Udvidet grænsekontrol i Tyskland

På søndag indledes G7-topmødet i den tyske delstat Bayern. Der er indført udvidet grænsekontrol, hvorfor rejsende skal have gyldigt pas. Herudover skal rejsende til München påregne ekstra tid for at komme til og fra lufthavnen.

På søndag den 7. juni indledes det 41. G7-topmøde på Schloss Elmau, der ligger i den sydtyske by Krün for foden af Wetterstein-bjergene mellem Garmisch-Partenkirchen og Mittenwald.

Toplederne fra de syv G7-lande vil ankomme til München Lufthavn, hvilket forventes at betyde udvidet sikkerhedskontrol i lufthavnen.

SAS meddeler, at alle passagerer, der rejser til og fra München den 7. eller den 8. juni skal medbringe et gyldigt pas, da myndighederne vil foretage stikprøvekontrol for at forhindre eventuel terrorisme og ulovlige demonstrationer.

Allerede den 26. maj blev den udvidede grænsekontrol i Tyskland indført, og restriktionerne vil ikke blive lempet førend den 15. juni. Rejsende, der krydser grænserne til Tyskland er således forpligtet til på anmodning at kunne fremvise et gyldigt pas.

Længere transporttid til lufthavnen
Statslederne fra G7-landene vil blive transporteret med helikoptere direkte fra München Lufthavn til mødestedet, mens delegationerne skal tilbagelægge turen i biler.

München Lufthavn meddeler, at man vil gøre sit yderste for at undgå, at den civile passagertrafik bliver ramt af forsinkelser, men det er ikke muligt at garantere dette.

Fra den 5. til den 8. juni vil der være etableret vejspærringer og omkørsler omkring lufthavnen, hvorfor de rejsende skal påregne ekstra lang transporttid til og fra lufthavnen.

G7-topmødet har betydet, at der er udkommanderet 15.000 politifolk til at varetage sikkerhedsopgaverne i forbindelse med mødet, og det der dermed den største politiaktion nogensinde i den tyske delstats historie.

SAS og Lufthansa gennemfører tilsammen seks returflyvninger mellem København og München på søndag den7. juni samt otte returflyvninger mandag den 8. juni. Fra Billund flyver Sun-Air en returfluvning til München på søndag samt to rundture på mandag.

x

Læs Også

Lufthansa debuterer med A350 i München

De første 10 Airbus A350-900 fly hos Lufthansa vil blive basereret i München fra januar 2017. Det nye langdistancefly debuterer på ruterne til Boston og Delhi.

Bmi Regional overtager tidligere Cimber-rute

Fra april vil bmi regional flyve fra basen i München til Norrköping. Cimber Air fløj tidligere på ruten, som selskabet også gjorde mellem Billund og München, der også kan vise sig at have potentiale for det britiske flyselskab.

Lufthansa skruer op for CPH-rute

Kort efter Transavias entré på ruten mellem København og München skruer Lufthansa antallet af flyvninger op med 25 procent.

München-rute er rykket længere væk

Med Lufthansas beslutning om at skære ned i Aalborg Lufthavn som følge af flymangel erkender flyselskabets danske ledelse, at en rute fra Bilund til München er rykket længere væk.

München-udvidelse klar den 26. april

Den 26. april vil Lufthansa og München Lufthavn i fællesskab tage den nye satellit i Terminal 2 i brug. Dermed vil terminalens kapacitet blive udvidet med 11 mio. passagerer årligt.

Stor udvidelse i München

Franz Josef Strauss-lufthavnen i München står foran en stor udvidelse, der til april næste år skal give plads til 11 mio. ekstra passagerer i det store Lufthansa-knudepunkt.