Bombardier CRJ900-fly fra CityJet (EI-FPG) i SAS-farver i Stockholm-Arlanda. (Foto: Bene Riobó)

SAS vinterlukker seks ruter

I det kommende vintertrafikprogram 2017/18 vil SAS lukke seks ruter, der hidtil har været helårsruter.

SAS åbner i det kommende vintertrafikprogram 2017/18 flere nye ruter. Fra Stockholm vil SAS flyve til Miami samt til Funchal (Madeira), Chambéry og Eilat, mens flyselskabet fra København forsøger sig med Tromsø, Fuerteventura og Tenerife,. Herudover bliver Helsinki Lufthavn begunstiget med en helårsrute til Málaga.

Men når nogle ruter åbner, må andre lukke. Det sker også for SAS, selvom det naturligvis ikke er den historie, som flyselskabet allerhelst vil fortælle.

I alt vil SAS vinterlukke seks ruter, hvoraf en af disse ruter udgår fra Københavns Lufthavn. Det er ruten til Newcastle, der i øjeblikket opereres med fem ugentlige afgange betjent med Bombardier CRJ900-fly, der kommer til at blive indstillet fra den 29. oktober og frem til den 24. marts 2018.

“Vi ser løbende over vores tilbud til vores kunder, og justerer også vore ruter, så det passer til efterspørgslen. Derfor åbner vi også en række nye destinationer i vinterprogrammet,” siger Mariam Skovfoged fra SAS til CHECK-IN.dk.

Regionale ruter og solruter
Vinterlukningerne kommer også til at gå ud over nogle af de sydeuropæiske destinationer. Ruten fra Oslo til Rom, der skulle have været betjent med to ugentlige Boeing 737-flyvninger, vil blive indstillet. Det samme er tilfældet for Trondheim-Alicante med én ugentlig afgang samt Gøteborg til Palma de Mallorca, der også skulle have været opereret en gang om ugen med Boeing 737-600.

Fra Oslo lukker ruten til Tallinn i Estland ned. Denne flyves i dag to gange om ugen med Bombardier CRJ900, mens det heller ikke bliver muligt at flyve direkte fra Stockholm til Gdansk i det kommende vintertrafikprogram. Her flyver SAS i dag tre gange om ugen med et mix af Boeing 737 og ATR72-600.

Udover de kommende tilpasninger i vintertrafikprogrammet har SAS også justeret i det nuværende sommertrafikprogram. Eksempelvis fjernes tre ud af fem ugentlige afgange mellem Oslo og Aalborg fra den 27. juni til den 10. august, mens ruten fra København til Newcastle også får sig en kort sommerpause fra 23. juni til 13. august.

 

Relaterede artikler:

SAS: Stockholm og Oslo får flere ruter end CPH

SAS åbner Israel-rute

SAS åbner nye ruter fra København til Kanarieøerne

Svensk storoffensiv kan true Københavns Lufthavn

 

x

Læs Også

Vil sætte fokus på sikkerhedsomkostninger i CPH

Transportminister Ole Birk Olesen vil sætte Københavns Lufthavns opgørelse af sikkerhedsomkostninger under lup i forbindelse med de kommende takstforhandlinger.

Lavprisflyselskaber peger på risici ved egne metoder

Ryanair og Norwegian er medforfattere på en guide til at håndtere de sikkerhedsrisici, som kan være forbundet med de nye forretningsmodeller i luftfarten.

SAS: It-problemer forsinker EuroBonus-forbedringer

På grund af en it-opgradering, som viste sig at være mere omfattende end først antaget, kan SAS ikke lancere en række forbedringer af EuroBonus-programmet.

Norwegian lukker Berlin-rute fra København

Konkurrencen er hård mellem de fire flyselskaber, der flyver mellem København og Berlin, og nu trækker Norwegian sig.

Kendte til bevæbnede vagter i to måneder

Trafikstyrelsen vidste i mere end to måneder, at iranske Mahan Air brugte ulovlige bevæbnede vagter på sine fly. Alligevel greb styrelsen ikke ind.

Kampen mod SAS-boksen

ANMELDELSE: Et helt håbløst nyt madkoncept er omtrent eneste "hår i suppen" på en flyvning med SAS fra Færøerne til København.