Norwegian Boeing 737 MAX 8 (Foto: Boeing Commercial Airplanes)

Billund får sin anden MAX-rute

Icelandair har allerede meldt sin ankomst med Boeing 737 MAX 8 til Billund Lufthavn, og nu følger Norwegian efter.

Der bliver i løbet af sommermånederne noget for flyspotterne at holde øje med på “spotterhøjen” syd for bane 27 i Billund Lufthavn. Ikke nok med, at lufthavnen får nye farver, når LOT Polish Airlines og Wings of Lebanon starter nye ruter op til henholdsvis Warszawa og Beirut, men der kommer også en ny flytype til lufthavnen.

Det er Boeing 737 MAX 8, der blev sat i markedet i midten af 2017, og indtil videre er 80 fly af denne type leveret til de første af 93 kunder fra samlefabrikken i Renton ved Seattle. Boeing 737 MAX er det hurtigst sælgende fly i Boeings historie med samlet 4.300 fly i ordre.

Blandt de 80 eksemplarer af det nye mellemdistancefly har Norwegian modtaget seks fly, mens Icelandair i sidste uge modtog sit første fly. Begge flyselskaber har ruter til Billund Lufthavn, og den internationale vestdanske lufthavn bliver en af de udvalgte skandinaviske lufthavne, der i de kommende måneder får besøg af MAX´en.

“MAX´erne er helt spritnye fly, og det giver altid ekstra opmærksomhed hos kunderne, og så kan det pludselig blive mere interessant at flyve med Norwegian til Oslo eller Icelandair til Keflavik. Men det kunne være rigtig interessant, hvis man også kunne flyve til Stewart (lufthavn 100 kilometer nord for New York City, red.) med MAX´en,” siger Jesper Klausholm, marketingchef i Billund Lufthavn, til CHECK-IN.dk.

Her hentyder lufthavnens marketingchef til Norwegian-ruterne fra Belfast, Dublin og Shannon til USA´s østkyst opereret med Boeing 737 MAX 8.

Glæder sig på passagerernes vegne
Icelandairs nye MAX vil blive indsat på ruten mellem Keflavik og Billund fra den 7. maj og i en kort periode på nogle uger inden den ventes at blive afløst af de velkendte Boeing 757-200 i højsæsonen. Flyet er indrettet med plads til 160 passagerer og får sin kommercielle debut den 6. april på en flyvning mellem Keflavik og Berlin.

Norwegian nye Boeing 737 MAX 8 kommer til at betjene ruten mellem Oslo og Billund hver søndag fra den 19. august til den 21. oktober. Det norske lavprisflyselskab har en lidt mere tætpakket kabine end konkurrenten, idet der er plads til i alt 189 passagerer i de nye Norwegian-fly.

Hos Billund Lufthavn oplever man, at der er prestige i at kunne tiltrække flyselskabernes nye flymodeller.

“Vi kan på passagerernes vegne glæde os over, at flyselskaberne prioriterer vores marked højt ved at indsætte flyene på ruter til Billund. Med nye fly følger altid nye procedurer, og selskaberne har tilsyneladende stor tillid til, at det er noget vi kan håndtere. Vi kan være stolte over, at man vælger at sætte de helt nye fly ind på ruter til Billund Lufthavn,” fastslår marketingchefen.

Er man ikke hardcore-spotter, kan man også tage de nye fly i øjesyn fra Billund Lufthavns nye udsigtspavillon, der ligger i skovkanten vest for platformen.

 

Relaterede artikler:

TUI fornyer flåde og sender B737 MAX på vingerne

Primera Air bestiller flere Boeing 737 MAX

Lie-flat sæder på Boeing 737 MAX 8

Officielt: Billund får Boeing 737 MAX-rute i 2018

Norwegian indsætter 737 MAX på København-ruter