Storstrejke hos BA starter lørdag

Lørdag indleder mere end en tredjedel af British Airways’ kabinepersonale en 16 dage lang strejke.

Omkring 35 procent af British Airways’ kabinepersonale nedlægger på lørdag arbejdet, hvis ikke parterne når at indgå en fredsaftale inden da. Lykkes det ikke, så vil mere end 5.500 stewardesser og stewarder strejke i op til 16 dage.

Mere end 1,5 mio. passagerer forventes at skulle rejse med British Airways i de 16 dage, men selskabet forventer at generne for passagererne bliver minimale. British Airways har nemlig allerede aflyst en række mandskabstunge langdistanceflyvninger. Det gælder blandt andet flyvninger på ruter, hvor selskabet har flere daglige afgange, sådan som det er tilfældet på flere USA-ruter. Desuden er flyvninger til San Jose i Californien aflyst. I stedet er passagererne ombooket til British Airways’ flyvninger til San Francisco, der ligger tæt på San Jose.

Desuden er en række flyvninger med svag belægning til Mellemøsten og Afrika allerede blevet aflyst.

Personalet fra langdistanceflyvningerne vil så blive brugt på de europæiske mellemdistanceflyvninger sammen med personale organiseret i de fire andre faglige organisationer, som organiserer British Airways’ kabinepersonale.

Der kan dog også forekomme aflysninger på de europæiske flyvninger. Det kan eksempelvis være hvis der på grund af sommerferie er svag belægning på middagsflyvninger og lignende.

Strejken vil kun berøre British Airways’ flyvninger til og fra London Heathrow, der er selskabets suverænt største trafikknudepunkt. BA-flyvninger til og fra London Gatwick, London City og London Stansted vil operere normalt.

British Airways forventes i løbet af i dag torsdag at melde ud præcis hvilke flyvninger, der vil blive aflyst i de første dage af strejken.

Vokset med fem procent
De 5.500 er såkaldte ”Mixed fleet”-ansatte, der blev taget ind i British Airways efter en stor strejke i 2010. Betegnelsen dækker over, at kabinepersonalet kan arbejde på både British Airways’ mellemdistancefly og langdistancefly. Siden introduktionen af det lavere lønnede Mixed Fleet-personale i 2010 er deres antal vokset med godt fem procent om året i takt med, at kolleger med længere anciennietet og højere løn går på pension. I dag ansætter British Airways kun kabinepersonale på Mixed Fleet-vilkår.

Striden mellem British Airways og det såkaldte ”Mixed Fleet”-personale handler ikke længere om løn, sådan som det gjorde i starten af i år, da personalet også nedlagde arbejdet. Nu står striden om hvordan British behandler 1.400 Mixed Fleet-ansatte, der strejkede i januar. Deres fagforening mener, at de blev sanktioneret og generet af ledelsen.

 

 

Relaterede artikler:

Fornyet risiko for BA-strejke

Britiske julestrejker kan true flytrafikken

x

Læs Også

SAS sætter navn på nye baser

SAS har nu endelig valgt Málaga og London Heathrow som baser for dets nye kontroversielle irske flyselskab.

BA-topchef undskylder

British Airways' topchef, Alex Cruz, har sendt en personlig undskyldning til rejsebureauansatte efter weekendens store it-nedbrud.

British Airways indfører distributionsgebyr

British Airways, der var ramt af et stort IT-nedbrud i weekenden, indfører den 1. november et distributionstillæg for bookinger udenom selskabets egne platforme.

British Airways flyver igen

Søndag morgen flyver British Airways igen fra Heathrow og Gatwick, men har lagt ud med 60 aflyste afgange , hvoraf flere berører Skandinavien.

Jysk Heathrow-rute har vundet fodfæste

British Airways har nu fløjet 12 måneder på ruten fra Billund til London-Heathrow, og indtil videre er forventningerne til ruten blevet indfriet.

IAG investerer i teknologifirmaer

Efter en lang udvælgelsesproces har IAG valgt at investere i to små teknologifirmaer, der sammen med IAG skal gøre livet lettere for de rejsende.