SAS Airbus A340-300.

SAS øger atter til New York

Et ekstra langdistancefly i flåden giver SAS mulighed for at øge på ruten fra København til New York. Der øges fra 10 til 11 ugentlige afgange i en 20-ugers periode i sommertrafikprogrammet.

Den nylige “genfødsel“ af SAS har allerede kastet en del rutenyheder af sig og vidner samtidig om et skandinaviske flyselskab, der fremover vil angribe markedet mere aggressivt end hidtil.

Lige før jul kom det frem, at SAS har indlejet et ekstra Airbus A340-300 langdistancefly for at sikre den fornødne luft i trafikprogrammet i sommermånederne næste år. Det ekstra langdistancefly betyder, at SAS i dele af 2013 vil råde over 12 langdistancefly, hvilket allerede nu har givet en positiv effekt i fartplanen.

Således vil SAS i perioden fra den 3. juni til 17. oktober indsætte en ekstra ugentlig aftenafgang på rutenummer SK901 fra København til New York-Newark.

Allerede fra den 1. april vil SAS øge fra syv til 10 ugentlige afgange fra København til New York gennem etableringen af tre ugentlige afgange kl. 18.35 med Airbus A340-fly. I dag flyver SAS syv gange om ugen mellem København og New York med en middagsafgang fra CPH. Den ekstra ugentige afgang bliver på fredage, hvormed SASkommer op på 11 ugentlige afgange til New York i en 20-ugers periode fra begyndelsen af juni til midt i oktober.

Back-up muligheder
På ruten mellem København og San Francisco vil SAS fra den 8. april flyve alle ugens dage med undtagelse af tirsdag.

Med fire ugentlige flyvninger på den sene aftenafgang kl. 23.30 fra Newark til København har SAS samtidig sikret sig muligheden for at ombooke passagerer fra San Francisco via New York i tilfælde af, at der skulle være forsinkelser og tekniske vanskeligheder på San Francisco-flyet. Den sene aftenafgang fra New York gør det nemlig muligt at sende passagerer afsted fra San Francisco til Newark ved 13-tiden og samtidig sikre sig connection til flyet til København.

SAS vil fra sommertrafikprogrammet 2013 betjene fire destinationer i USA, henholdsvis New York, Chicago, Washington og San Francisco. Alle fire destinationer betjenes fra Københavns Lufthavn, mens Stockholm-Arlanda har SAS-forbindelser til New York og Chicago, mens Oslo-Gardermoen må nøjes med en rute til New York.

x

Læs Også

SAS stormer mod PR-toppen

SAS har sikret sig den bedste placering nogensinde i de 16 år, hvor analysevirksomheden Aalund har gennemført den årlige undersøgelse til PR-Barometret.

SAS lukker City Lounges

Der kommer ikke flere City Lounges hos SAS. Flyselskabet afslutter samarbejdet med No 18 Office and Lounge ved udgangen af oktober.

SAS opruster på Berlin-ruter

I kølvandet på airberlins kollaps indsætter SAS i vintertrafikprogrammet op imod 200 ekstra afgange på Berlin-ruterne fra København og Stockholm.

SAS-gave til Aarhus var ikke helt ny

SAS-direktør Lars Sandahl Sørensen lovede Aarhus-borgmesteren, at aarhusianerne ikke skulle betale ekstra for at rejse med SAS ud i verden. Det skulle man heller ikke i forvejen.

Forudbestilling af specialmad på SAS Go

Vegetarisk, glutenfrit eller vegansk er nogle af de nye - mens også dyrere - muligheder af specialmad, som SAS tilbyder i forudbestilling til rejsende på SAS Go.

SAS udsætter opstart af Heathrow-base

Forsinkede flyleverancer har fået Scandinavian Airlines Ireland til at udskyde opstarten på Heathrow-basen, som skulle have åbnet i slutningen af oktober.