Boeing 737-fly fra Transavia. Arkivfoto.

Air France-KLM vil udvide Transavia

Den fransk-hollandske koncern er ved at undersøge mulighederne for at udvide det tidligere tabsgivende Transavia France’s flåde ud over de 40 fly, der er aftalt med fagforeningerne.

Air France-KLM håber på, at lavprisdatterselskabet Transavia kan imødegå den voksende konkurrence på især det franske marked, hvor lavprisselskaberne breder sig, skriver ATW.

“Vi er gået i gang med processen for at udvide Transavia France ud over de 40 fly, der ligger i vores aftale med fagforeningerne. Vi har brug for en stærk position, herunder på ruter fra de franske provinsbyer ud over Europa, hvor lavpris-konkurrencen er særlig stærk”, siger Air France-KLM CEO Jean-Marc Janaillac.

Driftsoverskud og flere passagerer
Air France-KLMs regnskab for 2017, der blev offentliggjort sidste uge, viser, at lavpris-datterselskabet – som også har aktiviteter i Holland – har et fornuftigt driftsresultat og stigende passagertal.

Transavia har 73 Boeing 737-700 og 737-800 i alt, herunder 29 fly i drift i Frankrig. Den franske del af virksomheden imødeser levering af yderligere fire fly i 2018. En aftale med Transavia France’s fagforeninger sætter 40 fly som det tilladte maksimum, hvilket betyder, at man kun kan tilføje yderligere syv fly til den franske Transavia-flåde.

Transavia havde en vækst på 11,3 procent i passagertal til 14,8 millioner i 2017,, hvor kapaciteten steg med 10,5 procent. Driftsoverskuddet blev 81 millioner euro mod break-even i 2016.

“Vi har støttet udviklingen af Transavia, og kan i dag glæde os over, at selskabet drives til omkostninger, der er på niveau med andre lavprisselskaber i Europa, hvilket gør selskabet til et forbillede for hele koncernen”, siger Jean-Marc Janaillac.

Ryanair med 30 fly på fire baser
Konkurrencen i Frankrig er hastigt stigende – både fra TGVs højhastighedstog og fra flere andre lavprisselskaber.

Ryanair, som tidligere var forhindret i at etablere baser i Frankrig, fordi man ikke ville anerkende fagforeninger, har ændret holdning og forhandlede i januar med flere franske lufthavne og regner med at kunne etablere baser i landet til vinteren 2018 eller sommeren 2019.

Det irske lavprisselskab har planer om at placere 30 fly i Frankrig på fire baser inden for de kommende 3-4 år og dermed fordoble sin trafik i landet, hvor man nu har en markedsandel på seks procent.

Relaterede artikler:

Delta og Transavia i codeshare-samarbejde

Transavia vil åbne base i Tyskland

16 nye europæiske Air France-ruter

x

Læs Også

Fra arkivet: Sådan er det at være Ryanair-pilot – del 1

Myterne og påstandene er mange. Men hvordan er det egentlig at være pilot i Ryanair? CHECK-IN.dk har talt med en række danske piloter i det irske lavprisflyselskab.

Fra arkivet: Sådan er det at være Ryanair-pilot – del 2

Myterne og påstandene er mange. Men hvordan er det egentlig at være pilot i Ryanair? CHECK-IN.dk har talt med en række danske piloter i det irske lavprisselskab.

Udfordringer med Norwegian i easyJet-platform

It-problemer spænder på femte måned ben for Norwegian og easyJets feeder-samarbejde.

Air France-KLM øger kapaciteten

Den fransk-hollandske flykoncern vil øge sin flykapacitet med op til fire procent i 2018 for at kunne tage kampen op med det voksende antal lavprisruter.

Ryanairs O’Leary med ny Brexit-advarsel

En ny advarsel om den negative effekt, det britiske Brexit vil få på den europæiske flytrafik er blevet leveret af Ryanairs chef, Michael O’Leary.

Ryanair advarer om risiko for påske-strejker

Lavprisselskabet fastslår, at man hellere aflyser fly i påskeferien en giver efter for pres fra piloterne om højere løn.