- CHECK-IN.DK - https://check-in.dk -

Varsler ny BA-strejke

5.500 kabineansatte i British Airways planlægger at fortsætte deres igangværende strejke, der påvirker selskabets trafikafvikling minimalt.

Mere end 5.500 stewardesser og stewarder hos British Airways har strejket siden den 1. juli. Oprindeligt var det planen, at sidste strejkedag skulle være på søndag den 16. juli. Nu har det strejkende kabinepersonale varslet, at British Airways kun får to dage med personalet tilbage på arbejde. De agter således at nedlægge arbejdet igen fra og med onsdag den 19. juli frem til og med tirsdag den 1. august.

Konsekvenserne af den igangværende strejke for British Airways’ passagerer og trafik er begrænsede. Ifølge det britiske flyselskab, så gennemføres 99,5 procent af alle flyvninger. Strejken berører ikke British Airways’ flyvninger fra London Gatwick, London City og London Stansted samt weekendflyvninger til Middelhavsdestinationer fra Birmingham, Bristol og Manchester. Det er således kun operationer fra London Heathrow, der er berørt. Ganske få ruter er helt aflyst og primært er konsekvens at få langdistanceflyvninger til samme destination er slået sammen.

Tager en stor tørn
Når konsekvenserne er minimale, så skyldes det blandt andet, at British Airways har indlejet ni Airbus A320-fly fra oneworld-partneren Qatar Airways, som nu tager en stor tørn på British Airways’ europæiske rutenetværk.

At Qatar Airways har ni fly til overs, som de kan udlåne til British Airways, så skyldes det, at Qatar Airways har overskydende kapacitet som følge af fire nabolandes blokade mod Qatar. Det gør at Qatar Airways har måtte indstille en række kort- og mellemdistanceruter. Blokaden ser umiddelbart ud til at fortsætte, efter at Qatar i sidste uge nægtede at efterkomme en række krav fra de fire lande. Dermed vil Qatar Airways fortsat kunne stille Airbus A320-flyene til rådighed for British Airways.

Vokset med fem procent
De 5.500 strejkende er såkaldte ”Mixed fleet”-ansatte, der blev taget ind i British Airways efter en stor strejke i 2010. Betegnelsen dækker over, at kabinepersonalet kan arbejde på både British Airways’ mellemdistancefly og langdistancefly.

Siden introduktionen af det lavere lønnede Mixed Fleet-personale i 2010 er deres antal vokset med godt fem procent om året i takt med, at kolleger med længere anciennietet og højere løn går på pension. I dag ansætter British Airways kun kabinepersonale på Mixed Fleet-vilkår.

Striden mellem British Airways og det såkaldte ”Mixed Fleet”-personale handler ikke længere om løn, sådan som det gjorde i starten af i år, da personalet også nedlagde arbejdet. Nu står striden om hvordan British behandler 1.400 Mixed Fleet-ansatte, der strejkede i januar. Deres fagforening mener, at de blev sanktioneret og generet af ledelsen.

 

 

Relaterede artikler:

Storstrejke hos BA starter lørdag

Fornyet risiko for BA-strejke

Britiske julestrejker kan true flytrafikken