(Foto: Morten Lund Madsen)

SAS-trafik tæt på normaliseret efter hasteeftersyn

SAS aflyser fredag kun to flyvninger som følge af det hasteeftersyn af landingsstel på 10 CRJ-900 fly, som blev iværksat i lørdags og har ført til mange aflysninger.

Kun en enkelt returflyvning mellem København og Birmingham vil fredag være aflyst som følge af den akutte inspektion af landingsstel på 10 CRJ900-fly opereret af Cimber, som SAS i søndags besluttede at iværksætte. Siden da har flyvninger fra København til blandt andet Manchester, Bergen, Helsinki, Aalesund, Düsseldorf, Bruxelles, Wien, Amsterdam, Newcastle, Aberdeen, München, Stuttgart, Hamborg, Palanga og Wroclaw været berørt. På mange flyvninger har andre SAS-fly eller indlejede fly taget over, men der har også været mange aflysninger. Mandag og tirsdag var helt op mod 40 flyvninger aflyst.

Antallet af aflysninger er som nævnt fredag nede på to, da SK2535/2536 mellem København og Birmingham er aflyst. Det skyldes at seks ud af de ti CRJ900-fly er tilbage i operation fredag. Den resterende produktion, som de sidste fire fly skulle have taget sig af, håndteres af indlejede fly fra Jet Time og Danish Air Transport.

Lørdag forventes trafikken at være helt normaliseret, oplyser SAS’ kommunikationsafdeling til CHECK-IN.dk.

Fuldt beredskab
Beslutningen om ekstraordinært at foretage et eftersyn på 10 CRJ900-fly opereret af Cimber, blev taget efter en hændelse lørdag aften, hvor et fly af samme type måtte returnere til Frankfurt, da det ikke var muligt at trække venstre hovedhjul på landingsstellet op efter starten fra Frankfurt på en flyvning til København.

Det pågældende fly med registreringen OY-KFK stoppede stigningen i 1.800 meters højde efter at have startet fra Frankfurt Lufthavns bane 25C. Her foretog det en sikkerhedslanding med fuldt beredskab fra lufthavnens brand- og redningstjeneste.

 

 

Relaterede artikler:

Hændelse i Frankfurt førte til CRJ-eftersyn

SAS-aflysninger efter teknisk inspektion af 10 fly

x

Læs Også

SAS lukker City Lounges

Der kommer ikke flere City Lounges hos SAS. Flyselskabet afslutter samarbejdet med No 18 Office and Lounge ved udgangen af oktober.

SAS opruster på Berlin-ruter

I kølvandet på airberlins kollaps indsætter SAS i vintertrafikprogrammet op imod 200 ekstra afgange på Berlin-ruterne fra København og Stockholm.

SAS-gave til Aarhus var ikke helt ny

SAS-direktør Lars Sandahl Sørensen lovede Aarhus-borgmesteren, at aarhusianerne ikke skulle betale ekstra for at rejse med SAS ud i verden. Det skulle man heller ikke i forvejen.

Forudbestilling af specialmad på SAS Go

Vegetarisk, glutenfrit eller vegansk er nogle af de nye - mens også dyrere - muligheder af specialmad, som SAS tilbyder i forudbestilling til rejsende på SAS Go.

SAS udsætter opstart af Heathrow-base

Forsinkede flyleverancer har fået Scandinavian Airlines Ireland til at udskyde opstarten på Heathrow-basen, som skulle have åbnet i slutningen af oktober.

Danmark kan blive største aktionær i SAS

Sverige og Norge ønsker ikke at deltage i en eventuel kommende kapitaludvidelse i SAS, hvorimod den danske stat er klar til fastholde sin ejerandel.