Airbus A330-200 fra Air China. (Foto: Kentaro Lemoto)

Air China justerer København-rute før start

Air China, der 30. maj åbner en rute mellem Beijing og København, har allerede valgt at reducere antallet af flyvninger i vinterhalvåret fra slutningen af oktober.

Onsdag den 30. maj bliver en stor dag i Københavns Lufthavn. Her vil det store kinesiske Star Alliance-selskab Air China vende tilbage til den danske hovedstadslufthavn på ruten fra Beijing til København.

Allerede tilbage til 2012 ønskede Air China at forsøge sig med direkte flyvninger til København, men kineserne valgte at trække sig få måneder før opstarten.

Når A330-200 flyet med rutenummer CA877 den 30. maj kl. 06.45 om morgenen sætter hjulene på asfalten i Københavns Lufthavn, indleder selskabet beflyvningen af en rute med fire ugentlige afgange. Det sker med et fly, der har plads til 237 passagerer, hvoraf de 30 kan sidde i Business Class-sektionen.

Men ifølge airlineroute.net kommer selskabet til at skrue ned til tre ugentlige flyvninger fra den 28. oktober, når vintertrafikprogrammet træder i kraft.

Oprindeligt var det planen, at der skulle flyves fire gange om ugen året rundt, men det kinesiske flyselskab har tilsyneladende vurderet, at efterspørgslen ikke rækker til fire afgange i vintermånederne. Derfor er mandags-afgangen fjernet, mens der stadig flyves på onsdage, fredage og søndage.

Samarbejde med SAS
SAS flyver i forvejen fra København til Beijing og Shanghai, og Cathay Pacific åbnede den 2. maj en sæsonrute mellem Hong Kong og København, så der bliver dermed i fremtiden flere rejsemuligheder til og fra det kinesiske marked.

Air China er ligesom SAS medlem af Star Alliance og har indgået en codeshare-aftale med det skandinaviske flyselskab. Det betyder, at det kinesiske flyselskab kan sælge pladser til fly opereret af SAS under rutenummer CA6801/6802, og omvendt kommer SAS til at have sit rutenummer på flyet fra Air China.

Danmark har et særligt image i Kina gennem H.C. Andersens eventyr. Alle kinesere – høj som lav – kender den danske eventyrdigter som var en af de eneste udenlandske forfattere, der ikke var forbudt at læse under kulturrevolutionen. Air China benytter da også H.C. Andersen i omtalen af den nye rute.

“Når den nye rute lanceres, vil passagererne kunne komme komfortabelt til H.C. i Andersens eventyrland på 10 timer,” skriver det kinesiske flyselskab i en pressemeddelelse.

Forventer flere kinesiske turister
Sidste år kom cirka 110.000 kinesiske turister til Danmark via Københavns Lufthavn. Med fire ekstra ugentlige direkte afgange fra Beijing er det lufthavnens forventning, at det antal vil vokse. Kineserne besøger typisk tre til fem lande i Europa på en 8 til 10 dages rundrejse med en eller to overnatninger i Danmark.

Københavns Lufthavn har gennem de senere år gjort en ekstra indsats for at kinesiske turister, skal føle sig godt tilpas i lufthavnen. Lufthavnens app findes i en kinesisk version, og der er skilte på kinesisk i lufthavnen, Herudover er der også er ansat særlige kinesisktalende guider.

 

Relaterede artikler:

SAS i tænkeboks efter Air China-indtog

Star Alliance-selskab åbner København-Beijing

Kinesisk flyselskab klar til København