Air China-rute til København udskydes

Air China åbnede i begyndelsen af december måned for salget til den nye rute mellem Beijing og København, der efter planen skulle igangsættes den 2. juni. Nu er ruten uden varsel fjernet fra reservationssystemerne, og Air China har valgt at udskyde åbningen af ruten.

Københavns Lufthavn har set frem til to nye Kina-ruter i 2012. På torsdag i denne uge genoptager SAS ruten mellem København og Shanghai, og den 2. juni skulle det kinesiske luftfartsselskab Air China efter planen have etableret en rute fra Beijing til København.

Men det kinesiske luftfartsselskabs indtog i Københavnbliver ikke en realitet i denne omgang, da ruteåbningen foreløbiger blevet udskudt.

I begyndelsen af december måned blev fire ugentlige afgange på flight CA861/862lagt til salg i reservationssystemerne. Men nu er alle afgange pludseligt fjernet og uden varsel.

I stedet tilbyder Air China code-share flyvning med SAS, der flyver dagligt mellem København og Beijing.

Hos Air China´s europæiske callcenter har man ikke fået en forklaring på, hvorfor Københavner-flyet ikke længere optræder i reservationssystemerne. Her oplyser Air China, at man i stedet kan tilbyde at booke passagererne via Stockholm eller på det direkte SAS-fly fra København som flight CA7012.

Forståelse for beslutningen

Det har ikke været muligt at træffeAir China´s nordiske chefMarkus Yan for en bekræftelse af udsættelsen af ruten fra Beijing til København, men Københavns Lufthavn er i fredags blevet orienteret om beslutningen.

“Vi har fuld forståelse for, at Air China udskyder ruten, og håber at det vil være muligt at få den etableret senere i 2012,“ siger pressechef Søren Hedegaard Nielsen fra Københavns Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Hos Københavns Lufthavn håber man, at ruten blot vil blive udskudt til august måned 2012, men i værste fald kan der blive tale om enudskydelse til foråret eller sommeren 2013.

Kilder i markedet antyder, at beslutningen om at udskyde ruter skyldes, at Air China ikke har opnået et tilfredsstillende antal bookinger på det danske marked i løbet af de 10 uger, at ruten har været til salg i reservationssystemerne.

Der skulle efter planen have været opereret fire gangeom ugenmed et Airbus A330-200 fly med plads til 251 passagerer, hvorfor det er mere end 8.000 flysæder, der fjernesper måned mellem København og Beijing.

Hos turistorganisationerne VisitDenmark og Wonderful Copenhagen ærgrer man sig formentlig over, at Air China´s beslutning vil betyde, at der kommer færre kinesiske besøgendeend forventet tilDanmark i 2012. Der var ellers udsigt til rekordår med de to nye ruter fra henholdsvis Air China og SAS.

Foto: Air China Airbus A330-200 (Mel Zhao).

Læsogså:

SAS får konkurrence på København-Beijing

x

Læs Også

Tre kinesiske flyselskaber på vej til København

Der er udsigt til trængsel i flytrafikken mellem Kina og København i 2018. To flyselskaber har søgt om tilladelse til at flyve fra Beijing, og et andet selskab vil flyve fra Chengdu.

Ny Kina-rute kan være på vej til CPH

Det kinesiske flyselskab Air China har ansøgt om tilladelse til at påbegynde ruteflyvning fra Beijing til Københavns Lufthavn fra 2018.

CPH atter forbigået på Kina-rute

Knap fem år efter at Air China skulle have åbnet en rute til København har flyselskabet for tredje gang valgt en anden europæisk lufthavn som ny destination.

Lufthansa og Air China i omfattende samarbejde

Efter to års forhandlinger kunne Lufthansa og Air China i denne uge underskive en joint-venture aftale omkring selskabernes flyvninger mellem Europa og Kina.

Blokerede Boeing 787-fly

Et kinesisk ægtepar har udsigt til en hæftestraf og en bøde efter at de satte sig på platformen foran et stort Boeing 787-fly og forhindrede planmæssig afgang.

Små kinesere shopper langrutefly

En række mindre kinesiske flyselskaber, som ikke er en del af Kinas fire store luftfartskoncerner, er i fuld gang med at indkøbe langrutefly.