Verdens største flåde af Boeing 737-800 fly

Ryanair har netop fået leveret det sidste fly i en ordre, der har gjort flåden af 305 moderne Boeing 737-800 fly til verdens største indenfor denne flytype. Det irske lavprisflyselskab er på udkig efter flere fly.

Der har været fart på leveringen af nye fly til Ryanair i december måned. Hele syv nye Boeing 737-800 fly er blevet leveret i julemåneden, og mandag den 17. december kunne Ryanair tage imod det sidste fly i den seneste ordre hos Boeing. Det bragte antallet af fly af denne type op på i alt 305 eksemplarer hos det irske lavprisflyselskab.

Men her stopper det ikke. Ryanair har mod på mere, men som sædvanligt kræver det, at tilbuddet er rigtigt.

“Vi er klar til at placere en betydelig ordrepå flere fly, hvis og når vi kan opnå en fornuftig prisaftale med en af producenterne,“ siger Stephen McNamara, der er Ryanairssnart forhenværendeinformationschef.

Med den seneste levering er gennemsnitsalderen på Ryanairs flyflåde lige omkring fire år, hvilket gør den til en af de mest moderne i hele Europa.

Verdens største operatør
Ikke nok med, at Ryanair har en af de yngste flyflåder i Europa, men selskabet har også indtaget en suveræn førsteplads som verdens største operatør af Boeing 737-800 flyene.

I øvrigt samme flytype som Norwegian i øjeblikket har 58 af, mens SAS blot har 22 eksemplarer af denne flytype.

Nr. Selskab Antal fly
1. Ryanair 305
2. American Airlines 194
3. United Airlines 130
4. Air China 87
5. GOL Transportes Aéreos 82
6. Hainan Airlines 76
7. Delta Air Lines 73
8. China Southern 68
9. Virgin Australia 67
10. Xiamen Airlines 63

Kilde: Planespotters.net – Boeing 737-800

Som det fremgår af tabellen er det udover Ryanair de største amerikanske og kinesiske flyselskaber, der har flest Boeing 737-800 fly i flåden.

Mange vil sikkert undre sig over, hvor man finder amerikanske Southwest Airlines, der er verdens største lavprisflyselskab. Selskabet har kun 33 fly i 800-serien, men samlet set råder Southwest over ikke færre end 583 Boeing 737-fly, hvoraf hovedparten er af ældre model. Alene Boeing 737-700 modellen, som blandt andet Cimber Sterling benyttede, har Southwest 385 eksemplarer af.

I samarbejde med kinesere
Ryanair indgik i sommeren 2011 en aftale med Aircraft Corporation of China (COMAC). Ryanair vil sammen med den kinesiske flyproducent deltage i fælles drøftelser om udviklingen af et COMAC C919 fly specifikt til Ryanair. Et fly med plads til 200 passagerer og tilgængelig i markedet fra tidligst2018.

Ryanair har tilbudt at stille selskabets erfaring og ekspertise til rådighed for COMAC for at kunne udvikle lige præcis den flytype, der rammer behovet hos det irske lavprisflyselskab. Her har Ryanairs koncernchef Michael O´Leary tidligere udtalt, at han opfatter COMAC C919-flyet som et reelt alternativ til Boeing 737 eller Airbus A320 flyene.

Norwegian offentliggjorde i slutningen af januar måned den største flyordre nogensinde i Europa. Det norske lavprisflyselskab bestilte 122 Boeing 737-fly samt 100 Airbus A320neo fly og gjorde dermed op med mange års strategi om at holde fast i en enhedsflåde.

x

Læs Også

Maersk Air-fly startede Ryanair

Ryanair blev startet ved en tilfældighed, fordi danske Maersk Air havde leveret et lille 15-personers fly, som medstifter Tony Ryan ikke vidste. hvad han skulle bruge til.

Ryanair aflyser yderligere 18.000 flyvninger

Da Ryanairs piloter ikke kunne købes til at droppe deres ferie, så tager Ryanair nu 25 fly ud af produktion, hvorfor 18.000 flyvninger fjernes fra vintertrafikprogrammet.

Ryanair-kaptajn: Det mangler folk på alle niveauer

En dansk Ryanair-kaptajn hævder, at selskabet altid har været underbemandet, og med masser af nye fly på vej, kan det ende galt for Ryanair, hvis der ikke er piloter nok.

FPU vil hjælpe Ryanair-piloter

Flyvebranchens Personale Union opfordrer Ryanair-piloter til at henvende sig, hvis man ønsker hjælp og støtte i forbindelse med det spirende pilotoprør i Ryanair.

Ryanair krisen – dag for dag

Ryanair er havnet i en dyb krise med utilfredse kunder, en faldende aktiekurs, og hånende konkurrenter, og nu breder et spirende pilotoprør sig med lynets hast.

Ryanair skærer ned i København

Ryanair har valgt at annullere opstarten af to nye ruter fra Københavns Lufthavn, og yderligere to ruter er taget ud af det kommende sommertrafikprogram.