Wizz Air Airbus A320 i Billund Lufthavn (Foto: BLL)

Wizz Air øger på danske ruter

Wizz Air skruer til foråret op for en endnu uåbnet CPH-rute og for en nyåbnet Billund-rute.

Endnu inden det ungarske lavprisselskab Wizz Air har åbnet sin nye rute mellem København og Kiev i Ukraine, annoncerer Wizz Air nu, at man til foråret planlægger at øge antallet af frekvenser på ruten.

Ved opstarten den 25. august starter Wizz Air ud med tre ugentlige afgange mandag, onsdag og fredag. Den 22. april 2018 øges med en fjerde ugentlig afgang på søndage. I marts oplyste Wizz Air på sin hjemmeside, at ruten afventede myndighedernes godkendelse. Det skriver selskabet ikke længere.

Største uservicerede destination
Wizz Air vil flyve til Kievs Zhulyany-lufthavn, der er en charter- og indenrigslufthavn i modsætning til Borispol, der har den ankommende og afgående netværkstrafik. Den øgede kapacitet på CPH-ruten bliver suppleret af to nye Kiev-ruter og øgede frekvenser på seks andre ruter fra Kiev Zhulyany-lufthavnen.

I 2015 var Kiev den største uservicerede europæiske destination fra København med i alt 23.206 indirekte rejsende. Nummer to på den liste var Sofia i Bulgarien, som Wizz Air begyndte at betjene i juni sidste år. Kiev bliver Wizz Airs tredje CPH-destination, da selskabet også flyver til Skopje i Makedonien.

Ny rute til Bordeaux
Wizz Air planlægger også at skrue lidt op for betjeningen af den ene af sine seks ruter fra Billund Lufthavn. Det er den senest åbnede rute til Polens hovedstad Warszawa, som fra 20. juni næste år vil blive betjent tre gange om ugen mod de to ugentlige flyvninger, som ruten har haft siden åbningen i marts i år.

Foruden den ekstra ugentlige flyvning til Billund, så planlægger Wizz Air også at øge antallet af frekvenser på syv ruter fra Warszawa med virkning fra slutningen af marts næste år. Det omfatter blandt andet Wizz Airs ruter til Malmø og Oslo Torp. Desuden planlægger selskabet at starte en ny rute til Bordeaux.

 

 

Relaterede artikler:

Ny CPH-rute mangler myndighedsgodkendelse

Ny Wizz Air-rute til Københavns Lufthavn

Wizz Air-rute nummer to fra CPH

Wizz Air kommer til CPH

Billund Lufthavn får rute til Warszawa

Billund får flere Wizz Air-ruter

 

 

x

Læs Også

Oslo Lufthavn kan overhale CPH i 2018

Hvis vækstraterne for 2017 i de skandinaviske lufthavne fortsætter uændret i 2018, kan Københavns Lufthavn ikke længere kalde sig Nordens største lufthavn.

SAS Ireland i luften 3. december

Den 3. december går SAS' kontroversielle irske datterselskab på vingerne med sine første flyvninger mellem London og CPH. Senere følger flyvninger indenfor Skandinavien.

Transfertrafikken i CPH i frit fald

I oktober var der 12,7 procent færre transferpassagerer i Københavns Lufthavn, og år til dato har CPH mistet næsten 200.000 passagerer i dette segment.

Aviator åbner ny lounge i Københavns Lufthavn

Atelier Relaxium er navnet på en ny lounge i CPH, som handlingselskabet Aviator åbner senere på måneden.

Russere bekræfter ankomst til CPH

Det russiske flyselskab S7 Airlines har søgt om landingstilladelser i Københavns Lufthavn og vil snart åbne for bookinger på en rute mellem Sankt Petersborg og CPH.

EU godkender ATP´s køber af aktier i CPH

EU-Kommissionen har ingen problemer med, at ATP køber sig ind i Københavns Lufthavn og får lufthavnen tilbage på 'danske hænder'.