Mercedes V250 Avangarde fra GoShuttle. (Foto: GoShuttle)

Billund får shuttle-service fra stor jysk by

Om en måned dukker en ny shuttle-service til Billund Lufthavn op fra stor jysk by, men til gengæld er X-busruten fra Silkeborg via Brande blevet lukket.

Fra mandag den 4. september, bliver det lettere at komme fra Herning til Billund Lufthavn. Fra den dato vil vognmand Chris Anton Østerby tilbyde tre hverdagsafgange mellem Herning og Billund med en stor komfortabel Mercedes V250 Avantgarde med plads til syv passagerer.

“Jeg har en fortid fra hotelbranchen i Herning og har selv konstateret, at der manglende transportmuligheder, da mange af taxaerne om morgenen var optaget af skolekørsel. Det har været meget efterspurgt af erhvervsgæster, turister samt lokale Herning-virksomheder,” siger Chris Anton Østerby fra GoShuttle til CHECK-IN.dk.

Virksomheden er netop i disse dage ved at færdiggøre projektet, der har fået navnet GoShuttle. Selskabet er udelukkende stiftet med det formål at yde bedre service og tilbyde billigere transport mellem Herning og Billund Lufthavn. Tidtabellen er tilpasset de store afgange med rutefly til Amsterdam og Frankfurt fra den internationale jyske lufthavn.

“Vi har konsulteret lufthavnen for at kunne lave den bedste mulige tidtabel, så vores kørsel er koncentreret omkring peak hours. Udover Amsterdam og Frankfurt kan vi også  på nogle afgange få gæster med tilbage fra Oslo, Stockholm, Manchester og London,” lyder det fra GoShuttle-stifteren.

Der køres fra Herning på alle hverdage kl. 08.00, 12.15 og 16.00 og tilbage fra Billund Lufthavn kl. 10.00, 14.30 og 18.15. Herudover bliver der en returkørsel søndag aften. Bilen kører fra hotellerne i Herning, og GoShuttle oplyser, at transporttiden fra Hotel Eyde vil være 35 minutter. Prisen bliver 300 kroner for en shuttletur til eller fra Billund Lufthavn. Til gengæld er der så også gratis WiFi samt kildevand inkluderet i prisen.

Busrute fra Silkeborg og Brande lukket
Samtidig med, at Billund Lufthavn kan glæde sig over forbedret tilgængelighed til lufthavnen fra Herning, så har lufthavnen før sommerferien måttet vinke farvel til X-bus 913, der onsdag den 28. juni for sidste gang kørte fra Silkeborg via Brande til Billund Lufthavn. En rute, der har været i drift nogle år, først som Aarhus-Silkeborg-Billund, og siden køreplanskiftet i 2015 som Silkeborg-Billund.

Årsagen til lukningen af busruten hænger sammen med et lavt passagertal. En trafiktælling fra begyndelsen af året viste, at der i gennemsnit var mellem fem og syv passagerer med bussen på morgen- og formiddagsturene fra Silkeborg mod Billund, mens turene i den modsatte retning blot har haft et sted mellem fire og fem passagerer.

To af Billund Lufthavns helt store erhvervskunder, henholdsvis Bestseller og Siemens Wind Power, har domicil i Brande, og derfor beklager lufthavnen, at Midttrafik har været nødt til at indstille driften.

“Vi beklager forslaget, men har forståelse for det, selv om det er ærgerligt, at der ikke længere er forbindelse mellem Silkeborg og Billund Lufthavn. Det er lidt tricky at køre busser til og fra lufthavnen generelt – fly og bustider skal naturligvis passe sammen, og da flyene flyver fra kl. 06.00 til kl. 23.00, så er busserne også nødt til at køre i dette tidsrum. Det kræver cirka syv til ni daglige busafgange, som tidsmæssigt ligger helt præcist i forhold til flyafgangene/ankomsterne,” hedder det i et høringssvar fra Billund Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Direkte bus fra København til Billund Lufthavn

Flypassagerer i luksusbusser til Billund

Timedrift fra Aarhus C til Billund Lufthavn

x

Læs Også

Icelandair med MAX-8 til fire skandinaviske lufthavne

Billund får selskab af tre andre skandinaviske lufthavne, når Icelandair næste år begynder at rulle sine nye Boeing 737 MAX-8 fly ud over sit rutenet.

Dansk selskab køber nye Bombardier-fly

Det Billund-baserede flyleasingselskab Nordic Aviation Capital har underskrevet en aftale med Bombardier om køb af to nye Q400-fly.

Stærk vækst i USA-rejsende fra Jylland

Udenrigsruterne voksede i oktober med tocifrede vækstrater i Billund og Aalborg, og i Billund Lufthavn er det især rejsende til USA, der repræsenterer væksten.

Ny Ryanair-rute fra Billund til europæisk hovedstad

Den 10. maj 2018 åbner Ryanair en rute mellem Billund og Athen, og dermed bliver der to flyselskaber på ruten til Grækenlands hovedstad.

Billund Lufthavn har fået udsigtspavillon

Onsdag kunne Billund Lufthavn officielt tage en ny udsigtspavillon i brug med udsigt til platform og landingsbane.

Billund hiver chartertrafik i plus

En god september med tocifret chartervækst har bragt Billund Lufthavn tilbage på vækstsporet i chartersegmentet.