Analytiker: SAS-aktien er prissat for lavt

Investorerne tog godt imod nyheden om den aflyste strejke i SAS, og aktien blev torsdag handlet op. Kursen på SAS-aktien er steget med 30 procent på blot en måned.

Investorerne i SAS har igennem mange år ikke været forvænte med en positiv nyhedsstrøm fra SAS. Der er blot 10 dage siden, at selskabet overraskede aktiemarkedet med et flot kvartalsresultat, og nu er det lykkedes SAS at få nye treårige overenskomster på plads med selskabets piloter i alle tre skandinaviske markeder, og det har markedet også reageret på.

Torsdag steg SAS-aktien således med 1,6 procent til kurs 18,6, og det betyder samtidig, at aktiekursen er steget med 30 procent i løbet af den seneste måned.

“Den nuværende aktiekurs afspejler ikke indtjeningsfremgangen, den styrkede kommercielle position og det indtjeningspotentiale, der er i fremtiden for selskabet. Jeg har i flere måneder haft en klar købsanbefaling,” siger aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank til CHECK-IN.dk.

Forsinket kursreaktion
Sydbank-analytikeren, der følger SAS særdeles tæt, er også lidt overrasket over, at den aktuelle kurs ikke i højere grad afspejler, hvad SAS har præsenteret på det seneste. Dermed indikerer Jacob Pedersen, at kursmålet er noget højere.

“Jeg kan ikke huske, at SAS har overasket det brede aktiemarkedet så positivt som tilfælde har været, og jeg kan ikke forstå, at aktiemarkedet ikke reagerede bedre på kvartalsregnskabet,” lyder det fra den erfarne analytiker.

En del af forklaringerne skal dog findes i, at der stadig kan være usikkerhed om, hvornår den norske og svenske stat atter vil sælge ud af deres beholdning af SAS-aktier samt det forhold, at der kan være usikkerhed om, hvorvidt præferenceaktierne kan blive tvangsindløst i forbindelse med en mulig omlægning af lån og gæld.

Et andet forhold, der kan spille ind, er hvordan aktierne er placeret hos investorerne.

“Jeg tror, at det er et spørgsmål om, at der ikke er så mange institutionelle investorer, hvorfor der godt gå lidt tid inden aktiekursen afspejler de nyheder, der er offentliggjort. Der vil derfor være et lidt længere tidsrum for pristilpasning i aktien end i mange andre aktier,” vurderer Jacob Pedersen.

 

Relaterede artikler:

SAS indgår aftale med norske piloter

Sydbank: Overraskende stærk SAS-indtjening

“Skjult opjustering” i SAS

Analytiker: To ugers strejke koster ikke SAS livet

Masser af skjulte værdier i SAS

x

Læs Også

Sønderborg Lufthavn vil lokke med økonomisk støtte

Sønderborg Lufthavn vil forsøge at tiltrække nye flyselskaber til lufthavnen, og det er planen at kunne lokke med underskudsgaranti, marketingbidrag og andre støtteordninger.

Kinesere planlægger nordisk invasion

Seks kinesiske flyselskaber ønsker at åbne i alt syv nye ruter til de nordiske hovedstæder i løbet af 2018.

Sønderborg Lufthavn skal bruge 410 mio. kroner

Politikerne i Sønderborg Kommune skal i 2018 tage stilling til en investerings- og tilskudsplan for den lokale lufthavn til et samlet beløb på 410 millioner kroner frem til 2035.

Ryanair: Ny takstrabat favoriserer SAS

Der er ikke udelt begejstring for det nye takstudspil fra Københavns Lufthavn. Ryanair mener, at takstrabatterne favoriserer SAS, mens Norwegian er afventende.

SAS flyver under radaren

SAS vil i morgen offentliggøre årsresultatet for 2016/17, og selvom der ventes et driftsresultat på over 1,6 milliarder kroner, flyver selskabet stadig under radaren hos investorerne.

Flyselskaber begejstrede over takstnedsættelse

Danish Air Transport og SAS tager begge positivt imod Københavns Lufthavns udspil om at sænke taksterne fra den 1. april 2018, og der er prisnedsættelser på vej.