(Foto: Morten Lund Madsen)

50 vil være chef i Karup Lufthavn

Interessen for at blive chef for Karup Lufthavn er stor. Samtidig er stillingen som lufthavnschef i en anden jysk lufthavn netop blevet slået op.

Bunken med ansøgninger til posten som ny chef for Karup Lufthavn er stor. Ikke mindre end 50 mænd og kvinder havde ved ansøgningsfristen udløb torsdag i sidste uge søgt jobbet som førstemand i den midt. og vestjyske lufthavn. Det oplyser lufthavnens bestyrelsesformand og borgmester i Holstebro Kommune, H.C. Østerby, til CHECK-IN.dk.

Bestyrelsen vil gennemføre samtaler i januar. På et bestyrelsesmøde i februar vil det så blive afgjort hvem der fra 1. april kan kalde sig lufthavnschef i Karup Lufthavn. Den nuværende chef, Erik Jakobsen, stopper af helbredsmæssige årsager. Med næsten 22 år i chefstolen er han i øjeblikket Danmarks længstsiddende nuværende lufthavnschef.

Strategisk samarbejde
Den nye lufthavnschef bliver ansvarlig for den samlede drift og udvikling af Karup Lufthavn, herunder, at lufthavnen drives effektivt, de fastsatte økonomiske rammer overholdes, og at målene for lufthavnen opfyldes. Han/hun skal formulere en strategi og målsætning for lufthavnen i samspil med bestyrelsen, videreudvikle lufthavnens drift, service og styringsmodel samt stå for personaleledelse og markedsføring af lufthavnen.

Det gælder både overfor kernekunder og den brede offentlighed. Endelig så skal den nye chef stå i spidsen for koordinering og strategisk samarbejde med luftfartselskaberne og andre samarbejdspartnere.

Og så skal den nye chef være i stand til at kommunikere og samarbejde med både politikere og Forsvaret. For den kommunaltejede lufthavn består reelt kun af terminalbygningen. Selve lufthavnen med taxaveje, landingsbaner, brand- og redningstjeneste samt flyvekontrol drives af Forsvaret som Flyvestation Karup.

Lufthavnen har cirka 40 medarbejdere og har et årligt driftsbudget på omkring 20 mio. kroner. Den åbnede i november 1965 og er løbende blevet udbygget i takt med den stigende trafik. I dag betjener den årligt cirka 185.000 passagerer og omkring 6.500 flyvninger.

Ser ud til at vende
Siden Cimber Sterlings konkurs i maj 2012 har Karup Lufthavn kæmpet med nedadgående passagertal. Med Danish Air Transports overtagelse af CPH-ruten fra Norwegian i marts i år ser udviklingen så småt ud til at vende.

Hvis man har søgt jobbet i Karup, men ønsker at spille på to heste, så har Sønderborg Kommune netop opslået stillingen som chef for Sønderborg Lufthavn. Her er der ansøgningsfrist 13. januar.

Da Bornholms Lufthavn og Esbjerg Lufthavn i efteråret 2013 skulle have nye direktører, fik Trafikstyrelsen og Esbjerg Kommune henholdsvis 76 og 27 ansøgninger.

Foto: Morten Lund Madsen