Trængsel på Flyvergrillen i dag

Der vil være lidt godt til ganen til de hurtige på Flyvergrillen nær Københavns Lufthavn, når Dreamlineren i dag gæster Danmark for første gang.

Når det første Boeing 787 Dreamliner-fly i dag kl. 15 lander i Københavns Lufthavn vil operatøren, Norwegian, festligholde begivenheden ombord på flyvningerne fra og til Oslo, ligesom udvalgte honoratiores og pressen er inviteret til en lille ceremoni i lufthavnen.

Men det er ikke de eneste, som Norwegian gerne vil fejre begivenheden sammen med. På den legendariske Flyvergrillen for enden af Amager Landevej har Norwegian således arrangeret, at der vil være pølser og sodavand til de 50 første. Ikke til de 787 første. På flere internetfora for flyspottere er der bred enighed om at turen mandag eftermiddag går mod grillen.

Udsigt ind over hegnet
Flyvergrillen er en ordinær grillbar, der lever godt af en ekstraordinær beliggenhed. Fra en jordhøj ved siden af selve grillen er der nemlig udsigt ind over hegnet til landingsbanerne og hangarerne i den sydlige del af Københavns Lufthavn. Fly, der lander på lufthavnens bane 04L taxier ofte lige forbi grillen. Med de rette vindforhold kan det være, at det også bliver tilfældet for Norwegians Dreamliner.

Udsigten fårisær på en solbeskinnet søndag mange københavnere til at gøre Flyvergrillen til et udflugtsmål. Mens far og mor spotter fly, kan børnene lege på grillens legeplads. Her har nye gynger og et klatretårn højnet niveauet.

Inden for i grillens overdækkede lokaler er der et kort over Københavns Lufthavn og billeder af mange af de fly, som har gæstet lufthavnen gennem årene.

Med i klubben
Når Boeing 787 Dreamliner-flyet med registreringsbogstaverne EI-LNA sætter landingshjulene i Københavns Lufthavn kommer lufthavnen samtidig med i den efterhånden store klub af europæiske lufthavne, som har haft Dreamliner-besøg. En klub, som langt de fleste andre større nordeuropæiske lufthavne for længst er blevet medlem af.

Flyet og de øvrige syv Dreamliner-fly, som Norwegian har bestilt, skal bruges på selskabets langdistanceflyvninger. Men som led i sin træning af besætninger og ground handling-personale bruger Norwegian flyet på sin eftermiddagsrotation fra Oslo til København og retur frem til på søndag.

Flyspottere, der ikke kan komme på Flyvergrillen på mandag eller på andre dage indtil søndag, skal ikke blive alt for kede af det. Fra 1. september indsætter Qatar Airways nemlig flytypen i daglig drift på ruten mellem Doha og København.

x

Læs Også

Politiet: Det går ikke fuldstændig galt med skærpet paskontrol

Politiet i Københavns Lufthavn afviser dommedagsprofetierne om meget lange køer og kaos, når paskontrollen til og fra non-Schengen lande skærpes fra 7. oktober.

Emirates øger til Stockholm

Til december øger Emirates antallet af ugentlige afgange mellem Dubai og Stockholm. Til gengæld må Stockholm skyde en hvid pil efter Airbus A380.

600 ugentlige indenrigsflyvninger skal frem i lyset

En storstilet kampagnet under navnet Danmarks Lufthavne er klar til at blive skudt i gang, og det skal øge kendskabet til de flere end 600 ugentlige indenrigsflyvninger.

CPH har succes med langdistanceruter

Passagervæksten i Københavns Lufthavn har siden årtusindeskiftet været størst i det interkontinentale segment, og i 2017 ventes 2,3 mio. interkontinentale passagerer i CPH.

Delta lukker skandinavisk USA-rute

Delta Air Lines opgiver sommerruten til Arlanda i 2018, mens det amerikanske flyselskab til gengæld vil indsætte et større fly fra New York til København.

Udvidet taxa-samarbejde om lufthavnsbetjening

Billund Taxa er blevet tilkoblet et landsdækkende samarbejde med Dantaxi 4x48, hvorfor taxakørsel til de fire største danske lufthavne snart kan bestilles fra én app.