Sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn. (Foto: CPH)

Ventetid mellem 65 og 104 sekunder i indenrigsspor

Siden årsskiftet er 99,6 procent af indenrigspassagererne i Københavns Lufthavn kommet igennem sikkerhedskontrollen på under fem minutter.

Efter nedlæggelsen af den dedikerede indenrigsterminal, Terminal 1, i Københavns Lufthavn den 1. april 2015 var der mange indenrigspassagerer, der var utilfredse med de lange ventetider i den fælles sikkerhedskontrol mellem lufthavnens Terminal 2 og Terminal 3.

Ofte kunne indenrigspassagerer på de travle tidspunkter af dagen stå i kø næsten ligeså længe i sikkerhedskontrollen, som indenrigsflyet til Jylland eller Bornholm var i luften.

Det fik i efteråret 2016 Københavns Lufthavn til at beslutte sig for at etablere et separat indenrigsspor efter et markant pres fra daværende transportminister Hans Chr. Schmidt (V).

Nu kan Københavns Lufthavn så gøre status over effektiviteten af indenrigssporet siden årsskiftet, hvor 440.000 indenrigspassager ved udgangen af oktober har benyttet indenrigssporet. Selvom lufthavnen har garanteret en maksimal ventetid på fem minutter, viser statistikkerne, at 99,6 procent er kommet igennem på under fem minutter.

Rent faktisk har den gennemsnitlige ventetid været på mellem mellem et og to minutter, hvor april måned topper med et minut og 44 sekunder i gennemsnit, mens der i marts kun var en ventetid på et minut og fem sekunder.

Oversigt over gennemsnitlig ventetid i indenrigssporet

Måned Ventetid
Januar 1m35s
Februar 1m27s
Marts 1m05s
April 1m44s
Maj 1m38s
Juni 1m32s
Juli 1m36s
August 1m28s
September 1m22s
Oktober 1m29s

 

Gratis for alle indenrigspassagerer
Hos Københavns Lufthavn er der naturligvis glæde over, at den tidligere så kritiserede sikkerhedskontrol, nu fungerer tilfredsstillende for indenrigspassagererne.

“Når man rejser indenrigs er det vigtigt at kunne komme hurtigt gennem lufthavnen. Derfor oprettede vi indenrigssporet, og vi er utrolig glade for, at de rejsende har taget så godt imod det og at op mod en halv million allerede har brugt det,” siger Kasper Hyllested, der er pressechef i Københavns Lufthavn.

Selvom om indenrigssporet har været i brug i et år, kan der alligevel være mindre hyppigt rejsende, der endnu ikke har opdaget de fartskabende muligheder det separate sikkerhedsspor giver for indenrigsrejsende.

“Reglerne er jo sådan, at alle, der har en billet til en af de danske lufthavne, gratis kan benytte det særlige indenrigsspor. Det er tydeligt markeret med en grå stribe på gulvet, hvor der står ‘Indenrigs/Domestic’. Hvis man bruger det, så er man sikret, at man kan komme lynhurtigt gennem sikkerhedskontrollen”, understreger pressechefen.

 

Relaterede artikler:

Tilfredshed med indenrigsspor

Begejstring over indenrigsspor

CPH åbner indenrigsspor fredag

Minister til CPH: Lav det indenrigsspor hurtigst muligt

CPH overvejer indenrigsspor i sikkerhedskontrol

x

Læs Også

Russere bekræfter ankomst til CPH

Det russiske flyselskab S7 Airlines har søgt om landingstilladelser i Københavns Lufthavn og vil snart åbne for bookinger på en rute mellem Sankt Petersborg og CPH.

EU godkender ATP´s køber af aktier i CPH

EU-Kommissionen har ingen problemer med, at ATP køber sig ind i Københavns Lufthavn og får lufthavnen tilbage på 'danske hænder'.

Problemfri første måned med øget paskontrol i CPH

God forberedelse har sikret en problemfri indførelse af øget paskontrol i Københavns Lufthavn.

Norwegian indsætter 737 MAX på København-ruter

Boeing 737 MAX-8 bliver om kort tid fast inventar på to Norwegian-ruter til og fra København.

Montenegro-rute vender tilbage til København

Næste sommer vil Montenegro Airlines efter fem års pause genoptage flyruten fra København til en af de populære destinationer på Balkan.

CPH snart klar med udvidet security-område

Københavns Lufthavn er ved at lægge sidste hånd på udvidelsen af sin sikkerhedskontrol. Det betyder dog ikke, at det er slut med byggeprojekter i CPH.