SAS tilbød ved en fejl gratis mad til Go-passagerer

Passagerer på den nye rute fra Stockholm til Israel har købt billet i den tro, at der var gratis måltider ombord, men det er en fejl, erkender SAS.

SAS har haft en del udfordringer med den nye vinterrute til Eilat i det sydlige Israel.

Der flyves på ruten hver lørdag fra Stockholm-Arlanda, og det har ikke været muligt for SAS at kunne tilbyde Plus-produktet på returflyvningen fra Eilat, da der flyves fra den tidligere militærlufthavn Ovda Airport, der ikke kan tilbyde catering-faciliteter til flyselskaberne. Derfor har SAS måttet informere Plus-passagererne om, at produktet kun er tilgængeligt ved udrejsen fra Stockholm.

Nu er der dukket en anden udfordring op. SAS har nemlig ved en fejl lagt ruten i systemet med det servicekoncept, der gælder på langdistanceruterne. Det vil sige gratis måltider på SAS Go og tre retters menu på SAS Plus. Den fejlagtige varedeklaration gjorde CHECK-IN.dk allerede opmærksom på den 30. oktober.

En systemfejl
SAS har den 10. november sendt en mail til samtlige passagerer, der har bestilt flybilletter til Eilat og gjort opmærksom på fejlen.

“På grund af en systemfejl på reservationstidspunktet blev passagererne oplyst om, at måltider var inkluderet i prisen,” skriver SAS i en meddelelse til rejsebureaer og egne salgskontorer.

Den såkaldte ’systemfejl’ hænger angiveligt sammen med, hvordan man definerer Israel rent luftfartsgeografisk. Tilsyneladende har SAS valgt at definere Eilat som en interkontinental destination, hvilket principielt er korrekt, da Israel ikke ligger på det europæiske kontinent. Rent faktisk er landet placeret midt imellem Europa, Afrika og Asien, og i realiteten hører landet geografisk til Asien.

Men i luftfartsgeografien er Israel faktisk en del af Europa, som det også er tilfældet med Ukraine, Tyrkiet (til Bosporus) samt Rusland til Ural.

Ruten til Eilat flyves med Airbus A320-200neo med plads til 174 passagerer, og på denne flytype er det interkontinentale koncept ikke tilgængeligt.

 

Relaterede artikler:

SAS tvunget til at droppe Plus-service på ny rute

SAS annullerede 800 flyvninger ved en fejl

Datafejl rammer 100.000 SAS-kunder

SAS annullerede 36 flyafgange ved en fejl

SAS-fejl koster ekstra arbejde hos rejsebureauer

 

x

Læs Også

SAS afviser at kommentere flyordre

En anonym europæisk kunde har underskrevet en hensigtserklæring om køb af 31 Bombardier CSeries-fly, men SAS ønsker ikke at kommentere.

SAS venter tredje overskud i træk

SAS er inde i en god udvikling og forventer et overskud på op mod 1,5 mia. kroner næste år. Hvis det holder, så vil det være tredje år i træk.

SAS tvunget til at droppe Plus-service på ny rute

SAS åbnede i lørdags en vinterrute mellem Stockholm og Eilat i Israel, men selskabet kan ikke levere Plus-produktet på returflyvningerne.

SAS-fly skred ud ved landing i Turku

Et Bombardier CRJ900-fly fra SAS, opereret af irske CityJet, skred onsdag aften ud efter landingen på en glat bane i lufthavnen i den finske by Turku.

Ny avanceret indflyvning på Færøerne

Når Vagar Lufthavn på Færøerne snart indfører ny satellitbaseret indflyvning, kommer det både SAS, Atlantic Airways og andre selskaber til gode.

Atmosfæriske forstyrrelser skabte røglugt i SAS-fly

Piloterne på et Boeing 737-800-fly fra SAS registrerede en lugt af røg i cockpittet, og årsagen var formentlig den tropiske orkan Ophelia.