Norwegian Dreamliner-fly i London Gatwick Airport (Foto: Gatwick/PR)

Store Norwegian-planer på det britiske marked

Norwegian transporterede i 2016 i alt 4,5 mio. passagerer fra de britiske lufthavne, og første langdistancerute udenfor USA vil blive præsenteret i 2017.

Norwegian fylder godt i landskabet i London Gatwick Airport, der er blandt Europas 10 største lufthavne. Faktisk er det norske lavprisflyselskab blevet det tredjestørste flyselskab i den britiske storlufthav, hvorfra man sidste år betjente 3,9 mio. passagerer og samlet 4,5 mio. passagerer på det britiske marked, der også omfatter lufthavnene i Manchester, Birmingham og Edinburgh.

Væksten i det britiske marked forventes at fortsætte med uformindsket styrke i 2017. I det kommende sommertrafikprogram vil Norwegian gradvist udvide kapaciteten med 55 procent fra London-Gatwick ved at tilbyde 34 ugentlige flyvninger til USA. Det betyder, at der tilbydes to daglige afgange til New York, en daglig forbindelse til Los Angeles samt øgning i antallet af frekvenser på ruterne til Oakland-San Francisco, Orlanda samt Fort Lauderdale. Samlet flyver Norwegian til 40 destinationer fra de fire britiske lufthavne.

Norwegian begyndte at flyve til Storbritannien i 2003, og i løbet af 2017 vil det britiske marked have overhalet det danske marked, hvor Norwegian allerede er solidt repræsenteret. med omkring fem mio. passagerer årligt.

Nye langdistanceruter
I begyndelsen af 2017 forventes Norwegian at annoncere en række nye langdistanceruter, der skal opereres med de nye langrækkende Boeing 737 MAX-fly, som Norwegian vil modtage de første af i løbet af året. Rent konkret vil Norwegian lancere en række nye transatlantiske ruter fra britiske lufthavne til mindre og mellemstore lufthavne på den amerikanske østkyst.

Men der er andet og mere i støbeskeen. Med leveringen af ni Boeing 787-9 Dreamliner-fly i 2017 får Norwegian mulighed for at åbne langdistanceruter fra Storbritannien til destinationer udenfor USA. I løbet af 2017 vil Norwegian således præsentere selskabets første langdistancerute fra Gatwick-lufthavnen til en destination udenfor USA.

Det kunne meget vel være en rute til Argentinas hovedstad Buenos Aires, hvor Norwegian har planer om at etablere sig sidst på året.

“Norwegian har oplevet en markant vækst i Storbritannien i år, og det vil fortsætte i år. Gennem nye spændende ruter og endnu flere lavprisflyvninger til USA vil vi udvide rejsemulighederne for de britiske forbrugere på et tidspunkt, hvor lave omkostninger og værdi for pengene betyder mere end nogensinde før. Med flere nye fly til at betjene de nye ruter vil vi fortsætte med at øget vores kvalitetstilbud i luften,” siger Thomas Ramdahl, der er kommerciel direktør i Norwegian.

 

Relaterede artikler:

Condor trækker sig fra ny Norwegian-lufthavn

Nyeste Norwegian-projekt: Argentinske baser

Norwegian vil åbne fire nye baser

Skub på irske Norwegian-ruter efter tildeling

Norwegian overvejer base i Buenos Aires

x

Læs Også

Dyr sommer for Norwegian

Trods massiv indleje af reservefly havde Norwegian omkring 15.000 forsinkelser og 300 aflysninger i tredje kvartal, og det kostede tilsammen en halv milliard kroner.

Norwegian bagud med at indføre sikkerhedskrav

Norwegian kæmper med at få de nye krav om interviews af USA-passagerer op at køre i CPH og to andre lufthavne. Andre selskaber har de nye procedurer på plads.

Norwegian-vækst svækker indtjeningen

Norwegians massive globale vækst sætter sine spor i regnskabet, hvor indtjeningen er i bakgear med stigende enhedsomkostninger og lavere indtægter per passager.

CPH har færrest Norwegian-langdistanceafgange

Norwegian sæsonlukker endnu en langdistancerute fra Københavns Lufthavn, der nu er nede på 12 ud af samlet 131 ugentlige afgange med langdistancefly fra Europa.

Norwegian: Uacceptabel håndtering af bagage

En privat videooptagelse fra Oslo Lufthavn viser lastearbejdere fra handlingselskabet Menzies Aviation smide rundt med håndbagage, der skal i lastrummet på et Norwegian-fly.

Ny hæder til Norwegian

Norwegian er i London blev kåret som årets flyselskab ved det anerkendte CAPA Global Aviation Summit.