SAS sommerlukker ruter fra Gøteborg

Europas mest populære hovedstæder vil ikke være tilgængelige med SAS fra Gøteborg i den kommende sommer. Ruterne til London, Paris og Bruxelles overlades i højsæsonen til konkurrenterne.

Rejsende fra Gøteborg må kigge langt efter SAS-flyene til Bruxelles, London og Paris i den kommende sommer. SAS har nemlig besluttet at fjerne ruterne fra tidtabellen fra den 20. juni til den 31. august.

Ruterne til London-Stansted og Paris-CDG er lagt op som helårsruter, men SAS har i denne uge besluttet at sætte dem på sommerpause. Bruxelles-ruten var planlagt til at være indstillet fra den 24. juni til den 14. august, men sommerlukningen af denne rute er blevet udvidet, så den omfatter næste to og en halv måned.

“Vi ser på og vurderer hele tiden, hvor vi gør bedst brug af vores kapacitet, der derfor foretager vi løbende justeringer. Her et halvt år i forvejen kan vi se, at vi har behov for at bruge vores fly og medarbejdere på andre ruter. Vi beklager naturligvis over for de kunder, som har booket billet til de pågældende ruter. De vil blive ombooket via København og Arlanda. Vi er dog ude i så god tid, at antallet af berørte passagerer er begrænset,“ siger kommunikationskonsulent Anna Vibeke Nielsen fra SAS til CHECK-IN.dk.

SAS overlader dermed sommertrafikken fra Skandinaviens femtestørste lufthavn til konkurrenterne. Air France vil i sommermånederne flyve to gange dagligt fra Gøteborg til Paris, mens British Airways, Norwegian og Ryanair får mulighed for at tilbyde ruter til London-lufthavnene henholdsvis Heathrow, Gatwick og Stansted uden konkurrence fra SAS.

Herudover får Brussels Airlines mulighed for alene at betjene ruten fra Gøteborg til Bruxelles med tre daglige afgange.

SAS: Foretrukket flyselskab på ferierejser
Det har hidtil været en vigtigt element i den nye SAS-strategi, at forretningsrejsende også skal have mulighed for at vælge SAS, når det handler om fritidsrejser. Men konkurrencen til storbydestinationer som Bruxelles, London og Paris fra Vestsverige er tilsyneladende for stor til at SAS vil opretholde ruterne i højsæsonen.

“Vi er stadig optaget af at være de forretningsrejsendes foretrukne flyselskab, når de rejser på ferie, og vi har stor succes med leisure-ruter,“ fortæller Anna Vibeke Nielsen, der samtidig fremhæver, at SAS tilbyder sommerruter direkte fra Gøteborg til Split, Pula, Nice, Athen, Málaga, Alicante og Palma de Mallorca.

SAS ønsker ikke at kommentere, hvorvidt ruterne fra Gøteborg til Bruxelles, London og Paris fremadrettet kan opretholdes som helårsruter.

Tendensen er dog tydelig, SAS vil betjene regionale destinationer samt deciderede fritidsrejsemål fra de sekundære lufthavne i eksempelvis Gøteborg, Bergen, Stavanger, Billund og Aarhus. Derimod vil de europæiske storbyruter primært blive betjent fra de skandinaviske hovedstadslufthavne i Oslo, Stockholm og København.

“Vi øger samlet trafikken fra Gøteborg i 2016 sammenlignet med i år, også selvom vi har ophold i trafikprogrammet på forretningsruterne i højsæsonen,“ understreger SAS.

x

Læs Også

Fratrædende pilot leder SAS-forhandlinger

Forhandlingsleder Jens Lippestad, der er på vej til at bringe de norske SAS-piloter i konflikt, forlader angiveligt SAS i løbet af få måneder.

SAS raser over CPH’s rute-kannibalisme

Københavns Lufthavn giver fortsat rabat til nye ruter til lufthavne i byer, som i forvejen har CPH-ruter fra andre lufthavne. Det er ren kannibalisme, pointerer SAS.

CPH: Selskaber bør hæve USA-priser

Københavns Lufthavn så gerne at de selskaber, der flyver til USA, satte priserne op, og ser ikke megen plads til flere USA-selskaber i CPH.

CPH vil give rabat til nye sæsonruter

Københavns Lufthavn har ændret sin rabatmodel, så flyselskaber nu kan få rabat på lufthavnsafgifterne i CPH, når de åbner sæsonruter.

SAS og piloter i krig på ord og tal

De norske SAS-piloter hævder, at de ikke har fået samme aftaletilbud som deres danske og svenske kolleger. Men det er ikke sandt, siger SAS.

Norske SAS-piloter vil strejke fra torsdag

Forhandlingerne mellem SAS og piloterne i organiseret i Norsk Flygerforbund er brudt sammen. Der er varslet strejke fra samtlige norske piloter fra torsdag morgen.