Analyse: Solidt overskud for Cimber Sterling i 2011/12

Aktieinfo Danmark forventer et underskud på næsten 100 millioner kroner for Cimber Sterling i indeværende regnskabsår. Men i 2011/12 er der forventning om et ‘solidt overskud’ som Aktieinfo Danmark udtrykker det.

En dugfrisk analyse fra Aktieinfo Danmark konkluderer, at Cimber Sterling er på rettekurs trods udsigt til et underskud i 2010/11 på omkring 95 milioner kroner før skat.

Cimber Sterlingsegen “guidance“ til aktionærerne er et EBIT-resultat (nettoresultat før finansielle omkostninger og skat) på mellem 20 og 80 millioner kroner med negativt fortegn.

Derfor er Aktieinfo´s bud ikke helt usandsynligt, idet det er fremkommet ved en forventning om et driftsunderskud på 60 millioner kroner tillagt finansielle omkostninger på 10 millioner kroner og et tab på 25 millioner kroner ved salg og tilbageleasing af tre ATR-fly.

Efter regnskabsaflæggelsen ved finansårets 1. halvår (1. maj til 31. oktober)havde Cimber Sterling realiseret et EBIT-underskud på 12 millioner kroner. Men det var førdet frygtede3. kvartal (november-december-januar), der formentlig vil indeholde ekstraomkostninger grundet vintervejret på op imod 25 millioner kroner samt de omtalte 25 millioner kroner i tab på sale-lease-back aftalen på tre fly.

Aktieinfo Danmark hæfter sig også ved, at markedssituationen er i markant bedring, idet “discountselskabernes“ interesse for Danmark er svækket og Transavia har valgt at trække sig ud af det danske marked, Sidstnævnte er korrekt,men Ryanair fastholder sit aktivitetsniveau i Aarhus Lufthavn og Billund Lufthavn, mens Wizz Air har valgt at gøre sin entré på det danske marked fra slutningen af marts 2011. Tilgengæld er der lyspunkter i det danske indenrigsflymarked, der ikke er så konkurrenceintensivt som tidligere.

Herudover beskæftiger analysen sig indgåede med Cimber Sterlings likviditetssituation. Aktieinfo konkluderer, at de akkumulerede underskud og en reduktion af forudbetaling af billetter presser likviditeten i det danske luftfartsselskab. Men ifølge Aktieinfo skal salg af anlægsaktiver modvirke dette. I analysen tages der dog ikke højde for, at der kan blive tale om atindkassere yderligere tab, såfremt Cimber Sterling tvinges til at realisere aktiver til en lavere værdi en det bogførte.

Derfor er konklusionen om “et solidt overskud i 2011/12“ noget tyndbenet. Der vil ifølge Aktieinfo´s beregninger være tale om et nettooverskud på 30 millioner kroner baseret på en omsætning, der overstiger 2,3 milliarder kroner. Det kan man næppe karakterisere som “solidt“, hvis man skal være uvildig og uafhængig.

Analysen er da også udarbejdet efter anmodning af Cimber Sterling Group A/S, og Aktieinfo har modtaget honorar for udfærdigelsen af analysen, ligesom det fremgår, at Aktieinfo´sindehavereJohn Stihøj og/eller Lau Svenssen ejer aktier i Cimber Sterling Group A/S på tidspunktet for analysen.

Foto: Aktieinfo Danmark forventer, at Cimber Sterling kommer ud med et underskud på næsten 100 millioner kroner i indeværende regnskabsår.