Airbus A320-200 fra easyJet (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, danishaviationphoto.com)

Aarhus Lufthavn: Håber på 10 easyJet-ruter

I Aarhus Lufthavn jubler man over den nye easyJet-rute til London, og lufthavnsdirektøren drømmer allerede om op til 10 ruter med det britiske lavprisflyselskab,

Fredag den 10. september 2010 sendte easyJet det første fly afsted fra Københavns Lufthavn. Destinationen var Paris-CDG, og den europæiske salgsledelse havde taget turen til København for at præsentere planerne for den danske hovedstadslufthavn under overskriften “Painting Copenhagen Orange.”

Sidenhen har easyJet støt og roligt øget engagementet i CPH, hvorfra det britiske lavprisflyselskab i dag tilbyder 13 ruter og sidste år transporterede 1.368.872 passagerer som det fjerdestørste selskab i lufthavnen.

Den 1. september indleder easyJet sin første satsning i Vestdanmark, hvor easyJet er klar til at male Aarhus orange. Det sker, når selskabet åbner en rute fra Berlin-Tegel til Aarhus Lufthavn med to ugentlige afgange. Og for få dage siden kom meldingen om endnu en rute til Aarhus, når easyJet den 2 november vil flyve fra London-Gatwick til den østjyske lufthavn.

Ser Aarhus som destination
Hos Aarhus Lufthavn er der glæde over, at easyJet allerede har annonceret en ny rute, før den første rute overhovedet er åbnet, og administrerende direktør Peter Høgsberg håber da også, at der på sigt er mere på vej fra flyselskabet, der har gjort farven orange til det nye sort.

“Hvis easyJet finder det interessant at starte to ruter op, så kan der vel sagtens komme flere. Selskabet har op imod 30 baser i Europa, og jeg kan sagtens pege på 10 destinationer, som kunne være interessante for Østjylland og også den anden vej.”

Aarhus Lufthavn glæder sig over, at easyJet har valgt at kigge på Aarhus som destination fra selskabets baser og ikke bare et sted man flyver til for at hente danske passagerer til at flyve ind til de udenlandske baser. Derfor forventer Aarhus Lufthavn, at der vil være en større andel af englændere ombord på flyene fra London, end hvad man hidtil har oplevet på Ryanairs rute fra Stansted Airport.

“Det mest interessante ved easyJet er, at de ser Aarhus som et sted at flyve hen. Det vil skabe en masse værdi i vores lokalsamfund,” forklarer lufthavnsdirektøren.

Prioriterer Aarhus
Hvorvidt der kommer flere end de to ruter, der foreløbigt er annonceret, kan man kun gisne om. Men easyJet viser allerede nu, at man prioriterer satsningen i Aarhus Lufthavn.

Da ruten fra Berlin til Aarhus blev annonceret i slutningen af marts, lagde easyJet ud med en 156-sæders Airbus A319 om onsdagen og en 180-sæders Airbus A320 om lørdagen. Når vintertrafikprogrammet træder i kraft den 28. oktober vil easyJet omlægge afgangene til mandag og fredag, og der bliver indsat A320 på begge ugentlige afgange. Dermed har man prioriteret fly på mere attraktive ugedage samtidig med, at der opgraderes med et større fly på en af de to ugentlige afgange.

Dermed bliver der i Aarhus Lufthavn fire operationer med de orangemalede-fly hver mandag og fredag, og mere er måske på vej, hvis markedet tager godt imod de to første destinationer.

Kigger man på easyJet´s rutekort med 27 baser i Europa, så kunne man godt forestille sig, at lufthavnsdirektøren som minimum drømmer om Amsterdam, Barcelona, Manchester, Milano, Paris og Rom, som alle vil kunne pynte på lufthavnens rutekort. Men indtil videre er det Berlin og London.

“Easyjet er et spændende flyselskab, som mange forbrugere kender fra Hamborg og København, men det er ikke et koncept, som vi har set meget til i Vestdanmark. Det er en mastadont af et flyselskab, der har en god markedsappeal,” understreger Peter Høgsberg.

 

Relaterede artikler:

EasyJet åbner rute fra London til Aarhus

EasyJet rykker ind i Aarhus Lufthavn

EasyJet tæt på 100 destinationer fra Berlin

100.000 danskere med easyJet fra Hamborg

Hamborg til easyJet: ‘You will never fly alone’