BCD Travel lukker afdeling i Odense

Fra den 1. august vil BCD Travel ikke længere drive fysisk rejsebureau i Odense. Kunderne skal i stedet betjenes af et virtuelt kundeteam fra hjemmearbejdspladser.

Et stykke erhvervshistorie på Fyn finder sin afslutning, når BCD Travel ikke længere vil drive fysisk rejsebureau i Odense. Fra den 1. august skal bureauet betjene områdets mange kunder gennem et såkaldt virutelt kundeteam, der består af hjemmearbejdende medarbejdere.

Dermed følger BCD Travel i hælene på Danmarks største erhvervsrejsebureau Carlson Wagonlit Travel, der i efteråret 2011 lukkede Aarhus-afdelingen og erstattede kundebetjeningen med et tilsvarende virtuelt team.

BCD Travel vil dog indtil viderefastholde bureauetsafdelinger i København, Aarhus (Viby) og Aalborg, men Per Markussen, der er VP Commercial Nordic vil ikke afvise, atudviklingen kan gøre det nødvendigt at etablere flere virtuelle teams.

“Det er en del af vores europæiske strategi at kigge på workforce management, så man kan aldrig afvise, hvad der skal ske i fremtiden. Vi har vurderet på alle afdelingerne i Norden, og afdelingen i Odense er bemandet med særdeles erfarne medarbejdere, hvorfor vi mente, at det her kunne have størst effekt, og hvor kunderne ville mærke det mindst muligt,“ siger Per Markussen til CHECK-IN.dk.

Etableringen af det virtuelle kundeteam i Odense vil berøre 12 medarbejdere, der dog alle i første omgang har accepteret de ændrede ansættelsesvilkår fra den 1. august.

“Alle har accepteret vort tilbud, hvilket vi naturligvis er glade for. Vi har samtidig sikret, at medarbejderne i det virtuelle team jævnligt mødes for at beholde den personlige kontakt til netværket.“

Det bliver ikke på hovedkontoret i Valby, at Odense-medarbejdere fremover skal holde kontakten. Det bliver i ad-hoc lokaliteter på Fyn, at medarbejderne vil skulle mødes.

En lang historie
BCD Travel´sorganisatoriske grundstamme i Odense daterer sig helt tilbagetil 1974, hvor det oprindelige Maersk Air Rejsebureau åbnede som Unisol..To år senere fik man IATA-akkreditering og fortsatte med en kombination af selskabsrejsesalg og salg af forretningsrejser indtil 1980, hvor Unisol blev solgt til Tjæreborg Rejser. Herefter blev bureauet et moderne forretningsrejsebureau, Den 15, august 1983 flyttede bureauet fra Kongensgade til nye lokaler i Vestergade 17 i bymidten af Odense.

Maersk Air´s rejsebureauaktiviteter på Fyn handlede primært om at servicere områdets store A.P. Møller-virksomheder, der dengang omfattede Lindøværftet, Roulunds Fabrikker og Rosti. Herudover fløj Maersk Air mellem Odense-Beldringe og København, hvorfor det var naturligt at være repræsenteret med rejsebureaui H.C. Andersens hjemby.

BCD Travel er fremkommet gennem et væld af fusioner i den danske erhvervsrejsebranche. Den 1. januar 1997 fusionerede Maersk Travelog DFDS Travel til Maersk DFDS Travel I/S, men fusionen blev dog aldrig den store succes, hvorfor MaerskAir trak sig ud i 1999.Herefter blev DFDS Travel fusioneret med DanTransport Rejsebureau med DFDS Travel som fortsættende navn.

I 2000blev DFDS Travel købt af tyske Preussag, som fra 2001skulle bruge det danske erhvervsrejsebureau i et nyt globalt netværk kaldet TQ3 Travel Solutions. Dette skiftede sidenhen navn til det nuværende BCD Travel, da hollandske BCD Holding N.V. købte TQ3 Travel Solutions Holding GmbH.