Billund Lufthavn set fra luften (Foto: BLL)

Billigere at rejse langt fra Billund

I det seneste pristjek fra Dansk Flyprisindex er oversøiske rejser fra Billund Lufthavn billigere end ud af København på seks ud af 10 udvalgte destinationer.

Det er en kendt sag, at billetpriserne i fra lufthavnene falder i takt med udbuddet af ruter. Det er Billund Lufthavn et godt eksempel på.

Den internationale vestdanske lufthavn har altid levet i skyggen af storebror i København, og der har også gennem mange år været en opfattelse i markedet af, at det var billigere at rejse ud af Hamborg Lufthavn end fra store jyske lufthavn.

Men den påstand bliver nu godt og grundigt gennemjullet i det seneste pristjek fra Dansk Flyprisindex, der udgives af Travelmarket.dk, der er en prissammenligningstjeneste. Siden 2009 har Dansk Flyprisindex med jævnlige intervaller fundet de billigste flybilletter fra København, Billund og Hamburg til 10 populære destinationer.

Gode forbindelser til vigtige hubs
Det seneste pristjek tager udgangspunkt i afrejse i uge 16, og her er det billigst at flyve fra Billund Lufthavn, hvis destinationen hedder Beijing, Dubai, Johannesborg, Los Angeles, Mexico City eller New York, mens det fra Københavns Lufthavn er billigst at flyve til Bangkok, Rio de Janerio, Sydney og Tokyo.

Godt nok har Billund Lufthavn endnu til gode at modtage et ruteflyselskab, der vil flyve direkte fra den jyske storlufthavn til en oversøisk destination. Men til gengæld er lufthavnen velforsynet med flyforbindelser til de allerstørste hubs i Europa som London-Heathrow, Paris-CDG, Amsterdam, Frankfurt, Istanbul-Atatürk og snart også Chopin-lufthavnen i Warszawa.

Historisk lave priser
Pristjekket viser i øvrigt de laveste gennemsnitspriser nogensinde fra Billund Lufthavn, og Travelmarket.dk fremhæver returbilletter til Beijing for 2.402 kroner, Dubai til 1.969 kroner, Los Angeles til 2.043 kroner, mens The Big Apple er inden for rækkevidde, hvis der betales 1.957 kroner. Samtlige priseksempler er inklusive skatter og afgifter.

Det er især Air France-KLM og Turkish Airlines, der markerer sig kraftigst i det seneste pristjek.

“Det er tankevækkende at Danmarks største regionale lufthavn er ved at overhale storebror i København med de mest attraktive interkontinentale flypriser til forbrugerne. Det gør at Billund Lufthavn i mange tilfælde bliver endnu mere attraktiv at benytte, når man skal rejse langt, og det bør på sigt få flere flyselskaber til at overveje direkte ruter til fjerne rejsemål. Særligt populære destinationer som New York og Bangkok bør være interessant for mange flyselskaber,” vurderer administrerende direktør Ole Stouby fra Travelmarket.dk.

 

Relaterede artikler:

Ekspert: Grænsekontrol stopper ikke danske flyrejser fra Hamborg

Flypriser fortsætter nedad

Historisk lave billetpriser