Boeing 737-fly fra SAS i Dublin Airport. (Foto: DUB)

SAS-pilotstrejke er afværget

SAS har indgået en ny treårig aftale med Dansk Pilotforening, hvorfor den truende strejke er blevet afblæst.

SAS har gennem den seneste uges tid i Forligsinstitutionen forhandlet med Dansk Pilotforening (DPF) om en ny overenskomst, efter at de danske SAS-piloter for et par uger siden afsendte første konfliktvarsel til det skandinaviske flyselskab.

I sidste uge blev SAS enige med de svenske piloter om en ny treårig overenskomst, og sent torsdag aften er en aftale også faldet på plads med Dansk Pilotforening, der repræsenterer omkring 450 danske SAS-piloter.

“SAS og DPF har nu indgået en ny overenskomst, der afspejler en fortsat fælles ambition om at skabe et langsigtet lønsomt SAS. Aftalen er i tråd med det øvrige danske arbejdsmarked, og herudover er parterne blevet enige om i fællesskab at arbejde for omkostningseffektiviseringer med fokus på at tilpasse pilotkapaciteten efter behovet for fleksibilitet,” hedder det i en meddelelse fra SAS.

Afventer norsk aftale
Med aftalen er en strejke, der skulle have taget sin begyndelse den 16. september blevet afværget. SAS har endnu ikke forhandlet en aftale på plads med de norske SAS-piloter, der er organiseret i Norske SAS-flygeres Forening (NSF) og SAS Norge Pilotforening (SNF). Det er givetvis kun et spørgsmål om tid, inden SAS også lander en aftale med de norske piloter, der nu står isoleret efter at de svenske og danske aftaler er faldet på plads.

En strejke blandt de norske SAS-piloter vil kunne starte allerede den 11. september, men SAS meddeler, at det ikke kommer til at påvirke trafikken, da der kun er udtaget en pilot til strejke på vegne af hver af de to norske pilotforeninger.

 

Relaterede artikler:

DPF-formand: Fuld opbakning

SAS indgår ny aftale med svenske piloter

DPF: Irsk SAS-selskab forstyrrer forhandlinger

SAS-piloter varsler konflikt

Pilotformand: SAS oplever os som et problem

x

Læs Også

SAS tilbød ved en fejl gratis mad til Go-passagerer

Passagerer på den nye rute fra Stockholm til Israel har købt billet i den tro, at der var gratis måltider ombord, men det er en fejl, erkender SAS.

SAS Ireland i luften 3. december

Den 3. december går SAS' kontroversielle irske datterselskab på vingerne med sine første flyvninger mellem London og CPH. Senere følger flyvninger indenfor Skandinavien.

Piloter overrasket over SAS Ireland på skandinaviske ruter

SAS' nye irske datterselskab vil om få måneder overtager flyvninger på intra-skandinaviske ruter, som i dag betjenes med skandinavisk personale, og det kommer bag på piloterne.

SAS afviser at kommentere flyordre

En anonym europæisk kunde har underskrevet en hensigtserklæring om køb af 31 Bombardier CSeries-fly, men SAS ønsker ikke at kommentere.

SAS venter tredje overskud i træk

SAS er inde i en god udvikling og forventer et overskud på op mod 1,5 mia. kroner næste år. Hvis det holder, så vil det være tredje år i træk.

SAS tvunget til at droppe Plus-service på ny rute

SAS åbnede i lørdags en vinterrute mellem Stockholm og Eilat i Israel, men selskabet kan ikke levere Plus-produktet på returflyvningerne.