Mange danske flyvninger går fri af tysk strejke

Onsdagens strejker i seks tyske lufthavne fører sandsynligvis kun til aflysning af under halvdelen af alle flyvninger mellem danske lufthavne og de seks berørte lufthavne.

Det kommer til at have store konsekvenser for rigtig mange flyrejsende, når flere tusinde ansatte i seks af Tysklands største lufthavne onsdag nedlægger arbejdet i kortere eller længere tid. Alene Lufthansa forventer, at det vil berøre 87.000 af deres passagerer når medlemmer af den store fagforening Verdi nedlægger arbejdet.

Det er i lufthavnene i Frankfurt, München, Düsseldorf, Dortmund, Hannover og Køln, at forskellige medarbejdergrupper nedlægger arbejdet i forskellige tidsrum.

Zoomer man ind på flyvningerne mellem danske lufthavne og de berørte lufthavne, så ser konsekvenserne dog indtil videre ikke ud til at blive så store. Strejkerne bliver nemlig spredt ud over dagen og ud på forskellige personalegrupper.

I Frankfurt-lufthavnen vil bagagefolk og check-in personale strejker fra tidlig morgn til kl. 15 lokal tid. Fra klokken 8.00 vil også lufthavnenes brandfolk strejke, hvilket vil lamme lufthavnen totalt.

SAS og Lufthansa har da også aflyst deres flyvninger fra København til Frankfurt onsdag morgen og formiddag. Første fly fra CPH til Frankfurt forventes at være LH829 kl. 14.45, men det kan nå at ændre sig. I Billund har Lufthansa aflyst de to første af dagens fire flyvninger til Frankfurt. Det er LH843 og LH837, der er aflyst.

Strejke løbende henover dagen
Lufthavnen i München, der i dag tog en helt ny satellitterminal i brug, forventes at blive berørt det meste af dagen, da forskellige personalegrupper forventes at strejke løbende henover dagen. SAS og Lufthansa har indtil videre aflyst fire af selskabernes tilsammen otte onsdags-flyvninger fra CPH til München. Hollandske Transavia, der startede med at flyve CPH – München 25. marts i år, har ingen informationer på sin hjemmeside om en eventuel aflysning af onsdagens flyvning. Sun-Air planlægger indtil videre at gennemføre sin returflyvning mellem Billund og München onsdag eftermiddag og aften.

Forskellige medarbejdergrupper i Düsseldorf Lufthavn vil strejke fra kl. 3 til kl. 14. SAS har endnu ikke meldt noget ud om aflysninger af selskabets flyvninger til lufthavnen. I Hannover strejkes fra kl. 4.30 til kl. 15. Heller ikke her har SAS meldt noget ud om aflysninger.

Ryanair flyver til Køln fra Københavns Lufthavn. I Køln forventes visse medarbejdergrupper at strejke hele onsdagsdøgnet. Det irske lavprisflyselskab havde tirsdag ingen trafikinformationer om den rute på sin hjemmeside.

Lufthavnen i Dortmund har ikke flyforbindelse til danske lufthavne.

Fagforeningen Verdi organiserer mere end to millioner tyske lønmodtagere. Verdi ønsker en lønforhøjelse til sine medlemmer på seks procent.