Airbus A320-200 fra Wizz Air.

Wizz Air med første rute til Centralasien

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air fortsætter den massive ekspansion. Fra juni måned vil selskabet flyve til Astana i Kasakhstan.

Europas hurtigst voksende lavprisflyselskab er ungarske Wizz Air, der konstant øger med nye ruter fra Cental- og Østeuropa. Nu vil flyselskabet bevæge sig længere østpå ud over Europas grænser og til Kasahkstan i Centralasien.

Det sker den 8. juni i år, når Wizz Air åbner en rute fra Budapest til Astana med to ugentlige afgange. Dermed bliver Astana den 11. destination, som selskabet i år vil åbne fra hovedbasen i Budapest, hvorfra der således fremover bliver direkte flyforbindelse til 62 byer i og udenfor Europa.

At Wizz Air har valgt Astana som første destination i Centralasien hænger naturligt sammen med, at den internationale verdensudstilling Expo 2017 i år foregår i Astana, hvor der forventes op imod tre millioner besøgende fra 10. juni til 10. september. Det ungarske lavprisflyselskab vil formentlig bruge udstillingen og den forventede store trafik i forbindelse hermed til at skabe et grundlag for en bæredygtig helårsrute.

xx
Wizz Air, der har overtaget rollen som ultra-lavprisflyselskab efter Ryanair, har i dag 11 fly på to ungarske baser i Budapest samt i Debrecen, der er Ungarns næststørste by.  I 2016 fløj 3,7 mio. passagerer med  Wizz Air til og fra Ungarn, hvilket er mere end noget andet flyselskab nogensinde har transporteret på ungarske ruter, herunder MALÉV Hungarian Airlines, der gik konkurs i februar 2012. Samlet tilbyder Wizz Air 68 ruter fra Budapest og Debrecen til destinationer i 29 lande.

“Som Ungarns de-facto nationale flyselskab er vi stolte over at kunne præsentere en ny rute fra Budapest til Astana. Hermed får vi mulighed for at skabe forbindelse mellem hovedstæderne i Ungarn og Kasahkstan, og vi forventer at denne rute vil bidrage betydeligt til udviklingen af økonomien og forretningsforbindelserne mellem de to lande, og at den samtidig vil tiltrække et stort antal besøgende til begge byer, hvilket kan stimulere turismen,” udtalte Wizz Airs koncernchef Jószsef Váradi i forbindelse med præsentationen af den nye rute.

Wizz Air transporterede i 2016 i alt 22,8 mio. passagerer og er således et af Europas femten største flyselskaber. Selskabet flyver til København Lufthavn fra Skopje og Sofia og senere i år også fra Kiev. Til Billund Lufthavn tilbyder Wizz Air seks ruter fra henholdsvis Bukarest, Cluj-Napoca, Gdansk, Tuzla, Vilnius og Warszawa.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air med 230-sæders fly på to danske ruter

Wizz Air ind på Lufthansas hjemmebane

Wizz Air toppede lavprisvæksten i 2016

Ny Wizz Air-rute til Københavns Lufthavn

Billund Lufthavn får rute til Warszawa

x

Læs Også

Wizz Air toppede lavprisvæksten i 2016

Europas fire største lavprisflyselskaber transporterede i 2016 op imod 250 mio. passagerer og øgede samlet med næsten 13 procent.

Svenske lufthavne lander fem nye Europa-ruter

Stockholm Arlanda, Gøteborg og Malmø får tilsammen fem nye Europa-ruter næste år. Dermed afrundes et år med annoncering af mange nye svenske ruter.

Ny Wizz Air-rute til Københavns Lufthavn

Wizz Air åbner selskabets tredje rute til København den 26. august 2017, når Kiev atter bliver forbundet med den danske hovedstad.

Iransk selskab ny på EU’s sorte liste

Et iransk flyselskab er ny på EU-kommissionens sorte liste over selskaber med flyveforbud i Europa. En liste, der bliver kortere og kortere.

Flere danskere rejser til Østeuropa

Antallet af lavprisflyruter til Østeuropa er vokset gennem de senere år. Hos Norwegian rapporterer man om en vækst på 17 procent til Østeruopa i første halvår af 2016.

Billund-passagerer må skifte Vilnius ud med Kaunas

Fra midten af juli næste år og 30 dage frem må omkring 3.000 Wizz Air-passagerer flyve fra Billund til Kaunas i stedet for den litauiske hovedstad Vilnius.