SAS-fly i Gazipasa Lufthavn nær Alanya.

Apollo: SAS forbliver vores største leverandør

Efter at den tyske REWE-koncern har overtaget Apollo i Norden. er man gået i gang med at sammenligne kontrakter med det tyske moderselskab. Men SAS bliver tilsyneladende fredet som leverandør.

De europæiske konkurrencemyndigheder har i sidste uge godkendt, at den tyske REWE-koncern overtager samtlige turoperatør-aktiviteter fra schweiziske Kuoni Travel Holding Ltd.

I handelen indgår Kuoni Nordic AB, der er moderselskab for rejsearrangøren Apollo, flyselskabet Novair samt sportsresortet Playitas på Fuerteventura.

Den nordiske del af rejsekoncernen har fået navnet Apollo Travel Group, og her er man allerede gået i gang med at høste de stordriftsfordele, der kan være forbundet med at være en del af en større europæisk rejsekoncern.

“Vi skal i gang med at sammenligne kontrakter, da vi har fået en større indkøbskraft og et større moderselskab i ryggen,“ fortæller administrerende direktør Leif Vase Larsen til CHECK-IN.dk.

Hos SAS har man haft en naturlig bekymring i forhold til, hvad de nye ejere ønskede rent strategimæssigt i forhold til flytransport for den nordiske del af koncernen, der også indeholder charterflyselskabet Novair. SAS har et langvarigt samarbejde med Apollo, og kontraktsværdien af samarbejdet er på omkring 800 mio. kroner årligt.

“Novair vil fortsat være en mindre, men god og solid leverandør af flytransport. Jeg kan ikke forestille mig, at SAS ikke vil være vores største flyleverandør fremover,“ siger Apollo-direktøren.

Fokus på hoteller og agenter
Hos Apollo Travel Group vil man dog bruge de nye stordriftsfordele til at forbedre aftalerne med ruteflyselskaber som Thai, Emirates og Qatar Airways, hvorfra der købes flysæder til en række oversøiske destinationer.

Men i første omgang handler det om at sikre sig nogle bedre aftaler på destinationerne.

“Pengene ligger på hotellerne og hos agenterne. Vi er rykket op i en anden division på det europæiske rejsemarked, og vi skal udnytte at REWE-koncernen har volumenvirksomheder i Tyskland, Schweiz og Østeuropa,“ understreger Leif Vase Larsen.

x

Læs Også

SAS-bestyrelsen får klækkelig lønforhøjelse

Bestyrelsesmedlemmerne i SAS får ved den kommende generalforsamling deres honorar hævet med op til 61 procent.

Carsten Dilling bliver ny bestyrelsesformand i SAS

Danske Carsten Dilling bliver ny bestyrelsesformand i SAS, og udover Fritz Schur trækker Jacob Wallenberg og Berit Svendsen sig også fra bestyrelsen.

Finnair vil købe op til 30 nye fly

Finnairs fly fra Airbus A320-familien har efterhånden fløjet i mange år, og det store finske flyselskab har derfor planer om at købe op til 30 nye mellemdistancefly.

Spanske fly på danske indenrigsruter

De rejsende på to danske indenrigsruter får lejlighed til at tale spansk med kabinepersonalet, når et spansk flyselskab skal flyve indenrigs for SAS.

SAS: Stor besparelse på ikke-skandinavisk produktion

SAS kan banke enhedsomkostningerne gevaldigt ned ved at lade irsk datterselskab flyve fra base i London Heathrow-lufthavnen med britisk-ansat personale.

SAS-aktien på himmelflugt

Investorerne tog godt imod SAS-regnskabet, og det fik aktien til at stige med næsten ni procent, hvilket øgede børsværdien med over en halv milliard kroner.