Aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank.

Sydbank: Overraskende stærk SAS-indtjening

SAS leverede 48 procent bedre end markedsforventningerne, da selskabet i går præsenterede et kvartalsoverskud på næsten 1,9 mia. svenske kroner før skat.

Sydbank har siden den 10. juli haft anbefalingen “køb” på SAS-aktien, og der var der bestemt ingen grund til at ændre på, efter at det skandinaviske flyselskab tirsdag præsenterede et overraskende solidt kvartalsresultat for månederne maj, juni og juli.

Hos Sydbank følger aktieanalysechef Jacob Pedersen SAS-aktien ganske tæt, og SAS præsterede i finansårets tredje kvartalt med et overskud før skat og engangsposter på 1.863 mio. svenske kroner 12 procent bedre, end den garvede analytiker havde forudset.

“Regnskabet viser, at SAS vinder konkurrence- og indtjeningskraft. Selvom konkurrencepresset bliver hårdere, anser vi SAS som solidt positioneret til at holde fast i meget af det vundne,” understreger Jacob Pedersen i en aktieanalyse på baggrund af kvartalsrapporten.

Estimerer 43 procent forbedring
De positive takter får Sydbank til at løfte estimaterne med næsten 600 mio. svenske kroner for hele finansåret, der løber fra 1. november 2016 til 31. oktober 2017.

Dermed skulle der ifølge Sydbank-analytikeren være udsigt til et ordinært resultat før skat på 2.224 mio. svenske kroner og et nettoresultat på 1.384 mio. svenske kroner, hvilket i givet fald vil være en fremgang på næsten 43 procent.

Aktiekurs afspejler ikke indtjeningsniveau
Udfordringerne er dog ikke overstået for SAS. I øjeblikket er selskabet i forhandling med sine danske og norske piloter om en ny overenskomst, og hvis det – mod forventning – ender i en strejke, kan det hurtigt komme til at betyde en beskæring af det flotte resultat, der er udsigt til.

“En strejke, der hurtigt kan koste et trecifret millionbeløb, vil fastholde et billede af SAS som mere risikofyldt end selskabets nyvundne indtjeningskraft reelt berettiger til – til ugunst for SAS´ forhandlinger om refinansiering. En afsporing af de lagte besparelsesplaner vil desuden øge sandsynligheden for, at overskud forvandles til underskud i takt med, at konkurrenterne vokser og skærper sig på både produkt- og omkostningssiden,” skriver Jacob Pedersen således i sin aktieanalyse.

Risikoen for en kapitalforhøjelse i forbindelse med refinansiering af gæld er ifølge aktieanalysechefen årsagen til, at aktiekursen ikke afspejler det nye indtjeningsniveau. Aktien blev i løbet af tirsdagen handlet op til en lukkekurs på 16,90, hvilket svarer til en stigning på 5,63 procent.

 

Relaterede artikler:

SAS opjusterer efter flot kvartalsregnskab

“Skjult opjustering” i SAS

Flyselskaberne går fri af brændstofstigninger

Færre i flyene hos SAS

SAS fordobler besparelsesprogram

x

Læs Også

SAS tilbød ved en fejl gratis mad til Go-passagerer

Passagerer på den nye rute fra Stockholm til Israel har købt billet i den tro, at der var gratis måltider ombord, men det er en fejl, erkender SAS.

SAS Ireland i luften 3. december

Den 3. december går SAS' kontroversielle irske datterselskab på vingerne med sine første flyvninger mellem London og CPH. Senere følger flyvninger indenfor Skandinavien.

Piloter overrasket over SAS Ireland på skandinaviske ruter

SAS' nye irske datterselskab vil om få måneder overtager flyvninger på intra-skandinaviske ruter, som i dag betjenes med skandinavisk personale, og det kommer bag på piloterne.

SAS afviser at kommentere flyordre

En anonym europæisk kunde har underskrevet en hensigtserklæring om køb af 31 Bombardier CSeries-fly, men SAS ønsker ikke at kommentere.

SAS venter tredje overskud i træk

SAS er inde i en god udvikling og forventer et overskud på op mod 1,5 mia. kroner næste år. Hvis det holder, så vil det være tredje år i træk.

SAS tvunget til at droppe Plus-service på ny rute

SAS åbnede i lørdags en vinterrute mellem Stockholm og Eilat i Israel, men selskabet kan ikke levere Plus-produktet på returflyvningerne.