Akropolis troner over Athen. Foto: A. Savin / Wikimedia Commons.

Billund får Athen-rute

Efter tolv års fravær får Billund nu igen i begrænset omfang direkte fly til Grækenlands hovedstad.

Rejsende fra Jylland og Fyn får næste år lidt lettere ved at komme til at se Akropolis-ruinerne i Grækenlands hovedstad Athen. Hidtil har det været nødvendigt at benytte KLM via Amsterdam eller de direkte ruter med SAS og Norwegian fra Københavns Lufthavn. Men den 23. maj 2018 vil det dansk-lettiske flyselskab Primera Air åbne en ny direkte rute mellem Danmarks næststørste lufthavn i Billund og Athen.

Ruten vil blive betjent en gang om ugen på onsdage frem til og med den 10. oktober. Primera Air vil benytte Boeing 737-700 fly på ruten.

Hedengangne Sterling Airlines fløj i 2006 på ruten mellem Billund og Athen. Siden er ruten ikke blevet betjent. Men efter 12 år bliver den altså genåbnet.

Primera Air planlægger også to nye rute til den græske ø Kos. Det bliver fra Billund og Københavns Lufthavn. Begge ruter vil blive betjent med Boeing 737-800 fly en gang om ugen på torsdage fra den 17. maj til den 27. september.

Gå i fodsporene på Norwegian
For år tilbage var Primera Air et rent charterflyselskab, der kun fløj ”hele fly” for en række charterarrangører. Flyrejsen var således kun en del af en samlet pakkerejse købt hos søsterselskabet Bravo Tours eller andre charterarrangører. Men for omkring tre år siden begyndte selskabet at sælge ”seat only”-billetter på sine flyvninger. I første omgang kun overskudssæder på et begrænset antal ruter.

Men sidenhen er den forretning vokset og mange af Primera Airs fly er nu fyldt op med et mix af chartergæster og rejsende, der kun har købt flybilletten. Fra både København, Billund og Aalborg flyver selskabet til lang række soldestinationer i Middelhavs-regionen samt på De Kanariske Øer, Madeira og andre atlant-destinationer.

Desuden har selskabet planer om at gå i fodsporene på Norwegian og Wow Air og lancere langdistanceflyvninger over Atlanten til lavpris.

 

Relaterede artikler:

Primera Air fortsætter ekspansion

Billund får også glæde af Primera-ekspansion

Primera Air opruster mod Ryanair

Charterselskab udvider seat only-salg

Fem nye sommerruter fra Billund Lufthavn

Første selskab klar til at lukke Ryanair-huller

Charterflyselskab på vej i Amadeus

Charterselskab går rutevejen

Primera udbyder flybilletter på flere charterflyvninger

x

Læs Også

Her er Primeras nye danske Airbus A321neo-fly

Det første af Primera Airs otte nye Airbus A321neo-fly er rullet ud i fri luft. Flyene får danske registreringsbogstaver.

Effektiv service fra hittegodskontoret i CPH

ANMELDELSE: Kundeservice-afdelingen i Københavns Lufthavn leverer en rigtig god service, viser redaktørens ufrivillige test af afdelingen for glemte sager.

Atlantic-direktør: Vi lever og dør for Færøerne

Administrerende direktør Jóhanna á Bergi fra Atlantic Airways er klar til at imødegå konkurrencen fra SAS, som har ramt selskabets bundlinje hårdt.

Næsten 100 vil være chef i Esbjerg Lufthavn

Interessen for at blive chef for Danmarks syvende største lufthavn er enorm.

Mange vil være færøsk lufthavnschef

68 personer fra ind- og udland har lagt billet ind på jobbet som chef for Færøernes eneste lufthavn.

Bremen-eventyr kostede Sun-Air syv millioner

For 40. år i træk er Sun-Air kommet ud med et overskud, der dog ikke er så prangende som tidligere. Det skyldes blandt et stort tab på satsningen i Bremen.