Flybagage. (Foto: SITA)

Alitalia først til at følge nye bagageregler

Italienske Alitalia er som det første europæiske flyselskab klar til at leve op til nye internationale regler for sporing af bagage.

Når det kommer til at bygge metro og producere IC4-tog, så har italienske firmaer ikke det bedste ry. I hvert fald ikke i Danmark. Men når det kommer til at bagagehåndtering, så har italienerne faktisk ret godt styr på tingene.

Således er det store italienske flyselskab Alitalia – som det første flyselskab i Europa – klar til at leve op til den internationale luftfartsorganisation (International Air Transport Associations (IATA) resolution om bagagehåndtering i selskabets knudepunkt i Roms Fiumicino-lufthavn.

IATA har gennemgået Alitalia’s planer for hvordan man bliver certificeret efter IATA Resolution 753. På den baggrund erklærer IATA, at italienerne er klar til at få certificeringen. IATA understreger, at Alitalia ikke har fået selve certificeringen endnu. Det har kun de to amerikanske flyselskaber Delta Air Lines og American Airlines.

Møder sin ejermand
Målet med resolutionen er at øge muligheden for at følge passagerernes indcheckede bagage, så man kan sikre en bedre service for passagererne og yderligere reducerer omfanget af bagage, der bliver sendt et forkert sted hen i systemet eller bliver beskadiget.

For at leve op til resolution 753, så skal flyselskaberne være i stand til konstant at følge bagagen på centrale steder i bagagens rejse gennem lufthavnens sorteringssystem fra den checkes ind til den når frem til flyets lastrum, samt når transferbagage flyttes fra et fly til et andet. En proces, der ofte involverer en tur gennem lufthavnens bagagesorteringsanlæg. Desuden skal flyselskaberne kunne holde styr på bagagen på rejsen fra et ankommende flys lastrum til bagagebåndet, hvor det igen møder sin ejermand.

IATA blev grundlagt i1945 i Havana på Cuba med 57 medlemmer fra 31 lande. I dag har organisationen hovedkontor i Montreal i Canada og 273 flyselskaber som medlemmer. Alle IATA’s medlemsflyselskaber skal leve op til Resolution 753 til juni næste år.

 

Relaterede artikler:

Nye IATA-bagageregler fra 1. april

Dansk virksomhed hædret for bagageløsninger

Bagage forsinkes oftest i Europa

Passagerer ønsker mere kontrol over flyrejsen