Bombardier Q400 fra airberlin.

Airberlin øger fra København til Düsseldorf

Fra slutningen af marts indsætter airberlin den fjerde daglige afgang fra København til Düsseldorf, men jetflyene trækkes samtidig væk fra ruten.

Selvom airberlin netop har lukket ruten mellem Billund og Berlin, har det tyske flyselskab på ingen måder opgivet det danske marked. Således øger airberlin fra den 26. marts på ruten mellem Købenavn og Düsseldorf.

Der bliver dog ikke tale om større kapacitet på ruten, men i stedet kommer der flere afgange. I øjeblikket flyver airberlin tre gange dagligt fra København til Düsseldorf, hvor morgenafgangen betjenes med 150-sæders A319-fly og de to øvrige afgange med Bombardier Q400 med plads til 76 passagerer.

Når sommertrafikprogrammet træder i kraft vil airberlin flyve fire gange dagligt fra Købehavns Lufthavn, henholdsvis kl. 07.10, 12.10, 16.55 samt 18.55, skriver airlineroute.net. Dermed styrkes fødetrafikken til airberlins ruter fra Düsseldorf og videre til destinationer i USA og Caribien.

Samtlige fire daglige flyvninger vil blive gennemført med Bombardier Q400-flyene, hvorfor der ikke længere vil være jetfly på ruten. Q400-flyene opereres af det Dortmund-baserede flyselskab Luftfahrtgesellschaft Walter – i daglig tale kaldet LGW – på vegne af airberlin.

I konkurrence med SAS
Udover airberlin flyver SAS også fire gange dagligt mellem København og Düsseldorf. SAS benytter 88-sæders Bombardier CRJ900 jetfly på tre ud fire daglige afgange, mens et Airbus A320-fly med plads til 174 passagerer flyver på den sene eftermiddagsafgang fra København og tilbage på den tidlige aftenafgang fra Düsseldorf.

I 2016 var der 380.242 passagerer, der rejste med airberlin og SAS på selskabernes ruter mellem København og Düsseldorf, hvilket var på nogenlunde samme niveau som året før.

Fra København flyver airberlin også fire gange dagligt til Berlin-Tegel lufthavnen. Her benyttes de store Airbus A320-fly med plads til 180 passagerer.

 

Relaterede artikler:

Officielt: Airberlin-rute lukker om 25 dage

Airberlin i USA-konkurrence med SAS

Airberlin i skandinavisk offensiv

Airberlin på vej mod 500.000 passagerer i Danmark

Airberlin: Frekvenser frem for nye destinationer

x

Læs Også

Lavere takster skal styrke hub-status i CPH

For at styrke sin hub-position sænker CPH taksterne markant og vil give særligt store rabatter til flyselskaberne på de danske indenrigsruter og regionale feeder-ruter.

Flyselskaber begejstrede over takstnedsættelse

Danish Air Transport og SAS tager begge positivt imod Københavns Lufthavns udspil om at sænke taksterne fra den 1. april 2018, og der er prisnedsættelser på vej.

VisitDenmark: Mahan-rute hurtigt glemt

Danmark gik med lukningen af iranske Mahan Airs CPH-rute i 2017 glip af op mod 10.000 kinesiske overnatninger, vurderer VisitDenmark.

Københavns Lufthavn taler med naboerne

Københavns Lufthavn er gået i offensiven for at pleje forholdet til sine naboer. Ikke alt i charmeoffensiven fungerer dog lige godt.

EasyJet åbner endnu en Berlin-rute fra CPH

EasyJet får om kun en måned sin anden rute mellem København og Berlin, når Københavns Lufthavn bliver en del af lavprisselskabet lynoffensiv i Berlin Tegel-lufthavnen.

Tyrkiske selskaber opruster på CPH

SunExpress og Turkish Airlines tror på, at de rejsende vender tilbage til Tyrkiet og øger derfor begge kapaciteten på CPH-ruter.