Sønderborg stod i stampe

Passagertallet steg kun svagt i 2016 i Sønderborg Lufthavn, der med nye charterruter håber på et markant bedre 2017.

1.287 rejsende. Så mange flere gik gennem Sønderborg Lufthavn i 2016 i forhold til året før. Det giver en beskeden vækst på 2,3 procent til 56.106 passagerer.

Det er det højeste antal i Sønderborg Lufthavn siden Sønderborg-selskabet Cimber Sterling gik konkurs i maj 2012 og næsten halverede passagertallet fra 72.000 i 2011 til 38.200 i 2012. Det skyldtes blandt andet, at selskabet ikke længere sendte personale frem og tilbage mellem Sønderborg og København, hvorfra de fleste af selskabets flyvninger udgik.

I 2013 blev det en smule bedre i Sønderborg Lufthavn med 42.600 passagerer for derefter at stabilisere sig de seneste tre år omkring 55.000 passagerer. Helt præcist 55.937 i 2014, 54.819 i 2015 og altså 56.106 passagerer i 2016.

Afsted til Sardinien og Toscana
Lufthavnens direktør Christian Berg tror dog på, at væksten i 2017 bliver markant større end i 2016.

”Med det vi kender til, så skulle vi gerne se en markant forbedring i 2017,” siger Christian Berg, der satte sig i chefstolen i marts sidste år.

Fornylig annoncerede lufthavnen, at fynske Gislev Rejser næste år vil sende ferierejsende afsted fra Sønderborg Lufthavn til Sardinien og Toscana på i alt 18 flyvninger med Alsie Express. Charteroplægget fra Gislev Rejser og Alsie Express svarer til en samlet kapacitet på 2.048 flysæder, hvilket vil pynte på lufthavnens statistikker.

Christian Berg forventer desuden, at man inden alt for længe kan løfte sløret for yderligere charterflyvninger ud af Sønderborg Lufthavn i 2017. Og endelig så holder lokale Alsie Express skruen i vandet på lufthavnens eneste faste rute til København.

Udforme ny strategi
Sønderborg Kommune er eneejer af lufthavnen, der er så vigtig for regionens infrastruktur, at kommunen accepterer, at den ikke giver overskud. Det er dog ikke ensbetydende med, at det nødvendigvis skal blive ved med at være sådan. Derfor har man iværksat et arbejde med at udforme en ny strategi for lufthavnen.

”Planen er at komme op med en strategi, som sætter fokus på de fremtidige udviklingsmuligheder samt styrker mobiliteten og tiltrækker arbejdskraft til både selve lufthavnen og erhvervslivet omkring os,” forklarer Christian Berg, der kom til Sønderborg fra Odense Lufthavn.

I starten af 2018 er det planen at præsentere den nye strategi for Sønderborg Byråd og få de nyvalgte byrådspolitikere til at sige god for planen.

Rutelukninger til følge
Antallet af passagerer i den lille sønderjyske lufthavn toppede i 1997 med over 124.000 passagerer, svarende til mere end dobbelt så mange passagerer som i 2016. 1997 var året hvor Storebæltsforbindelsen åbnede for biltrafik og ramte dansk indenrigsflyvning lige i solar plexus med flere rutelukninger til følge.

 

 

Relaterede artikler:

Sønderborg Lufthavn i chartergennembrud

Sønderborg sætter sin lid til ny chef

Sønderborg vil give Alsie Express arbejdsro

Sønderborg fortsat langt fra fordums styrke

x

Læs Også

Midtjylland og København årets højdespringere

Midtjyllands Lufthavn havde den suverænt største passagerfremgang blandt Danmarks otte største lufthavne i 2016, som også bød på flere passagerrekorder.

CPH slutter indenrigs-turné på Christiansborg

Efter at have samlet input på en turné rundt i landet, vil CPH fortælle politikerne på Christiansborg hvordan luftfarten i Danmark kan optimeres.

Året der gik, 1. del

Årets første seks måneder i luftfarten bød på både ruteåbninger, jobskifter og terrorangreb.

Sønderborg Lufthavn i chartergennembrud

Næste sommer kan Sønderborg Lufthavn tilbyde 18 charterflyvninger til to destinationer i samarbejde med Gislev Rejser.

Folkene bag vandflyrute får luftfartspris

Folkene bag Danmarks første vandflyrute samt Lone Marie Koch fra Alsie Express var modtagerne, da de danske flyvejournalister fredag uddelte priser.

Uheldsfly fra Sønderborg har forladt TUI-flåden

Boeing 737-flyet fra TUIfly, der kørte af banen i Sønderborg Lufthavn, blev for 14 dage siden udlejet til et amerikansk flyselskab.