Aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank.

Sydbank: Overraskende stærk SAS-indtjening

SAS leverede 48 procent bedre end markedsforventningerne, da selskabet i går præsenterede et kvartalsoverskud på næsten 1,9 mia. svenske kroner før skat.

Sydbank har siden den 10. juli haft anbefalingen “køb” på SAS-aktien, og der var der bestemt ingen grund til at ændre på, efter at det skandinaviske flyselskab tirsdag præsenterede et overraskende solidt kvartalsresultat for månederne maj, juni og juli.

Hos Sydbank følger aktieanalysechef Jacob Pedersen SAS-aktien ganske tæt, og SAS præsterede i finansårets tredje kvartalt med et overskud før skat og engangsposter på 1.863 mio. svenske kroner 12 procent bedre, end den garvede analytiker havde forudset.

“Regnskabet viser, at SAS vinder konkurrence- og indtjeningskraft. Selvom konkurrencepresset bliver hårdere, anser vi SAS som solidt positioneret til at holde fast i meget af det vundne,” understreger Jacob Pedersen i en aktieanalyse på baggrund af kvartalsrapporten.

Estimerer 43 procent forbedring
De positive takter får Sydbank til at løfte estimaterne med næsten 600 mio. svenske kroner for hele finansåret, der løber fra 1. november 2016 til 31. oktober 2017.

Dermed skulle der ifølge Sydbank-analytikeren være udsigt til et ordinært resultat før skat på 2.224 mio. svenske kroner og et nettoresultat på 1.384 mio. svenske kroner, hvilket i givet fald vil være en fremgang på næsten 43 procent.

Aktiekurs afspejler ikke indtjeningsniveau
Udfordringerne er dog ikke overstået for SAS. I øjeblikket er selskabet i forhandling med sine danske og norske piloter om en ny overenskomst, og hvis det – mod forventning – ender i en strejke, kan det hurtigt komme til at betyde en beskæring af det flotte resultat, der er udsigt til.

“En strejke, der hurtigt kan koste et trecifret millionbeløb, vil fastholde et billede af SAS som mere risikofyldt end selskabets nyvundne indtjeningskraft reelt berettiger til – til ugunst for SAS´ forhandlinger om refinansiering. En afsporing af de lagte besparelsesplaner vil desuden øge sandsynligheden for, at overskud forvandles til underskud i takt med, at konkurrenterne vokser og skærper sig på både produkt- og omkostningssiden,” skriver Jacob Pedersen således i sin aktieanalyse.

Risikoen for en kapitalforhøjelse i forbindelse med refinansiering af gæld er ifølge aktieanalysechefen årsagen til, at aktiekursen ikke afspejler det nye indtjeningsniveau. Aktien blev i løbet af tirsdagen handlet op til en lukkekurs på 16,90, hvilket svarer til en stigning på 5,63 procent.

 

Relaterede artikler:

SAS opjusterer efter flot kvartalsregnskab

“Skjult opjustering” i SAS

Flyselskaberne går fri af brændstofstigninger

Færre i flyene hos SAS

SAS fordobler besparelsesprogram

x

Læs Også

Fratrædende pilot leder SAS-forhandlinger

Forhandlingsleder Jens Lippestad, der er på vej til at bringe de norske SAS-piloter i konflikt, forlader angiveligt SAS i løbet af få måneder.

SAS raser over CPH’s rute-kannibalisme

Københavns Lufthavn giver fortsat rabat til nye ruter til lufthavne i byer, som i forvejen har CPH-ruter fra andre lufthavne. Det er ren kannibalisme, pointerer SAS.

CPH: Selskaber bør hæve USA-priser

Københavns Lufthavn så gerne at de selskaber, der flyver til USA, satte priserne op, og ser ikke megen plads til flere USA-selskaber i CPH.

CPH vil give rabat til nye sæsonruter

Københavns Lufthavn har ændret sin rabatmodel, så flyselskaber nu kan få rabat på lufthavnsafgifterne i CPH, når de åbner sæsonruter.

SAS og piloter i krig på ord og tal

De norske SAS-piloter hævder, at de ikke har fået samme aftaletilbud som deres danske og svenske kolleger. Men det er ikke sandt, siger SAS.

Norske SAS-piloter vil strejke fra torsdag

Forhandlingerne mellem SAS og piloterne i organiseret i Norsk Flygerforbund er brudt sammen. Der er varslet strejke fra samtlige norske piloter fra torsdag morgen.