Atlantic Airways' første og indtil videre eneste Airbus A320-fly under en testflyvning hos Airbus i Hamborg. Foto: Airbus.

A320-fly nummer to på vej til Atlantic Airways

Færøske Atlantic kommer op på fire Airbus-fly, når en brugt A320’er fra Rusland ankommer til sommer.

I december sidste år fik færøske Atlantic Airways sin første Airbus A320 til at supplere selskabets to Airbus A319. Og nu har selskabet få mod på at hive endnu et eksemplar af A320’eren ind i flåden. Det sker i løbet af sommeren. Det oplyser selskabet til CHECK-IN.dk.

Atlantic Airways har reserveret registreringsbogstaverne OY-RCK i det danske flyregister til flyet, som i dag flyver for russiske Aeroflot som VP-BRZ. Det har det gjort siden det blev bygget i 2007. Det bliver flittigt brugt på selskabets ruter mellem Moskva og europæiske destinationer som Berlin, Frankfurt, Rom og Lyon samt på russiske indenrigsruter.

Farvel til Airbus A319’er
Med flyet fra Aeroflot kommer Atlantic Airways op på at operere i alt fire Airbus-mellemdistancefly – to Airbus 144-sæders Airbus A319 og to 168-sæders Airbus A320 fly. Tiden som operatør af fire Airbus-fly bliver dog kortvarig for Atlantic Airways. Til efteråret vinker Atlantic Airways nemlig farvel til det ene af de to Airbus A319-fly, når leasingaftalen på flyet udløber.

Atlantic Airways vil dermed på knap et år være gået fra tre Airbus A319 fly med til sammen 432 sæder til et Airbus A319-fly og to Airbus A320-fly med til sammen 480 sæder.

Det færøske flyselskabs tilværelse som Airbus-operatør startede i 2012, da man modtog et spritnyt Airbus A319-fly direkte fra Airbus-fabrikken i Hamborg. Det fik kort tid efter følgeskab af to leasede brugte Airbus A319-fly. Det var en forlængelse af landingsbanen i Færøernes Vagar-lufthavn fra 1.250 til 1.799 meter, der gjorde det muligt for Atlantic Airways at anvende Airbus-flyene og ikke længere være bundet til de brændstofslugende fire-motorede Avro-fly.

Kort før jul sidste år modtog Atlantic Airways sit første spritnye Airbus A320-fly efter at man havde sagt farvel til et af de tre Airbus A319-fly.

Det færøske flyselskab har tidligere haft planer om at anskaffe sig mindre regionale jetfly fra Embraer eller Bombardier til ruter i Nordatlanten såsom Reykjavik, Bergen og Aberdeen. De planer har selskabet indtil videre lagt på hylden.

To nye selskaber
Om knap to uger bliver Atlantic Airways ikke længere alene om at drive ruteflyvning til og fra de stormomsuste øer, sådan som man har været det i knap 12 år. Søndag den 26. marts åbner SAS nemlig sin nye rute mellem Københavns Lufthavn og Færøerne. En rute, som vil blive betjent med et mix af Airbus A319 og Airbus A320 fly.

SAS bliver ikke eneste nye selskab på øerne. Fra den 26. maj til 3. september vil skotske Loganair således flyve to gange om ugen mellem Aberdeen og Vagar Lufthavn. Selskabet vil i første omgang operere ruten på vegne af Flybe, og der benyttes fly af typen SAAB 2000 med plads til 50 passagerer.

 

Relaterede artikler:

Atlantic fik sit nye større fly før tid

Atlantic bytter Airbus-fly

Atlantic vil købe større fly

Atlantic Airways A319-fly klar til levering

Nyt Atlantic Airways A319-fly med avanceret navigation

x

Læs Også

A320neo til Atlantic Airways

Færøske Atlantic Airways får i foråret 2019 leveret den første Airbus A320-200neo, der vil erstatte et leaset A319-fly.

Mange vil være færøsk lufthavnschef

68 personer fra ind- og udland har lagt billet ind på jobbet som chef for Færøernes eneste lufthavn.

Bremen-eventyr kostede Sun-Air syv millioner

For 40. år i træk er Sun-Air kommet ud med et overskud, der dog ikke er så prangende som tidligere. Det skyldes blandt et stort tab på satsningen i Bremen.

SAS vil have flere gebyrindtægter

SAS vil teste betalingsvilligheden for forhåndsreservering af flere sæder på interkontinentale flyvninger. To ruter er valgt ud til den særlige test.

Jet Time får ny kontrakt med Finnair

I en periode på 11 uger skal Jet Time flyve for Finnair på ruterne fra Helsinki til Berlin, Budapest og Wien.

SAS opsiger codeshare med Star Alliance-partner

SAS afslutter et langvarigt samarbejde med Egyptair om codeshare til Cairo og sender i stedet passagererne afsted med Lufthansa via Frankfurt.