Snekaos i Istanbul-Atatürk Lufthavnen (Arkivfoto: SKY Photographer / Twitter)

700 flyaflysninger i europæisk storlufthavn

Et kraftigt snefald har sendt Atatürk-lufthavnen i Istanbul i knæ. Turkish Airlines aflyser 700 flyvninger, herunder 18 afgange til og fra Danmark og resten af Norden.

Op imod 2.000 nordiske rejsende til og fra Istanbul-Atatürk lufthavnen er lørdag strandet rundt omkring i verden eller i den tyrkiske storby. Det skyldes et kraftigt snefald ledsaget af temperaturer ned til fem graders frost, hvilket man ikke er vant til på disse kanter. Der er inden for det seneste døgn faldet op til 40 centimeter sne i Istanbul.

Snevejret har betydet, at Turkish Airlines har været nødt til at aflyse omkring 700 flyvninger i løbet af lørdagen. Der er tale om flyvninger i hele rutenetværket, hvilket vil sige indenrigsflyvninger, europæiske flyvninger samt mange interkontinentale flyvninger.

Dagens returflyvning fra Istanbul til Billund er aflyst, og det samme er to flyvninger fra Istanbul til København samt en enkelt afgang fra København til Istanbul. Ruter til andre nordiske lufthavn er også berørt af det veritable snekaos i den tyrkiske storlufthavn. Således er flyvninger til Helsinki, Stockholm, Gøteborg og Oslo også blevet aflyst.

Omdirigeret til Gaziantep
Turkish Airlines er et selskab, der har mange skandinaviske passagerer, der rejser fra Istanbul videre til destinationer i Mellemøsten, Afrika og Asien, hvorfor det ikke kun er lokale rejsende, der er blevet ramt af aflysningerne. Ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Dogan har det været nødvendigt at omdirigere flere ankommende fly fra Maldiverne, Indien, Sydafrika og Vietnam til lufthavnen i Gaziantep i det sydlige Tyrkiet tæt på grænsen til Syrien.

Det tyrkiske flyselskab oplyser, at billetterne gebyrfrit vil kunne ændres til en ny afgang frem til den 18. januar. Det er også muligt at få pengene tilbage, hvis anmodning om refundering sker inden den 6. februar.

Turkish Airlines forventer også aflysninger i løbet af søndagen.

En opdateret oversigt over aflysningerne er tilgængelig på selskabets hjemmeside.

x

Læs Også

Tyrkiske selskaber opruster på CPH

SunExpress og Turkish Airlines tror på, at de rejsende vender tilbage til Tyrkiet og øger derfor begge kapaciteten på CPH-ruter.

Cirklede syv timer i luften med syg passager

Et Airbus A330-fly fra Turkish Airlines cirklede i fredags i syv timer nær Istanbul for at nå ned på den rette landingsvægt, da en passager var blevet syg umiddelbart efter starten.

Europas største lufthavn åbner om et år

Istanbuls nye storlufthavn skal officielt åbne til oktober næste år, men forventes at modtage de første fly allerede til februar.

Kæmpe Dreamliner-ordre på vej

Boeing er tæt på gigantisk ordre fra Turkish Airlines på 40 787-9 Dreamliner-fly, men Airbus A350-900 kan også være interessant for den tyrkiske operatør.

Atlas Global vil øge til København

Det privatejede tyrkiske flyselskab Atlas Global overvejer daglige flyvninger fra Istanbul Atatürk til Københavns Lufthavn, efter flyene på ruten har været fuldt booket denne sommer.

Atlas Global holder fast i CPH-rute

I juni sidste år åbnede Atlas Global ruten mellem Istanbul Atatürk og Københavns Lufthavn, og det privatejede tyrkiske flyselskab holder stadig ved.