Bonrholms Lufthavn (Arkivfoto)

3F´ere i lufthavn udtaget til strejke

Hvis der bliver konflikt efter påske, vil op imod 30 medlemmer af fagforbundet 3F blive udtaget til strejke i Danmarks femtestørste lufthavn.

Sammenbruddet i de offentlige overenskomstforhandlinger kan risikere at ramme dansk indenrigsflyvning.

I disse dage er de forskellige fagforbund ved at identificere, på hvilke områder, der skal sættes ind i forbindelse med en eventuel konflikt, der kan bryde ud allerede den 4. april, hvis forligskvinde Mette Christensen ikke vælger at gøre brug af muligheden for at udsætte konflikten.

Hos 3F har man udtaget et sted mellem 10 og 15 procent af de offentlige ansatte til strejken, og her har man valgt Bornholms Lufthavn, fremgår det af en oversigt i Fagbladet 3F.

Hos Bornholms Lufthavn er lufthavnschef Christina Dideriksen ikke meget for at forholde sig til en eventuel konflikt, samt hvad det kommer til at betyde for lufthavnens drift.

“Det kan jeg ikke svare på. Vi er ved at undersøge, hvordan vi skal håndtere denne situation, hvis det bliver aktuelt. I givet fald vil vil melde det ud i god tid,” siger Christina Dideriksen til CHECK-IN.dk.

Ærgerlig DAT-direktør
Bornholms Lufthavn er en statsejet lufthavn, der hører under Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (TBST), hvilket er årsagen til, at denne lufthavn, i modsætning til andre danske lufthavne, kan risikere at blive ramt af konflikten.

I Bornholms Lufthavn er der omkring 27 ansatte, der er medlem af 3F, og det er blandt andet handlingmedarbejdere samt de medarbejdere, der tager sig af sikkerhedskontrollen.

Hvorvidt en strejke blandt 3F´erne vil kunne lamme den bornholmske lufthavn, er endnu uklart, men det falder bestemt ikke i god jord hos administrerende direktør Jesper Rungholm, der med Danish Air Transport sikrer Bornholm tilgængeligheden ad luftvejen.

“Det vil da være frygtelig ærgerligt, hvis flytrafikken til og fra Bornholm bliver ramt af en strejke, som vi ikke har noget med at gøre. Det er bestemt ikke en guldrandet forretning af drive indenrigsflyvning, og derfor bliver en strejke vanskelig at acceptere og forstå,” lyder det fra DAT-bossen.

DAT flyver lidt flere end 50 gange om ugen mellem København og Bornholm i hver retning, og i mellem- og højsæson flyver der også ruteflyvninger til solksinsøen i Østersøen fra Aalborg og Billund, mens Alsie Express for første gang vil forsøge sig med ruteflyvninger fra Sønderborg.

 

Relaterede artikler:

CPH-rute trak Bornholm ned

Flyvninger fra seks danske lufthavne til Bornholm

Aalborg Lufthavn får indenrigsrute til Bornholm

Alsie Express åbner ny indenrigsrute