelse med billetbookingen, mens det kan tilkøbes for seks euro (45 kroner, red.) frem til en time før planlagt afgang.

 

Relaterede artikler:

Ny Ryanair-billettype inkluderer bagage

Ryanair sænker bagagegebyr på korte flyvninger

Ryanair overhaler konkurrent på håndbagage

Ryanair tillader yderligere 5 kg indchecket bagage

Ryanair forhøjer bagagetillæg i højsæsonen

x

Læs Også

Her er alle Ryanairs danske aflysninger (opd.)

Ryanair har nu offentliggjort en liste over samtlige aflysninger frem til og med den 28. oktober, og samlet er der 70 aflyste flyvninger til og fra Danmark.

Danske Ryanair-ruter ramt af aflysninger

Omkring 1.500 passagerer på Ryanair-ruter til og fra København, Billund, Aalborg og Aarhus er allerede blevet ramt af de varslede 2.000 aflysninger.

Ryanair-fly til København måtte sikkerhedslande

Et tabt næsehjul var årsagen til, at et Boeing 737-fly fra Ryanair fredag formiddag måtte sikkerhedslande i East Midlands på vej fra London til København.

Norwegian og easyJet i langrute-samarbejde

EasyJet-passagerer kan fremover flyve oversøisk med Norwegian fra London Gatwick og overvejer at åbne op for noget tilsvarende i andre europæiske lufthavne.

SAS raser over CPH’s rute-kannibalisme

Københavns Lufthavn giver fortsat rabat til nye ruter til lufthavne i byer, som i forvejen har CPH-ruter fra andre lufthavne. Det er ren kannibalisme, pointerer SAS.

Ny stor Ryanair-udvidelse i Frankfurt

Ryanair åbner i den kommende sommer hele 34 nye ruter fra Frankfurt Lufthavn og vil med samlet 10 basefly fortsætte oprustningen i den tyske storlufthavn.