Berlin Tegel Airport.

Strejker i tre lande fredag

Jordpersonale i lufthavnene i Helsinki og Berlin nedlægger fredag arbejdet, mens flyveledere i Frankrig fortsat strejker. Finnair, SAS og airberlin har aflyst danske flyvninger.

Rejsende til og fra Helsinki’s Vantaa-lufthavn samt til og fra de to Berlin-lufthavne Tegel og Schönefeld fredag, bør indstille sig på, at deres fly meget vel kan blive forsinket eller helt aflyst – hvis det ikke allerede er blevet det.

Jordpersonale i de tre lufthavne planlægger nemlig at nedlægge arbejdet fredag og det vil forstyrre trafikafviklingen, lyder det fra lufthavnene og flere flyselskaber.

I Helsinki-lufthavnen forventes jordpersonale at nedlægge arbejdet fra klokken 15 til klokken 19 fredag. Det har fået Finnair til at aflyse 100 flyvninger fredag her i blandt adskillige flyvninger mellem Helsinki og danske lufthavne.

Således er flyvningerne AY663 og AY665 fra Helsinki til København aflyst. Det samme gælder for AY664 og AY666 fra København til Helsinki. Finnairs øvrige flyvninger på ruten er ikke aflyst. Desuden er AY699 fra Helsinki til Billund og AY700 fra Billund til Helsinki aflyst.

Alle Finnairs finske indenrigsflyvninger er aflyst i de fire timer strejken varer, ligesom en lang række Finnair-flyvninger mellem Helsinki og europæiske destinationer vil være aflyst. Kun en enkelt langdistanceflyvning til Shanghai er indtil videre aflyst.

Aflyst alle Berlin-flyvninger
I Berlins Tegel og Schönefeld-lufthavne planlægger jordpersonale at nedlægge arbejdet i 25 timer fra fredag morgen kl. 4 til lørdag morgen kl. 5.

Det har allerede nu fået adskillige flyselskaber til at aflyse deres flyvninger til og fra den tyske hovedstad fredag.

Således har SAS aflyst alle Berlin-flyvninger fredag. Fra Københavns Lufthavn drejer det sig om SK1673 og SK1677 samt SK1674 og SK1678 den anden vej. Fra Stockholm Arlanda er SK2677 og SK2679 til Berlin Tegel aflyst, mens SK2678 og SK2680 fra Tegel til Arlanda også er aflyst. Fra Oslo Gardermoen til Berlin Tegel er SK4723 aflyst, mens SK4724 er aflyst den modsatte vej.

Airberlin har aflyst alle sine europæiske flyvninger til og fra Berlin Tegel fredag – på nær to flyvninger til Düsseldorf og Stuttgart. Selskabet forventer at gennemføre sine langdistanceflyvninger samt en enkel flyvning til Tel Aviv.

Lufthansa har aflyst alle flyvninger mellem Berlin Tegel og Frankfurt samt mellem Berlin Tegel og München, ligesom Swiss, Brussels Airlines og Austrian også har aflyst sine flyvninger fra Schweiz, Belgien og Østrig til Berlin.

Norwegian havde torsdag eftermiddag ikke aflyst en eneste af sine i alt 16 flyvninger til og fra Berlin Schönefeld fredag. Norwegian flyver til Berlin fra København, Oslo, Stockholm, London og Tenerife.

Igennem fransk luftrum
Desuden har flyveledere i tre franske kontrolcentre strejket siden mandag. Det har betydet store forsinkelser og aflysninger på flyvninger til og fra især Sydfrankrig, samt forstyrrelser for fly, der skulle igennem fransk luftrum. Strejken forventes at slutte fredag.

 

 

Relaterede artikler:

Stor fransk strejkeuge

x

Læs Også

Resumé – ugen i luftfartsbranchen

Elektronikforbuddet fra lufthavnene i Mellemøsten trak overskrifter, mens SAS valgte et estisk-polsk flyselskab som erstatning for Jet Time på ATR72-flyvningerne.

Portræt: Her er Jet Times SAS-afløser

Et estisk flyselskab med godt et års erfaring står bag det selskab, der skal overtage Jet Time's ATR-produktion for SAS.

Menneskelige fejl bag flypåkørsel i CPH

Et Airbus A340-fly fra SAS stødte ind i et mindre fly fra BRA under en manøvre i CPH. Havarikommissionen konkluderer, at der var menneskelige fejl bag hændelsen.

Norwegian bliver leverandør til den britiske stat

Den seneste udvikling for Norwegian i Storbritannien har sikret en aftale om leverance af flybilletter til omkring 300.000 statsansatte.

Estere overtager SAS-produktion fra Jet Time

Et selskab med den estiske og den polske stat i ryggen skal overtage de flyvninger for SAS med ATR72-fly, som danske Jet Time stopper med til september.

Finnair må suspendere USA-rute som følge af pilotmangel

Finnair må midlertidigt lukke ruten til Miami i fem måneder, da selskabet mangler piloter som følge af et omfattende omskolingsprogram.