Airbus A319-100 med registreringen OY-KBR i Gdansk Lufthavn efter sikkerhedslanding. (Foto: Joris D. | Twitter)

Udramatisk SAS-sikkerhedslanding i Gdansk

Et Airbus A319-fly fra SAS sikkerhedslandede i går morges i Gdansk Lufthavn få minutter efter starten som følge af meldinger om røg i kabinen.

Tirsdag morgen kl. 05.54 kørte et SAS Airbus A319-100 (registrering OY-KBR, red.) ud fra gaten i Gdansk Lech Walesa Airport. Flyet skulle i luften 06.10 i henhold til tidtabellen, men allerede kl. 06.03 rullede flyet ud af banen og satte kursen mod Københavns Lufthavn med 88 passagerer og seks besætningsmedlemmer ombord.

Umiddelbart efter, at flyet med rutenummer SK1758 var kommet i luften, blev der konstateret røg i kabinen, hvorefter piloterne øjeblikkeligt gjorde klar til at returnere til lufthavnen i den polske havneby.

Brand- og redningskøretøjerne blev alarmeret via lufthavnens kontroltårn, og præcis kl. 06.10 landede Airbus-flyet tilbage i Gdansk Airport, hvor flyet stoppede på banen og passagererne blev evakueret via flyets redningsslisker. Alle slap fraa hændelsen uden skrammer.

Debriefing og videre transport
Efter evakueringen blev passagererne kørt til terminalen, hvor de skulle have en orientering om forløbet og samtidig ombookes til deres videre rejser.

“Passagererne er evakueret til terminalen, hvor de debriefer sammen med piloten. Efterfølgende finder vi ud af, hvordan de kommer til København,” sagde Knut Morten Johansen, pressechef fra SAS i Norge, til Ritzau.

A319-flyet var ankommet til Gdansk aftenen i forvejen efter at have fløjet tre returflyvninger til henholdsvis München, Gdansk og Manchester i løbet af mandagen.

Airbus-flyet, der går under navnet Sten Viking, blev leveret til SAS fra fabrikken i Hamborg den 20. august 2007, og tirsdag aften stod flyet stadig i Gdansk Lech Walesa Airport efter at have været undersøgt af teknikere.

 

Relaterede artikler:

Strandede SAS-passagerer hjem med ekstrafly

SAS-passagerer overnatter i lufthavnsterminal i Novosibirsk

Hændelse i Frankfurt førte til CRJ-eftersyn

 

x

Læs Også

SAS tilbød ved en fejl gratis mad til Go-passagerer

Passagerer på den nye rute fra Stockholm til Israel har købt billet i den tro, at der var gratis måltider ombord, men det er en fejl, erkender SAS.

SAS Ireland i luften 3. december

Den 3. december går SAS' kontroversielle irske datterselskab på vingerne med sine første flyvninger mellem London og CPH. Senere følger flyvninger indenfor Skandinavien.

Piloter overrasket over SAS Ireland på skandinaviske ruter

SAS' nye irske datterselskab vil om få måneder overtager flyvninger på intra-skandinaviske ruter, som i dag betjenes med skandinavisk personale, og det kommer bag på piloterne.

SAS afviser at kommentere flyordre

En anonym europæisk kunde har underskrevet en hensigtserklæring om køb af 31 Bombardier CSeries-fly, men SAS ønsker ikke at kommentere.

SAS venter tredje overskud i træk

SAS er inde i en god udvikling og forventer et overskud på op mod 1,5 mia. kroner næste år. Hvis det holder, så vil det være tredje år i træk.

SAS tvunget til at droppe Plus-service på ny rute

SAS åbnede i lørdags en vinterrute mellem Stockholm og Eilat i Israel, men selskabet kan ikke levere Plus-produktet på returflyvningerne.