(Foto: Morten Lund Madsen)

SAS-trafik tæt på normaliseret efter hasteeftersyn

SAS aflyser fredag kun to flyvninger som følge af det hasteeftersyn af landingsstel på 10 CRJ-900 fly, som blev iværksat i lørdags og har ført til mange aflysninger.

Kun en enkelt returflyvning mellem København og Birmingham vil fredag være aflyst som følge af den akutte inspektion af landingsstel på 10 CRJ900-fly opereret af Cimber, som SAS i søndags besluttede at iværksætte. Siden da har flyvninger fra København til blandt andet Manchester, Bergen, Helsinki, Aalesund, Düsseldorf, Bruxelles, Wien, Amsterdam, Newcastle, Aberdeen, München, Stuttgart, Hamborg, Palanga og Wroclaw været berørt. På mange flyvninger har andre SAS-fly eller indlejede fly taget over, men der har også været mange aflysninger. Mandag og tirsdag var helt op mod 40 flyvninger aflyst.

Antallet af aflysninger er som nævnt fredag nede på to, da SK2535/2536 mellem København og Birmingham er aflyst. Det skyldes at seks ud af de ti CRJ900-fly er tilbage i operation fredag. Den resterende produktion, som de sidste fire fly skulle have taget sig af, håndteres af indlejede fly fra Jet Time og Danish Air Transport.

Lørdag forventes trafikken at være helt normaliseret, oplyser SAS’ kommunikationsafdeling til CHECK-IN.dk.

Fuldt beredskab
Beslutningen om ekstraordinært at foretage et eftersyn på 10 CRJ900-fly opereret af Cimber, blev taget efter en hændelse lørdag aften, hvor et fly af samme type måtte returnere til Frankfurt, da det ikke var muligt at trække venstre hovedhjul på landingsstellet op efter starten fra Frankfurt på en flyvning til København.

Det pågældende fly med registreringen OY-KFK stoppede stigningen i 1.800 meters højde efter at have startet fra Frankfurt Lufthavns bane 25C. Her foretog det en sikkerhedslanding med fuldt beredskab fra lufthavnens brand- og redningstjeneste.

 

 

Relaterede artikler:

Hændelse i Frankfurt førte til CRJ-eftersyn

SAS-aflysninger efter teknisk inspektion af 10 fly

x

Læs Også

SAS fejlede med sin “lavprisdræber”

I halvandet år forsøgte SAS med Snowflake-konceptet at imødegå konkurrencen fra lavprisflyselskaberne. Operationen mislykkedes, hvilket hjalp Norwegian frem.

SAS fordobler besparelsesprogram

SAS kom ud af finansårets andet kvartal med et driftsunderskud på 259 mio. svenske kroner, og selskabet planlægger nu flere besparelser samt en omorganisering fra den 1. juli.

Begejstring for hård minister-kurs over for CPH

Transportminister Ole Birk Olesens hårde kurs over for Københavns Lufthavn får opbakning fra oppositionen og vækker begejstring hos indenrigsaktør.

Udramatisk SAS-sikkerhedslanding i Gdansk

Et Airbus A319-fly fra SAS sikkerhedslandede i går morges i Gdansk Lufthavn få minutter efter starten som følge af meldinger om røg i kabinen.

Minister: Mere af CPH’s shoppingoverskud skal bruges på luftfart

Københavns Lufthavn har de senere år ikke brugt en eneste krone af sit overskud fra butikker og parkeringshuse på lufthavnsdrift. Det vil transportministeren lave om på.

Ærgrelse over læk af konfliktvarsel

CityJet er ærgerlig over, at en intern mail om FPU´s konfliktvarsel mod Cimber havnede hos pressen. SAS holder sig klar til at hjælpe passagererne, hvis strejken bliver en realitet.