Foto: Alec Wilson / Wikimedia Commons

Air China vil åbne Nordeuropa-rute

Air China vil åbne ny rute, der rammer lige ned i optageområdet for SAS’ Asien-ruter fra CPH.

Det kinesiske flyselskab Air China planlægger meget snart at åbne en ny nordeuropæisk rute, der vil ramme lige midt ned i solar plexus for optageområdet for SAS’ ruter mellem Københavns Lufthavn og Asien.

Det er en ny rute mellem Beijing og Warszawa, som det statsejede Star Alliance-medlem har ansøgt de kinesiske luftfartsmyndigheder om lov til at åbne allerede om knap to måneder. Air China kunne godt tænke sig at betjene ruten fire gange om ugen med Airbus A330-200 fly.

Vinge mod vinge
Netop Warszawa og den polske hovedstads opland er et vigtigt marked for SAS at suge passagerer fra, når det skandinaviske flyselskab skal fylde sine fly fra Københavns Lufthavn til Beijing, Tokyo og Shanghai, samt når der skal sælges sæder på ruten fra Stockholm Arlanda til Hong Kong.

Både SAS og Air China er medlemmer af Star Alliance. Det samme er polske LOT, der selv flyver fra Warszawa til Beijing tre gange om ugen.

Air China flyver i dag til Stockholm Arlanda og overlod for år tilbage ruten mellem København og Beijing til SAS, efter at selskaberne havde fløjet vinge mod vinge i flere år.

 

 

Relaterede artikler:

Air China øger til Skandinavien

Lange udsigter for Air China-rute til København

København tabte Kina-rute til Genève

CPH vil tiltrække flere Kina-ruter

x

Læs Også

Begejstring i Miami over skandinaviske ruter

SAS’ direkte ruter fra de skandinaviske hovedstæder har givet pote for Miami International Airport med 140.000 passagerer i de første 12 måneder.

SAS indfører kuffertløse USA-billetter

SAS udvider muligheden for at købe billetter kun med håndbagage til også at omfatte USA-flyvninger. Dermed bliver det lettere at sammenligne priser.

SAS Irland-flyvninger atter udsat

Det første fly fra Scandinavian Airlines Ireland skulle have været i luften i søndags, men SAS må endnu engang udsætte opstarten.

SAS risikerer bøde for dårlig hjemmeside

De norske myndigheder truer nu SAS med bøder, hvis ikke selskabets udskældte hjemmeside snart bliver nemmere for blandt andre svagtseende at bruge.

Positiv modtagelse af nye regler for CPH-afgifter

De nye regler for fastsættelsen af taksterne i Københavns Lufthavn vækker jubel i SAS, mens CPH accepterer, at der bliver strammet op og nu vil se fremad.

SAS-offensiv i Aarhus var ni måneder undervejs

Dialogen om det nye strategiske samarbejde mellem Aarhus Lufthavn og SAS startede ved et kaffemøde i december sidste år.