Flydubai Boeing 737 MAX 8 (Foto: Boeing)

Billund er i dialog med Mellemøsten-selskaber

Flydubai rykker længere op i Europa, og kan være et af de mellemøstlige flyselskaber, som Billund Lufthavn er i dialog med.

Det ekspansive flyselskab flydubai er søsterselskab til Emirates, idet begge Dubai-baserede flyselskaber har Investment Corporation of Dubai (ICD) som ultimativ ejer.

I juli annoncerede de to flyselskaber et tættere samarbejde, og noget kunne tyde på, at flydubai fremover skal flyve passagerer ind til trafikknudepunktet i Dubai fra mindre regionale lufthavne i Europa, hvor Emirates ikke ser et potentiale med store fly som Airbus A380 og Boeing 777.

Første fingerpeg herom kom ved præsentationen af en ny rute fra Dubai til Krakow med start den 8 april 2018. Her vil flydubai flyve dagligt til den regionale lufthavn i det sydlige Polen. En lufthavn, der i 2016 betjente lige i underkanten af fem millioner passagerer.

Hidtil har flydubai koncentreret sig om destinationer i Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Makedonien, Rumænien, Serbien, Slovakiet og Tjekkiet, men sammen med ruten til Krakow, rykker flydubai også til Italien, hvor Catania kommer på rutekortet i 2018.

De nye ruter vil blive opereret med helt nye Boeing 737 MAX 8, der har omkring 20 procent længere rækkevidde end den velkendte Boeing 737-800, som selskabet også benytter.

Billund kigger på Mellemøsten
Netop flydubai kan være interessant for Billund Lufthavn, der gerne vil etablere en rute til et af de store hubs i Mellemøsten, og med lanceringen af Krakow som ny destination, kan mulighederne vise sig at rykke tættere  på.

“Det er en ny udvikling, og det følger vi selvfølgelig med i. Generelt er de mellemøstlige selskaber interessante for Billund Lufthavn. Vi har meget trafik fra Vestdanmark til Sydøstasien samt Australien og New Zealand, og selvfølgelig er vi i dialog med disse flyselskaber,” siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Derfor går der nok ikke mange år, før Billund Lufthavn kan annoncere lufthavnens første interkontinentale rute, hvilket også er element i ruteudviklingsstrategien.

“Vi arbejder lige nu med fem års strategi på ruteudviklingen, og det kunne være rigtig fint, hvis den første interkontinentale rute vil komme inden for denne tidshorisont, som Mellemøsten, Kina og USA også er omfattet af,” lyder det fra marketingchefen.

 

Relaterede artikler:

Billund Lufthavn i dialog med kinesisk flyselskab

Billund: Vi har lavet case på rute til New York