Airspace by Airbus. Ny kabine i A330-300neo. (Foto: Airbus)

Airspace-kabiner i 2017

I sidste uge kunne Airbus præsentere de nye Airspace-flykabiner ved verdens største udstilling for flyinterior, der blev afholdt i Hamborg. De ny kabiner skal gøres til et brand, som passagererne efterspørger.

De fleste flypassagerer har hverken præferencer for eller kendskab til flyproducenternes kabineindretning. Det vil europæiske Airbus lave om på med et nyt kabinedesign, der introduceres i 2017.

Produktet hedder Airspace by Airbus og skal brandes på samme måde, som Apple. BMW og Rolex, således at kunderne ikke er i tvivl om, hvornår man går om bord i et fly, der har en Airspace-kabine.

Airbus opererer med fire nøgleelementer i præsentationen af det nye kabinedesign. Det handler om komfort, stemning, service og design. Ifølge Airbus vil de nye kabiner opleves mere afslappende , inspirerende, funktionelle og smukke, således at de bidrager til at stimulere en unik passageroplevelse.

“Når en flypassagerer er om bord i et A330neo eller A350, skal de automatisk tænke, at ‘dette er en Airspace kabine’. Den vil blive markedsført på individuel basis af hvert flyselskab, men udgangspunktet vil hele tiden være Airspace,” siger Kiran Rao, der er Airbus´ direktør for strategi og marketing, til Air Transport World.

Det er de sociale medier, der har bevidstgjort de rejsende om, at der er forskelle på flykabiner. Ifølge Airbus bliver passagererne mere organiserede og sammenligner deres flyveoplevelser og kommunikerer med andre om specifikke flytyper.

TAP kommer først
Det første flyselskab i verden til at tage de nye kabiner i brug bliver TAP Portugal, der har bestilt 14 eksemplarer af A330-900neo. Det vil ske i slutningen af 2017.

“Vi er ekstremt stolte over at blive det første flyselskab til at tilbyde Airspace by Airbus i de nye A330neo-fly. Vores passagerer og flybesætninger kan næsten ikke vente med skulle opleve dette innovative og nye design,” siger Trey Urbahn, der er kommerciel direktør hos TAP Portugal.

Passagererne hos det portugisiske flyselskab kan se frem til et LED-lys i kabinen, der kan indstilles til 2,3 mio. forskellige farvekombinationer. Bagagehylderne er større, idet det kan rumme 66 procent mere bagage end de eksisterende A330-fly. Der er også blevet plads tl 10 ekstra sæder i kabinen, og flyets toiletter er blevet opgraderet med lys- og lydeffekter, anti-bakterielle overflader samt automatiske sæbedispensere.

Det nye Airspace by Airbus kabinekoncept er som udgangspunkt en kopi af kabinen i A350-flyene med få tilpasninger og nydudviklinger.

x

Læs Også

Air France-KLM vil sende nye mellemdistancefly i udbud

Air France-KLM skal forny flåden af mellemdistancefly hos koncernens fire flyselskaber, og det forventes, at alle større flyproducenter vil deltage i udbuddet.

Emirates-ordre holder A380 i live

Airbus forventer at holde A380-produktionen kørende i mindst 10 år efter at en kritisk Emirates-ordre nu er kommet i hus.

SAS tæt på aftale med Airbus om nye fly

SAS har fravalgt Boeing og er gået ind i slutforhandlinger med Airbus om en stor ordre på nye mellemdistancefly.

Endnu et rekordår for Airbus

Den samlede leverance af nye passagerfly nåede i 2017 op på 718, hvilket er fire procent højere end den hidtidige rekord. Ordretilgangen blev 1.109 netto fra 44 kunder.

Star Alliance-selskab med vækst på 22 procent

Det portugisiske flyselskab TAP Portugal kom ud af 2017 med 14,274 millioner passagerer, hvilket svarer til en vækst på 21, 7 procent i forhold til 2016.

Airbus øger sin flyproduktion i Kina

Den store europæiske flyproducent vil forøge produktionen i Airbus A320 familien på sin Final Assembly Line Asia i Tianjin i Kina.